Les den offisielle beskrivelsen

Velkommen til Graduate School of Quantitative Biosciences Munich (QBM) . Vår skole har til hensikt å forberede unge livsforskere for den nye perioden med kvantitativ, systemorientert biovitenskap. Det gir en innovativ, integrert Ph.D. opplæringsprogram som er internasjonalt med utsikt og samler en rekke ulike disipliner, fra biokjemi og medisin til bioinformatikk, eksperimentell og teoretisk (bio) fysikk og anvendt matematikk. Både studentforskningsprosjekter og klasseromundervisning er svært tverrfaglige.

Skolen er et felles initiativ av ledende forskere fra Ludwig-Maximilians-Universitetet (LMU) München , Max Planck Institutt for biokjemi , Helmholtz-senteret München og Teknisk Universitet München (TUM) . QBM mottar finansiering gjennom andre runde av German Excellence Initiative, som er designet for å fremme ekspertise og innovasjon innen forskning og utdanning ved tyske universiteter.

Den internasjonale ph.d. Opplæringsprogrammet fokuserer på kommunikasjon og samarbeid mellom tradisjonelt adskilte disipliner, alt fra biokjemi og medisin til bioinformatikk, eksperimentell og teoretisk biofysikk og anvendt matematikk. Med sin sterke vekt på å forankre teoretisk analyse i avansert kvantitativ eksperimentering og ekspertisen til de deltakende forskerne, har skolen en unik posisjon innenfor det europeiske vitenskapelige landskapet.

Kjernepersonellet på skolen er de viktigste etterforskerne som er representert av vitenskapelige koordinatorer av programmet, vitenskapelig og administrativt personale , og studenter (75-100 i steady state). I tillegg rådgiver et eksternt vitenskapelig rådgivende styre som representerer de fire sentrale vitenskapelige områdene (biokjemi, biofysikk, bioinformatikk / statistikk / teoretisk fysikk og medisin) skolen om organisering og strategi.

112190_rsz_adobestock_127960425.jpg

Programmer gitt i:
Engelsk

Denne skolen tilbyr også:

PhD

Graduate School of Biosciences Munich

QBM søker å trene en kohorte av unge forskere som, mens de er fast forankret i deres hjemdisiplin, er velbevandste i flere tilnærminger og tankestiler. Målet er at studen ... [+]

QBM søker å trene en kohorte av unge forskere som, mens de er fast forankret i deres hjemdisiplin, er velbevandste i flere tilnærminger og tankestiler. Målet er at studentene skal bli komfortabel i å kommunisere på tvers av tradisjonelle grenser, spesielt på tvers av skillet mellom eksperiment og kvantitativ teori - å bli i praksis vitenskapelig bi- eller flerspråklig. For dette formål tilbyr skolen en integrert tverrfaglig Ph.D. Program som består av tre hovedkomponenter:

Et tverrfaglig forskningsprosjekt som kombinerer konsepter og metoder fra ulike felt.Et betydelig program med formell kurs arbeider med en generell og en individuell komponent sentrert rundt et tverrfaglig kjernekurs som dekker viktige problemer innen biovitenskap fra flere perspektiver.Ytterligere aktiviteter for å styrke studenters andre overførbare ferdigheter for å lykkes i vitenskap som et konkurransedyktig yrke.... [-]
Tyskland Munich
Mars 2020
Heltid studier
3 år
Campus
Les mer på norsk