Les den offisielle beskrivelsen

University of Chemistry and Technology, Prague ( UCT Prague ) er den største utdanningsinstitusjonen i sitt slag i Sentral-Europa med en tradisjon som spenner over nesten to århundrer. UCT Prague tilbyr progressive studier og et prestisjefylt internasjonalt rykte. Hver student har en utdannelse innen avansert teknologi og utmerket forberedelse til lukrative karriere over hele verden.

University of Chemistry and Technology, Prague : Tidligere og nåtid

UCT Prague er et offentlig høyere utdanning universitet som driver vitenskapelig, forskning, utvikling og gjennomføring aktiviteter. Det er medlem av familien til 28 offentlige og statlige universiteter i Tsjekkia og er medlem av EUA (European University Association), FEANI (European Federation of National Engineering Associations) og IGIP (International Society for Engineering Pedagogy). UCT Prague er kjent for dybden og bredden av sine pedagogiske og forskningsaktiviteter i nesten alle deler av kjemi, kjemisk industri, matkjemi og teknologi, biokjemi, raffinering, vannbehandling, kraft- og biovitenskap og teknologi, samt miljøvern, materialvitenskap og andre kjemibaserte fagområder. UCT Prague ble grunnlagt i 1952, men dens opprinnelse dateres tilbake til 1807 da det første kurset i kjemi ble levert på Praha Polytechnic. Reorganisering av Polytechnic i 1920 resulterte i transformasjon av kjemiavdelingen til Skolen for kjemisk teknologi, en av de syv seksjonene i det tsjekkiske tekniske universitetet. UCT Prague har produsert en rekke fremragende alumner, blant annet professor Otto Wichterle, oppfinner av myke kontaktlinser på 1950-tallet, og Vladimír Prelog, professor ved ETH Zürich som vunnet Nobelprisen for kjemi i 1975, ble uteksaminert fra skolen for kjemisk teknologi i 1928. Prelog fikk doktorgrad der flere år senere.

Bemerkelsesverdig forskning

UCT Prague forskerne var svært vellykkede innenfor rammeprogrammet for europeisk fellesskap, HORIZON 2020, og er aktivt involvert i å utvikle mange nye forskningsprosjekter og samarbeid. Bemerkelsesverdig tidligere innsats inkluderer:

 • RECOBA, Assoc. Prof. Juraj Kosek, Tidsregistrering i sanntid, Avansert kontroll og optimalisering av batchprosesser som sparer energi og råvarer.
 • PARTIAL-PGMs, Assoc. Prof. Petr Kočí, Utvikling av ny, høyytende hybrid TWV / GPF Automotive etter behandlingssystemer med raTIonAL design: substitusjon av PGM og sjeldne jordmaterialer.
 • SElySOs, Prof. Karel Bouzek, Utvikling av nye elektrodematerialer og forståelse av nedbrytningsmekanismer på elektrolytceller med høy temperatur.
 • SuPER-W, Prof. Pavel Jeníček, Assoc. Prof. Jan Bartáček, Bærekraftig Produkt, Energi og Ressursutvinning fra Avløpsvann.
 • Matkvalitet Prosjekter: FoodSmartphone, Smartphone analysatorer for testing på stedet av matkvalitet og sikkerhet; MultiCoop, Tverrfaglig tilnærming for å styrke samarbeidet og etablere en ny plattform for en omfattende vurdering av mat og fôrsikkerhet; AUTHENT-NET - Food Authenticity Research Network, Prof. Jana Hajšlová, Monika Tomaniová, PhD.
 • Vitenskapsutdanning: SCICHALLENGE, Petr Holzhauser, MSc, Neste generasjons vitenskapsutfordringer ved hjelp av deltakende teknikker og digitale medier.

Fakulteter

UCT Prague (i tillegg til avdelinger som tilfredsstiller behovene til hele universitetet) har fire fakulteter:

 • Fakultet for kjemisk teknologi
 • Fakultet for miljøteknologi
 • Fakultet for mat og biokjemisk teknologi
 • Fakultet for kjemisk ingeniørfag

UCT Prague in Numbers

UCT Prague har 871 ansatte (årsrapport for 2014), inkludert 510 akademiske ansatte og 361 forskere. UCT Prague er akkreditert for å gi treårige bachelorstudier, toårige masterprogrammer og ph.d. programmer. Totalt innmelding ved UCT Prague i 2014: 3.606 bachelor- og masterstudenter og 843 ph.d. studenter (2014 års rapport data).

Verdensomspennende samarbeid og samarbeid

UCT Prague samarbeider med mer enn 100 universiteter og institusjoner over hele verden. Universitetet er den mest aktive tsjekkiske universitetsdeltakeren i Erasmus studentutvekslingsprogram og har også deltatt i andre programmer som 5. og 6. rammeprogram, COST, EUREKA og Leonardo da Vinci.

Datamaskinanlegg

UCT Prague opprettholder høy standard databehandling med et gigabit-nettverk. Datamaskiner er tilgjengelige for studenter, forskere og professorer i nesten alle de hundre laboratoriene og arbeidsplassene.

Bibliotek: ChemTK

UCT Prague driver det ypperlig utstyrte biblioteket ChemTK, som ligger i det moderne Nasjonalbiblioteket i NTK. ChemTK-samlingen inneholder mer enn 100 000 bøker, håndbøker, encyklopedi, tidsskrifter og andre publikasjoner. ChemTK abonnerer på 300 faglige tidsskrifter og gir elektronisk tilgang til vitenskapelige tidsskrifter. Over 2500 tidsskrifter fra prestisjetunge vitenskapelige forlag er for tiden tilgjengelige i elektronisk format. ChemTK gir også tilgang til SciFinder, Chemical Abstracts Service og andre spesialiserte ressurser (se hele listen over eResources) som muliggjør forskning på tvers av vitenskapelige spesialiteter. Den komplette samlingen av Beilstein's Handbuch der organischen Chemie og Gmelin's Handbuch der anorganischen Chemie er også tilgjengelig i både trykte og elektroniske formater. Utskriftsutgaver er tilgjengelige i NTKs sjeldne bøker og spesialsamlinger i leserommet.

Sentrale laboratorier

UCT Prague sentrale laboratorier består av åtte laboratorier:

 • Laboratory of Nuclear Magnetic Resonance (NMR) Spectroscopy
 • Laboratory of Infra-Red (IR) og Raman Spectroscopy
 • Laboratoriet for massespektrometri (MS)
 • Laboratory of Organic Elemental Analysis
 • Laboratorium for røntgendiffraksjon
 • Laboratorium for termisk-gravimetrisk analyse (TGA)
 • Laboratorium for atomabsorbsjonsspektroskopi (AAS) og laboratorium for overflateanalyse

Laboratoriene gir utstyr av høy kvalitet til bruk av studenter, professorer og forskere, og er utstyrt med moderne instrumentering. Laboratoriepersonell har erfaring i rutine og spesialiserte eksperimenter. Laboratoriene brukes til studentprosjekter, stipendfinansiert forskning og industrielle applikasjoner. Eksterne kunder (universiteter, private selskaper og andre) kan også bruke fasilitetene. Laboratoriepersonalet lærer også flere kurs, workshops og andre seminarer for medlemmer av UCT Prague samfunnet. Kursene inkluderer praktiske teknikker samt metoder for spektra tolkning.

Programmer gitt i:
Engelsk
Czech

Denne skolen tilbyr også:

PhD

University of Chemistry and Technology, Prague

Ph.d.-programmet i analytisk kjemi er fokusert på bestemmelse av kjemiske sammensetninger, molekylære strukturer og molekylære konformasjoner, samt om utvikling av tilsva ... [+]

Oversikt

Ph.d.-programmet i analytisk kjemi er fokusert på bestemmelse av kjemiske sammensetninger, molekylære strukturer og molekylære konformasjoner, samt om utvikling av tilsvarende eksperimentelle og beregningsmetoder. De utviklede teknikkene og metodene brukes for kjemiske analyser av makro og mikroobjekter av forskjellig opprinnelse, inkludert gjenstander av levende natur, celler og subcellulære strukturer, avanserte teknologiske materialer og gjenstander av kulturarv fra arkeologi og antropologi. For forskning og utvikling brukes moderne analysemetoder som molekylær og atomspektroskopi, massespektrometri, separasjonsmetoder samt avanserte sensorteknikker.

Karriere

Nyutdannede fra "Analytisk kjemi" PhD-programmet skal ha kunnskap i alle filialer av analytisk kjemi og kunne bruke de tilsvarende metodene for å løse ulike analytiske oppgaver. Med aktiv kunnskap om fysiske hovedpersoner av analytiske metoder, kunnskap om hvordan man bruker analytisk instrumentering, kan en kandidat fra dette PhD-programmet bli forsker eller foran et forsknings- eller industrianalytisk laboratorium.... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
Deltid
4 år
Campus
Les mer på norsk
University of Chemistry and Technology, Prague

Doktorgradsprogrammet er tegnet for å forberede eksperter for selvstendig kreativt arbeid med et høyt nivå av kunnskap innen biokjemi, molekylærbiologi, genetikk, mikrobi ... [+]

Oversikt

Doktorgradsprogrammet er tegnet for å forberede eksperter for selvstendig kreativt arbeid med et høyt nivå av kunnskap innen biokjemi, molekylærbiologi, genetikk, mikrobiologi og avansert instrumentteknikk. Kandidatene er forberedt på å jobbe i ulike typer biokjemisk forskning innen medisinsk, mat, miljø og landbruksområder, i bioteknologisk, farmasøytisk og næringsmiddelindustri, samt i ulike typer analytiske laboratorier. Takket være deres dype kunnskaper i biovitenskap er de også forberedt på å tilpasse seg arbeid i ulike beslektede yrker.

Karriere

Kandidatene er forberedt på å gi toppforskningsorientert om biovitenskap innen medisinsk, mat, landbruks- og miljøområdet og å tjene i ledende stillinger i forskningsinstitusjoner og bioteknologisk industri. De vil finne en jobb i akademiske institusjoner, i bioteknologisk, farmasøytisk og næringsmiddelindustri, i statlige institusjoner og tilsynsorganer.... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
Deltid
4 år
Campus
Les mer på norsk
University of Chemistry and Technology, Prague

Målet med doktorgradsstudiet er å forberede kandidater med evnen til selvstendig kreativt arbeid og dyp kunnskap innen bioteknologi og andre relaterte fag. ... [+]

Oversikt

Målet med doktorgradsstudiet er å forberede kandidater med evnen til selvstendig kreativt arbeid og dyp kunnskap innen bioteknologi og andre relaterte fag. Studien er fokusert på det vitenskapelige og forskningsarbeidet i bioteknologiske prosesser og er basert på omfattende kunnskaper om kjemiske, biologiske, tekniske og økonomiske disipliner, samt kunnskapen om de spesifikke egenskapene til plante-, dyre- og mikrobialceller.

Karriere

Nyutdannede er i stand til å jobbe i vitenskap og forskning eller direkte i bioteknologibransjen, i tillegg til relaterte felt som matvareindustri, farmasøytisk og kjemisk industri, herunder behandling av avfall og miljøvern. De kan ha ledende stillinger i utvikling, produksjon, kontroll og projeksjon i kommersielle firmaer eller statlige institusjoner. På grunn av det brede kompetansekunnskapet er de utdannede ikke bare klare til profesjonell handling i sin spesialisering, men også for tilpasning for mulig anvendelse på andre tekniske og vitenskapelige felt.... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
Deltid
4 år
Campus
Les mer på norsk
University of Chemistry and Technology, Prague

Dette feltet av studiet er fokusert på det vitenskapelige og uavhengige progressive kreative arbeidet innen det brede feltet av avansert fysisk kjemi, inkludert både teor ... [+]

Oversikt

Dette feltet av studiet er fokusert på det vitenskapelige og uavhengige progressive kreative arbeidet innen det brede feltet av avansert fysisk kjemi, inkludert både teoretiske og eksperimentelle studier. Emnene omfatter avansert teoretisk og eksperimentell kjemisk termodynamikk (både kjemiske og fase-likevekter), ulike datasimuleringer hovedsakelig av biologisk relevante systemer, teorier om væsker, teoretisk fotodynamikk og fotokjemi, eksperimentelle plasmoniske og nærfelt / overflateforbedret spektroskopi, studier av membranegenskaper og utvikling av deres bruk for separasjonsprosesser og fysisk-kjemisk beskrivelse av flerkomponentvæskefase-systemer.

Kandidatene fra dette studiet vil få dyp generell kunnskap om fysisk og beregningsfaglig kjemi; eksperimentelle og tolkningsmessige ferdigheter innen spesialiserte felt som termodynamikk; fotokjemi og fotofysikk; overflate- og grensesnittkjemi; membranseparasjonsvitenskap; vibrasjonsspektroskopi; plasmonics og optisk nanoimaging; molekylær elektrokjemi og molekylære strålereaksjoner. Disse spesielle ferdighetene bestemmes av oppgaven, og kan variere fra den teoretiske beregningskjemien til eksperimentelle studier relatert til enten unikt instrumentutvikling eller til presis og pålitelig datainnsamling av fysisk-kjemiske egenskaper av materie.... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
Deltid
4 år
Campus
Les mer på norsk
University of Chemistry and Technology, Prague

Målet med doktorgradsstudiet er å gi kandidatene et dypt kjennskap til klassisk og moderne teknologi for behandling av ulike typer fossilt brensel og også deres bruk i kr ... [+]

Oversikt

Målet med doktorgradsstudiet er å gi kandidatene et dypt kjennskap til klassisk og moderne teknologi for behandling av ulike typer fossilt brensel og også deres bruk i kraft og energisk ingeniørvirksomhet som respekterer miljøvern. Miljøvennlige metoder for energibruk av biomasse og bruk av alternative drivstoff i transport og energi er et annet viktig område for doktorgradsstudiet. Den klassiske teknologien for behandling av olje-, kull- og naturgassbehandling og -behandling blir diskutert sammen med moderne metoder for deres kjemiske bruk. Miljøaspekter ved bruk av ulike drivstoffprosesser og bruk av brenselprodukter studeres. Studentene oppfordres til å jobbe uavhengig i laboratoriet, studere vitenskapelig og faglig litteratur og presentere sine resultater. Student deltakelse på nasjonale og internasjonale konferanser er nødvendig og støttes av fakultetet.... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
Deltid
4 år
Campus
Les mer på norsk
University of Chemistry and Technology, Prague

Denne doktorgradsstudiet omhandler utdanning og utvikling av høyt kvalifiserte personer interessert i mange grener av kjemisk ingeniørfag. Studentene løser praktiske elle ... [+]

Oversikt

Målet med doktorgradsstudiet ved Fakultet for kjemisk ingeniørfag er å lede studentene til selvstendig forskning og gi dem de nødvendige kvalifikasjoner. Hvert studieprogram er organisert i en heltid (intern) eller en deltid (ekstern) studietype.

Standard lengde på et heltidsstudium er fire år. Den maksimale lengden på deltid (studiet) er syv år. Nyutdannede er tildelt en doktorgradsstudium (en doktorgrad, "doktor" på tsjekkisk).

Doktorstudier antas for universitetsutdannede som har oppnådd et studium tilsvarende MSc. For å søke trenger du en nostrifisering av din grad.

For å kunne vurdere studentens tidligere studieresultater krever fakultetet en kopi av diplomet som vitner om tidligere oppnådd utdanning og en liste over emner som er bestått under deres universitetsstudier med tilhørende karakterer som skal vedlegges søknadsskjemaet. Basert på disse materialene, kontrollerer fakultetet om søkeren kvalifiserer for den aktuelle grenen av doktorgradsprogrammet.... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk,Czech
Heltid studier
Deltid
4 år
Campus
Les mer på norsk
University of Chemistry and Technology, Prague

Studieretningen er opptatt av en syntese av makromolekylære stoffer og modifisering av naturlige polymere forbindelser og forståelse av forholdet mellom polymerstruktur o ... [+]

Oversikt

Studieretningen er opptatt av en syntese av makromolekylære stoffer og modifisering av naturlige polymere forbindelser og forståelse av forholdet mellom polymerstruktur og egenskaper. Under studiet og forskningsarbeidet får studentene kunnskap om metoder for polymerkarakterisering. De vil vedta avanserte analysemetoder for polymerkarakterisering, sammensetning av materialer samt matematisk metode og modeller for beskrivelse av de teknologiske prosessene for polymerproduksjon.

Karriere

Kandidatene finner ansettelse i grunnleggende og anvendt forskning innen makromolekylær kjemi, behandling av polymermaterialer, polymergjenvinning og farmasøytisk kjemi ved universiteter, forskningsinstitutter i Tsjekkia og utlandet.... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
Deltid
4 år
Campus
Les mer på norsk
University of Chemistry and Technology, Prague

Materialteknikk er fokusert på et svært komplekst område for forskning, utvikling, forberedelse, bearbeiding, karakterisering og bruk av materialer til ulike anvendelser. ... [+]

Oversikt

Materialteknikk er fokusert på et svært komplekst område for forskning, utvikling, forberedelse, bearbeiding, karakterisering og bruk av materialer til ulike anvendelser. Dette inkluderer både de teoretiske grunnlagene for materielle prosesser, særlig fysikk og kjemi av heterogene systemer, kinetikk av solid state reaksjoner og transportfenomener og området for evaluering av funksjonelle egenskaper av ulike typer materialer for spesifikke applikasjoner. For materialapplikasjoner er avhandlingsoppgaver fokusert primært på materialer for elektronikk, fotonikk og materialer for bioapplikasjoner. Det tas også stor vekt på nanostrukturerte materialer, deres forberedelse, egenskaper, analyser og vurdering av toksiske effekter. Under studiet og eget forskningsarbeid får studentene grundig kunnskap om forberedelsen og egenskapene til ulike typer materialer. De vil møte de avanserte analytiske og karakteriseringsmetodene for en undersøkelse av avhengighet mellom materialets sammensetning, struktur og egenskaper av materialer (inkludert biokompatibilitet), samt matematiske metoder og modeller for å beskrive materialets teknologiske prosesser og egenskaper.... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
Deltid
4 år
Campus
Les mer på norsk
University of Chemistry and Technology, Prague

Målet med studien er å utdanne spesialister med dyp kunnskap innen matkemi, mat / fôranalyse og menneskelig ernæring - gjenspeiler den nåværende teknikkens aktuelle fagom ... [+]

Oversikt

Målet med studien er å utdanne spesialister med dyp kunnskap innen matkemi, mat / fôranalyse og menneskelig ernæring - gjenspeiler den nåværende teknikkens aktuelle fagområde og med visjonen om fremtidige utviklinger / utfordringer . Studentene vil ikke bare få en omfattende teoretisk kunnskap, men også bred praktisk erfaring i laboratorier utstyrt med moderne instrumentering. Kursene som tilbys til en fremtidig spesialist, er fokusert på reaksjon som skjer i mat under bearbeiding av transport og / eller lagring. De viktigste parametrene for matvarer som næringsverdi, sensoriske egenskaper og sikkerhet er under fokus, kosttilskudd er også et problem av bekymring. Spesiell oppmerksomhet er gitt til avanserte analytiske strategier som er anvendbare for effektiv kontroll av kjemiske forurensninger / rester / toksikanter, og det tas også hensyn til moderne omics-strategier som gjør det mulig å bekjempe mattsvikt og studier av biologisk aktive matkomponenter. Når det gjelder menneskelig ernæring, er det noen kurs også med medisinsk aspekt forbundet med dette området.... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
Deltid
4 år
Campus
Les mer på norsk
University of Chemistry and Technology, Prague

Hovedformålet med doktorgradsprogrammet er å forberede kandidater med evnen til selvstendig kreativt arbeid og dyp kunnskap innen matteknologi og andre relaterte fag. ... [+]

Oversikt

Hovedformålet med doktorgradsprogrammet er å forberede kandidater med evnen til selvstendig kreativt arbeid og dyp kunnskap innen matteknologi og andre relaterte fag. Studien er fokusert på det vitenskapelige og forskningsarbeidet i teknologiske prosesser og er basert på omfattende kunnskaper om kjemiske, biologiske, tekniske og økonomiske disipliner, og kunnskapen om løsningen av de spesifikke komplekse problemene med utvalgte matgrener (frokostblanding, baker og sukker teknologi, meieri og fett teknologi, kjøtt og kjøttprodukter teknologi, teknologi av frukt og grønnsaker, teknologi av overflateaktive midler og vaskemidler og kosmetikk).

Karriere

Nyutdannede er i stand til å jobbe i vitenskap og forskning eller direkte i næringsmiddelindustrien, samt i de relaterte feltene som kosmetikk og kjemisk industri, herunder behandling av avfall og miljøvern. De kan ha ledende stillinger i utvikling, produksjon, kontroll og projeksjon i kommersielle firmaer eller statlige institusjoner. På grunn av det brede kompetansekunnskapet er de utdannede ikke bare klare til profesjonell handling i sin spesialisering, men også for tilpasning for mulig anvendelse på andre tekniske og vitenskapelige felt.... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
Deltid
4 år
Campus
Les mer på norsk
University of Chemistry and Technology, Prague

Studieretningen er fokusert på ulike typer avanserte metallmaterialer som høyfaste og termisk resistente lett legeringer og intermetallikk for svært krevende applikasjone ... [+]

Oversikt

Studieretningen er fokusert på ulike typer avanserte metallmaterialer som høyfaste og termisk resistente lett legeringer og intermetallikk for svært krevende applikasjoner, metalliske biomaterialer for permanente og midlertidige medisinske implantater, nanokrystalliske legeringer, høyt korrosjonsbestandige materialer for kraft- og bygningsindustri, historiske materialer for gjenstander av kulturarv mv. I tillegg studeres prosesser av metallgjenvinning fra avfall og avanserte overflatebehandlingsprosesser av metallmaterialer som forbedrer korrosjonsmotstand, mekanisk ytelse og biokompatibilitet. Under studiet og eksperimentell arbeid får studentene grunnleggende kunnskaper om forholdet mellom materialforberedelse, deres indre struktur, mekaniske og kjemiske egenskaper. Kinetikk og mekanismer for korrosjonsreaksjoner, fasetransformasjoner, mekaniske styringsprosesser, fysiske fenomener av metalliske materialer og kjemiske reaksjoner under avfallshåndtering studeres. Studentene møter avanserte eksperimentelle metoder for utarbeidelse av nye materialer og overflatelag, samt for komplisert karakterisering av deres indre struktur, mekaniske og fysiske egenskaper, korrosjonsadferd.... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
Deltid
4 år
Campus
Les mer på norsk
University of Chemistry and Technology, Prague

Dette studiet er fokusert på utdanning av spesialister kompetent til å jobbe i et bredt spekter av mikrobiologi. En studie er rettet mot komplekse mastering av flere gren ... [+]

Oversikt

Dette studiet er fokusert på utdanning av spesialister kompetent til å jobbe i et bredt spekter av mikrobiologi. Studien er rettet mot komplekse mastering av flere grener av moderne mikrobiologi, inkludert miljø-, klinisk og matmikrobiologi sammen med molekylære genetikkprinsipper.

Karriere

Kandidaten er forberedt på forskning, men også for ledende stilling i mange grener av laboratorier innen teknologisk, klinisk, miljø- og matmikrobiologi. Det garanterer en dyp kunnskap om grunnleggende mikrobiologi og moderne arrays av molekylærbiologi og biokjemi.

Utvalg av nyere avhandlingerIsolering av antimikrobielle peptider fra planterTilpasning av Campylobacter jejuni til... [-]
Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
Deltid
4 år
Campus
Les mer på norsk
University of Chemistry and Technology, Prague

Målet med PhD-studiet er å trene eksperter med dyp kunnskap om miljø- og relaterte kjemiske og biokjemiske disipliner, informatikk og matematisk modellering. ... [+]

Oversikt

Målet med PhD-studiet er å trene eksperter med dyp kunnskap om miljø- og relaterte kjemiske og biokjemiske disipliner, informatikk og matematisk modellering. Ph.d.-studier bygger på dette grunnlaget og dyper kunnskap i en stor skala miljøområder som analytiske metoder for overvåking av vann- og luftkvalitet og jordforurensning; teknologi for drikkevann produksjon, avløpsvannbehandling; slambehandling, fast avfallshåndtering og jorddekontamineringsteknologi; fjerning av luftforurensende stoffer. En viktig del av studien er også forebygging av alle former for avfall, resirkulering og gjenvinning som fornybare ressurser. Studentene er opplært i en løsning av komplekse forskningsprosjekter.... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
Deltid
4 år
Campus
Les mer på norsk
University of Chemistry and Technology, Prague

Målet med doktorgradsstudiet er å forberede fagfolk med dyp kunnskap innen organisk kjemi og relaterte fag fra biokjemi, biologi og matematisk modellering. ... [+]

Oversikt

Målet med doktorgradsstudiet er å forberede fagfolk med dyp kunnskap innen organisk kjemi og relaterte fag fra biokjemi, biologi og matematisk modellering. Studien fokuserer på å skaffe seg omfattende teoretisk og praktisk kunnskap anvendt på bioaktive organiske naturlige forbindelser og deres analoger. Teoretisk beregningskjemi bidrar til forståelse av biomolekylære interaksjoner og stereokjemi av både syntetiske og naturlige forbindelser. En integrert del av studien er uavhengig kreativt arbeid, samt mentorstudenter på master- og bachelorstudier.

Karriere

Nyutdannede er forberedt på selvstendig vitenskapelig arbeid og har erfaring med å forvalte små forskningsgrupper. Følgelig kan de bli medlemmer av forskningsgrupper, ha ledende stillinger i produksjon eller kontroll sektor eller i offentlige institusjoner og i privat sektor, kan bli lærere på videregående skoler, høyskoler eller universiteter. Tverrfaglig tilnærming er understreket i løpet av hele studiet som gjør kandidatene tilpasningsdyktige til å utnytte deres utdanning på forskjellige områder også.... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
Deltid
4 år
Campus
Les mer på norsk
University of Chemistry and Technology, Prague

Organisk teknologi delprogram bygger på master delprogrammer Engineering and Technology and Applied Chemistry. Målet med doktorgradsstudiet er å forberede kandidater til ... [+]

Oversikt

Organisk teknologi delprogram bygger på master delprogrammer Engineering and Technology and Applied Chemistry. Målet med doktorgradsstudiet er å forberede kandidater til ledelse og optimalisering av prosesser i kjemisk industri, samt for forskning og utvikling av kjemiske spesialiteter. Derfor er dette delprogrammet hovedsakelig rettet mot modernisering av dagens teknologier av organiske stoffer, samt utvikling av nye, fra grunnleggende mellomprodukter og produkter som produseres i stor skala til små mengder finkjemikalier, for eksempel biologisk aktive stoffer, duft, og smaksstoffer, overflateaktive midler. Kjemisk transformasjon forekommer i de fleste tilfeller i katalytiske reaktorer og krever derfor detaljert studie av fremstilling, egenskaper og oppførsel av forskjellige homogene og heterogene katalysatorer.... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
Deltid
4 år
Campus
Les mer på norsk
University of Chemistry and Technology, Prague

Studieretningen er fokusert på forskning innen informasjons- og kontrollteknikk, datainnsamlingsteknologi, målesystemer, databehandling og statistisk signal og bildebehan ... [+]

Oversikt

Studieretningen er fokusert på forskning innen informasjons- og kontrollteknikk, datainnsamlingsteknologi, målesystemer, databehandling og statistisk signal og bildebehandling. Tverrfaglig forskning på disse områdene gjør det mulig å integrere separate fagområder og å bruke tilsvarende matematisk bakgrunn i ulike applikasjoner. Emner som studeres inkluderer kjemiske sensorer, måle teknikker, analyse av flerkanals og flerdimensjonale data, bildeanalyse, datamodellering, kunstig intelligens og robotteknologi. Programmer er relatert, men ikke begrenset til sensorsystemer, biomedisinsk databehandling, bioteknologi og kontroll av ingeniørsystemer.

Karriere

Kandidatene kan finne arbeidsplasser i forskningsinstitutter, universiteter og selskaper spesialisert på informasjonsbehandling, design av spesifikke sensorer, måle- og styringssystemer, software engineering, data fusion og signalbehandling. De kan finne sysselsetting innen grunnleggende og anvendt forskning i datainnsamling og behandling, analyse av biomedisinsk og bioteknologisk data, assistentteknologi og robotic systemer både i Tsjekkia og i utlandet.... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
Deltid
4 år
Campus
Les mer på norsk
University of Chemistry and Technology, Prague

Fagområdet for uorganisk kjemi er fokusert på syntese av avanserte uorganiske forbindelser og materialer og studerer forholdet mellom kjemisk sammensetning, struktur og f ... [+]

Oversikt

Fagområdet for uorganisk kjemi er fokusert på syntese av avanserte uorganiske forbindelser og materialer og studerer forholdet mellom kjemisk sammensetning, struktur og fysisk-kjemiske egenskaper ved hjelp av en rekke instrumentelle karakteriseringsmetoder og teoretiske verktøy. Basert på denne kunnskapen er det mulig å designe synteseveier rettet mot spesielle uorganiske materialer og koordinasjonsforbindelser med forhåndsdefinerte fysiske, elektrokjemiske, katalytiske og biokjemiske egenskaper. Med fokus på strukturell kjemi, materialforskning og bio-koordinasjonskemi har dette fagområdet en tverrfaglig karakter som spenner fra fysikk og fysisk kjemi til biokjemi. Den tilegnede kunnskap og ferdigheter kan variere i henhold til det spesifikke oppgavemålet fra preparativ og analytisk kjemi til kvantkemi og andre teoretiske tilnærminger som brukes til beskrivelse av molekylær eller krystallinsk struktur.... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
Deltid
4 år
Campus
Les mer på norsk
University of Chemistry and Technology, Prague

Programmet er fokusert på dypere teoretisk og praktisk kunnskap om prosessene som brukes i avanserte uorganiske teknologier. ... [+]

Oversikt

Programmet er fokusert på dypere teoretisk og praktisk kunnskap om prosessene som brukes i avanserte uorganiske teknologier. Under arbeidet med forskningsprosjekter får studentene erfaring med å fungere som en del av teamet. Samtidig praktiserer de ferdigheter som planlegging og administrasjon knyttet til prosjektledelse.

Under studien vokser studentene i sammenheng med de valgte objekterne og fokuset på doktorgradsoppgaven i følgende grener: teknisk elektrokjemi, fotokatalyse, katalytiske og membranprosesser eller heterogene, ikke-katalyserte reaksjoner. Integrale deler av doktorgradsstudiet er pedagogiske aktiviteter, inkludert undervisning og veiledning av yngre studenter.... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
Deltid
4 år
Campus
Les mer på norsk
Location address
UCT Prague
Technická 5
166 28 Prague 6 – Dejvice

Prague, Prague, 166 28 CZ
Social Media