Charles University Faculty of Law

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Den Juridiske fakultet Charles universitet ble dannet i 1348 som en av fire fakulteter av den nyetablerte Charles University.

I dag, med mer enn 4500 studenter, Det juridiske fakultet er det største akkreditert lov fakultetet i Tsjekkia. Den har et fullt akkreditert masterstudiet undervist i tsjekkisk; et doktorgradsstudiet kan tas enten i tsjekkiske eller engelsk språk. Fakultetet gir også LLM kurs undervist på engelsk.

Mange juridiske fakultet alumni holde fremtredende stillinger innen rettsvesenet, i sentral og lokal forvaltning, innenfor Utenriksdepartementet, i offentlig tjeneste og også i private advokatpraksis og private virksomheter.

Det juridiske fakultet Bygningen er et monument av moderne arkitektur. Den ble bygget av tsjekkiske arkitekten Ladislav Machon (1888-1973), en representant for moderne klassisisme og funksjonalisme. Byggingen ble gjennomført vår mellom 1926 og 1929 i samsvar med utviklingen utforming fra 1914 laget av Jan Kotera (1871-1923), en arkitekt av internasjonal betydning, som var en ledende skikkelse i tsjekkiske moderne arkitektur. Interiøret i bygningen er Machon eget arbeid.

Historiske milepæler for Legal Studies i Praha

1347-1348

Charles University ble etablert. Det ble bygget opp av fire fakulteter - fakultetene of Arts, medisin, juss og teologi. Ved Det juridiske fakultet ledende faget var Canon Law. Siden begynnelsen av Charles Universitetet uenigheter kunne sees mellom juridiske fakultet på den ene siden, og de resterende tre fakultetene på den andre. De var uenige i hovedsak på reglene i universitetets administrasjon og kontroll.

1372

En åpen konflikt mellom Law School og de tre andre fakultetene resulterte i dannelsen av en uavhengig University of Advokater (dvs. Universitetet i Canonists) som, særlig i de første 20 årene av sin eksistens, var en fremragende institusjon med internasjonalt renommé. Uroen på begynnelsen av det 14. og 15. århundre og avvikende holdninger til reformative bestrebelser på noen kirke tjenestemenn førte til kulminasjonen av konflikten mellom de to Praha universitetene og dermed til nedgangen av loven universitetet som til slutt kom til sin ende i året 1419.

1654

Etableringen av Karl-Ferdinand Universität (gjennom sammenslåing av Jesuit College og reetablering av Universitatis Carolinae i 1638) satt i gang nye utbygginger i juridisk undervisning. Foruten Canon Law, en ny gren av Natural Law begynte å ta form.

1754

Lengden av juridiske studier ble utvidet til fem år, og etter hvert, nye fag og stoler dukket opp (f.eks Natural Law, Criminal Law, State Law).

1792

Posisjonen til ekstraordinær professor i tsjekkisk State Law ble etablert.

1802

I opplysningstiden perioden eneveldet av Maria Theresia og Joseph IIs regjeringstid gradvis redusert bedriftens natur universitetet og dets Fakulteter, og til slutt førte til innføring av et nytt kontor for studiedirektøren som et instrument for byråkratisk kontroll over utdanning og overgang mot statskontrollerte akademiske studier. Fakultetene og universitetene ble omgjort til statlige utdanningsinstitusjoner som betjener primært å utdanne fremtidige statlige og offentlige tjenester tjenestemenn. Den fireårige studier av loven ble definert som studier av en juridisk og politisk art.

1810

Spørsmålet om general Civil Code of Austria gjort en viktig innvirkning på juridiske studier av å få til en dreining mot positiv lov opplæring i Praha, så vel som i andre steder.

1848

De revolusjonære hendelsene i perioden ført til en viss grad av velvære i form av statlig kontroll over universitetet; gradvis sin status som en juridisk person ble restaurert og juridiske studier ble definert som studier av jus og teori av staten.

1849-1856

Reformen av juridiske studier ble håndhevet av Leo Thun-Hohenstein, ministeren "Cult og utdanning". Det var i hovedsak a) tilnærming av juridiske fakultetene i Østerrike og de i Tyskland som resulterte i flere kontakter i den akademiske verden, samt gunstig påvirkning av rettspositivismen kommer fra Tyskland, og b) innføring av et nytt program for studier som delt undervisningen i to blokker: historiske (inkludert Roman Law), og positive lov.

1866

Etterspørselen etter parallell opplæring i Tsjekkia sammen med tyske språket ble hevet. I 1870-årene var det allerede foredrag finner sted i Tsjekkia og fakultetet ble delt langs språk linjer.

1882

Delingen av Karl-Ferdinand Universität i det tsjekkiske og tyske universiteter trådte i kraft. Perioden mellom 1882 og 1918 var en banebrytende epoke i historien av tsjekkiske juridiske fag, som kulminerte i etableringen av en uavhengig Tsjekkoslovakia.

1918

Dannelsen av en uavhengig tsjekkoslovakiske staten førte til en ny dimensjon i utviklingen av Det juridiske fakultet, som som et forskningssenter bidratt til kodifisering og foreningen av det juridiske systemet i den nye staten.

1931

Den nye bygningen til Det juridiske fakultet ble åpnet på vollen av elven Vltava i sentrum av Praha. Den ble designet av den fremragende verdens kjente arkitekten Kotěra og bygget av hans kollega arkitekt machon.

Steder

Praha

Address
Právnická fakulta Univerzity Karlovy v Praze

nám. Curieových 7
116 40 Praha 1
Czech Republic

Praha, Praha, Tsjekkia

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss

Programmer

Denne skolen tilbyr også: