Charles University Faculty of Science

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Fakultetet for naturvitenskap ble opprettet i 1920 som femte fakultet for Karlsuniversitetet. Den har for tiden 29 avdelinger, 3 museer og en stor botanisk hage hvor studieavdelingen og noen elevernes fasiliteter ligger.

I dag er fakultetet faglig og organisatorisk delt inn i fire seksjoner: biologisk, geografisk, geologisk og kjemisk. I tillegg til disse delene har fakultetet flere spesialister undervisnings- og forskningsinstitusjoner, inkludert tverrfaglige institusjoner som instituttet for miljøstudier. Alle deler av fakultetet er aktive i både undervisning og forskning.

Fakultetets hovedoppgave er å skape høyt kvalifiserte eksperter innen biologi, kjemi, geografi, geologi og andre tverrfaglige fagområder. Dens vitenskapelige og forskningsinnsats tar sikte på å løse viktige problemer knyttet til utviklingen av det menneskelige samfunn. Noen av de prioriterte langsiktige fagene er menneskers helse, studiet av funksjonen og prediksjonen av utviklingen av økosystemer og biosfæren, og utvikling av miljøvennlige materialer basert på utnyttelse av fornybare ressurser.

Fakultetet tilbyr tre utdanningsnivåer, bachelor, master og doktorgrad. Alle bachelor- og masterprogrammer inkluderer både teoretisk undervisning og praktiske øvelser i laboratorier, og enkelte kurs kombinerer naturvitenskapelige fagstudier med lærerutdanning i et valgt felt. Bachelorkurs er introduksjoner til dypere studier som følger på i masterstudiene. Mastergradsstudier trener eksperter for vitenskapelige og forskningsinstitusjoner, regjeringen karriere, industri og privat sektor. Nyutdannede av masterens kurs med lærerutdanningselementet er kvalifisert til å undervise i videregående skoler og videregående skoler. Doktorgradsstudier trener høyt spesialisert stab for vitenskap og forskningsaktiviteter.

Steder

Praha

Address
Faculty of Science
Charles University in Prague
Albertov 6

128 43 Praha, Praha, Tsjekkia

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss

Programmer