Charles University Third Faculty of Medicine

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Vinohrady helsesektoren campus startet sin utvikling i begynnelsen av det 20. århundre, da på byen periferien. I 1902, keiser Franz Joseph I innviet Vinohrady Hospital som den primære sykehuset for innbyggerne i Královské Vinohrady og Zizkov distrikter. I 1925 ble Statens Health Institute openin sin nærhet. Begge institusjonene snart begynte å spille sentrale roller i utviklingen av helsevesenet i Praha, Böhmen og Tsjekkoslovakia. Før delingen av medisinske fakultet i 1953, begge institutter servert til opplæring av medisinstudenter, basert på systematisk aktivitet av deres bemerkelsesverdig ansatte.

Av Vinohrady Hospital, var det nemlig Prof. of Ophthalmology Josef Janků, oppdageren av oftalmisk toksoplasmose (M. Jankumi); Prof. av Lung og Abdominal kirurgi Emerich Polák; grunnleggeren av tsjekkiske plastisk kirurgi Prof. František Burian. Etter andre verdenskrig: grunnleggeren av tsjekkoslovakiske diabetology Prof. Jiří Syllaba, en berømt kardiolog Prof. Vratislav Jonas grunnleggeren av tsjekkiske pediatrisk hematologi Dr. Jiří Janele, Prof. Nevrologisk J. Sebek, Prof. Rettsmedisinsk E. Knobloch eller lederen for Psychiatric Institute doc. V. Petran.

Av staten Health Institute ansatte nemlig: Prof. Ivan Honl, som etablerte den første terapeutisk Pasteur Institute på terrritory av vår stat. Personalet på dette instituttet deltatt i en rekke globale programmer av Verdens helseorganisasjon etter andre verdenskrig, blant annet i global utrydding av små-pox (Prof. Karel Raška). Basert på en slik rik tradisjon, det var mulig å etablere et nytt medisinsk fakultet på Vinohrady helsesektoren campus.

Vårt fakultet refererer til tradisjonen med medisinske studier ved Karlsuniversitetet som det dannet en av de fire grunnleggende fag ved starten i 1348. Fra skoleåret 1882-1883, Det medisinske fakultet, akkurat som resten av universitetet, ble delt inn i to deler - tyske og tsjekkiske. På den 17 november 1939, sammen med alle andre tsjekkiske skoler, ble den tsjekkiske delen av universitetet stengt. Denne midlertidige stans i Tsjekkia utdanning varte til 1945. Så, sammen med hele tysk universitet, ble den tyske medisinske fakultet avskaffet. Dens Eiendommen ble overlevert til den tsjekkiske medisinske fakultet. I 1953 Ministry of Higher Education delt Det medisinske fakultet i Praha i tre separate avdelinger: Avdeling for allmennmedisin (inkludert dental), Fakultet of Pediatrics, og Fakultet for Hygiene. Sistnevnte ble forvandlet til dagens tredje medisinske fakultet i 1990.The faktum at en ny selvstendig fakultet Hygiene ble opprettet i 1953 førte til noen grunnleggende endringer: dette fakultetet bevart et grunnleggende medisinsk fokus, selv om det er spesialisert innen hygiene og forebygging. På den ene siden er aktivert denne spesialiseringen å utvikle alle grener av hygiene i vår etterkrigstidens medisin, men på den andre siden på samme tid begrenset og begrenset omfanget av studentenes realisering i klinisk praksis.

Den medisinske instruksjon på kommunisttiden ble stemplet av en ganske formalistisk og kadre basert tilnærming. Siden november 1989 har vi vært i stand til å utføre alle vesentlige endringer i organiseringen av fakultetet forutsetning for realisering av den nye læreplanen og studie reformer. Navnet på fakultetet ble endret til 3. Det medisinske fakultet, Charles University, som understreket sin primære generell fokus. Assoc. Prof Cyril Höschl, MD, var den første dekanus valgt i frie valg etter revolusjonen i 1989. Det akademiske kollegium ble etablert da sammen med Scientific Council som i dag verver mange fremragende utenlandske medlemmer. Det var konkurranser for alle de ledende stillinger ved spesielle institusjoner, klinikker og andre universitetsstillinger. Læreplanen har blitt omstrukturert, slik at studieplanen gjenspeiler den generelle orientering ved Fakultet integrere et utbygd område med forebyggende fag. Massevis av ansatte fra ulike deler av Helsedepartementet og Academy of Sciences i Tsjekkia er direkte involvert i den pedagogiske samt forskningsvirksomhet av fakultetet.

I september 1992 en ny fakultetsbygget på Ruská gate ble åpnet. Det huser Dean kontor, ulike teoretiske avdelinger, Institutt for hygiene og forebyggende fag, og sist men ikke minst, Center for Scientific Information, nylig etablert i 1992. I mai 1991 Mrs. Margaret M. Bertrand, en kanadisk professor i engelsk språk, grunnla en pris for beste student ved Fakultet for å bli tildelt årlig på avslutningsseremoni. Betingelsene for studier og vitenskapelig arbeid har forbedret med åpningen av den nybygde sjette etasje i hoved fakultetet bygningen i mai 2000, imøtekommende blant annet Institutt for ernærings- og laboratorier av kjemi og molekylærbiologi. Ytterligere forbedring har kommet mai 2006 med recontructed delen av Nursing College på Ruská 91 hvor Institutt for medisinsk etikk, sykepleie og fremmedspråk er nå basert. Studentenes besøk i utlandet er blitt en uutslettelig del av undervisningen ved fakultetet. Deltakelse i internasjonale vitenskapelige og forskningsprogrammer og foredrag av utenlandske spesialister aktivere fakultetet til å spre sine vinger og etablere nye gjensidig fordelaktige vitenskapelige stipend. Dette muliggjør forbedringer i kvaliteten på undervisningsmateriell, studier av nye metoder, prosedyrer og tilnærminger, og dermed skape tekniske forhold uunnværlig for å oppnå et høyere utdanningsnivå.

Den 3. Det medisinske fakultet overdro sin undervisning grader til mange fremragende personligheter i de siste tre årene, blant de mest fremtredende var: Prof. Zdeněk Neubauer i biologi, Doc. Ivan M. Havel i kunstig intelligens, og Prof. Luboslav STARKA i endokrinologi. Samtidig, flere titalls foredrag av kjente utenlandske spesialister fant sted sted av fakultetet. La oss nevne minst nobelprisvinneren i nevrofysiologi Prof. J. Eccles, berømt spesialist i psykiatri professor P. Grof, og daseins analytisk Prof. Condrau. Som foreslått av Scientific Council of fakultet, Sir Karl Raimund Popper (1902-1996), epistemologist, åpent samfunn talsmann, en av de største filosofene i det tjuende århundre, ble tildelt graden av lege honoris causa i medisin på 25 mai 1994. Den tredje medisinske fakultet var en fest i tildele en æresdoktor til en av oppdagerne av DNA, nobelprisvinner, professor James Watson. Likeledes, i anledning av seks hundre og femtinde årsdagen for Charles University fundament, foreslo vi at en annen nobelprisvinner, en verdensomspennende kjent neurophysiologist, professor Huxley fra Storbritannia, skal også tildelt en æresdoktor i 1998.

MUDr. P. Čech av vårt fakultet initiert plassering av æres plaketter til minne om nobelprisvinnere i medisin Mr. og Mrs. Cori til sine føde hus i Salmovska og Petrska gatene i Praha i prosjektet Praha-Europas kulturhovedstad 2000. Samarbeidet mellom individuelle fakultetene ved Universitetet, særlig medisinske fakultetene, er økende. Universitetet støtter sunn konkurranse i sportsaktiviteter blant fakultetene og studenter deltar også i ulike sosiale og kulturelle arrangementer, ikke bare i dette landet, men i utlandet. Fakultetet utgir VITA NOSTRA magasin, noe som reflekterer den akademiske samfunnslivet og som representerer ulike sider av fakultetet i to funksjonelt forskjellige problemstillinger: VITA NOSTRA REVUE, en kvartalsvis samling av artikler, kommentarer og refleksjoner, og VITA NOSTRA SERVIS, en informasjons bulletin som kommer ut på en ukentlig basis. I studieåret 1991/92 tok fakultetet på utenlandske studenter i generell medisin med fokus på forebygging. Undervisningsspråket er engelsk. Rettigheter og plikter for utenlandske studenter er fastsatt i kontrakter inngått mellom studenten og dekan ved fakultetet.

Nye krav til moderne medisin på leger er reflektert i den nye læreplanen of Medicine, som fakultetet har implementert siden studieåret 1996-1997.

Læren grunnlag av tre. LF inkluderer fakultetet Hospital Královské Vinohrady, Psykiatrisk senter Praha, Hospital Na Bulovce, Thomayer Hospital, Institutt for Mor og barn, Hospital Na Homolce, sentrale militære sykehus og Statens institutt for folkehelse. Fremtredende eksperter fra det tsjekkiske Academy of Sciences og Institutt for klinisk og eksperimentell medisin deltar også i undervisningen.

Steder

Praha

Address
Third Faculty of Medicine
Charles University in Prague
Ruská 87, 100 00 Prague 10
Czech Republic

Praha, Praha, Tsjekkia

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss