Charles University First Faculty of Medicine

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Charles University i Praha, første medisinske fakultet: Academic Forskning handler om å endre

Først medisinske fakultet med nesten 1 200 ansatte og 3 400 studenter representerer den største medisinske fakultetet i Tsjekkia. Det er en integrert del av Charles University i Praha fra starten av kongen av Böhmen og keiser av det hellige romerske riket Charles den fjerde i 1348. Som sådan, er det også den eldste medisinske fakultet i Sentral-Europa.

Men det er ikke bare den majestetiske historie og imponerende kvantitative tiltak som ville være nok til å gjøre institusjonen vellykket og konkurransedyktig. Det må være ideer, mennesker, kapasiteter og ledelse, som til slutt vil være ansvarlig for fremtiden, overskudd og service av enhver institusjon. For å oppnå våre mål, og for å reflektere ikke bare styrke og vitalitet av fakultetets forskningsprogrammene, men også vår nasjonale posisjon og internasjonale ambisjoner, bekrefter vi følgende mål:

For å være en dynamisk del av det europeiske medisinske utdanningssystemet Hvis du vil kjøre ledende biomedisinsk forskning innenfor den bredere rammen av det europeiske forskningsområdet Å bli anerkjent som et verdifullt medlem av lokalsamfunnet.

I denne sammenhengen:

Vi er her for å lære medisinske fagfolk i fremtiden: Vi tilbyr lavere, høyere og profesjonelle programmer av høyeste faglige kvalitet, undervist enten på tsjekkisk eller engelsk språk, forfølger internasjonalt betydelig stipend. Faglig dyktighet, stimulering av kreativitet og intellektuell nysgjerrighet er høyt rangerte verdiene i periodisk intern evaluering av våre lærere. Fakultetet oppmuntrer og støtter fremragende forskerkandidater og forskningsopplæringsprogrammer.

Vi søker etter talenter: Våre studenter rekrutteres fra hele Europa, Amerika, Asia og Afrika, og våre studieprogrammer jevnlig akkreditert i Europa og USA.

Vitenskap er fremtiden for oss alle: Fakultetet er tungt å investere i forskningsinfrastruktur. Våre laboratorier dra nytte av nesten alle state-of-the-art teknologi som er i hendene på entusiastiske medarbeidere med internasjonal erfaring og omdømme. Finansiering generert av vitenskapelige aktiviteter nylig representerer flertallet av fakultetets budsjett.

Endre bilde av vår felles Europa: Fakultetet selv drar nytte av "on-the-spot" dialog med forskere og leger. Våre forskergrupper er involvert i flere nasjonale forskningsprosjekter med vekt på samarbeid mellom grunnleggende og kliniske fag, sammen med forskere i andre fag fra ekstramural institusjoner. Viktigere, vårt engasjement i internasjonale team og EU-prosjekter øker kraftig.

Slå forskere til gründere: Våre resultater viser enestående engasjement for grunnleggende, klinisk og anvendt forskning. Fakultetet ledelse sammen med Universitetet forvaltning bygger standard prosedyrer for overføring av teknologi og vinn-vinn akademia-bransjen er kontaktperson i samsvar med gjeldende europeiske regler.

Utover det FoU-samfunnet grenser: Fakultetet eksperter er jevnlig involvert i popularisering av blant samfunnet og fra deres side vitenskap de fremmer folkehelse bevissthet. I samarbeid med journalister og media, våre leger og forskere fokusere på de store offentlige medisinske problemer, men også bidra til å spre grunnleggende vitenskapelige fakta, forklare hvordan vitenskapen fungerer og utvikler seg. Vår visjon er å bidra til å bygge den kunnskapsbaserte samfunn i videre forstand.

Fakultetet

Den Først medisinske fakultet er en av grunnleggerne fire fakultetene ved Karlsuniversitetet. Den første medisinske fakultet grunnlagt i 1348 rangerer blant de femten eldste medisinske skoler i verden.

Undervisning og forskning ved fakultetet vårt dekker nesten hele spekteret av medisin og helse yrker fra hele spekteret av grunnleggende vitenskaper gjennom kliniske spesialiteter. Noen fag er unike for vår skole på nasjonalt nivå. Vi forberede fremtidige leger, forskere og helsepersonell i et moderne og vennlig måte. Siden vi er ikke bare et pedagogisk, men også en forskningsinstitusjon, bringer vi til utdanning de mest moderne funn og teknologi.

Universitetsutdanning på First medisinske fakultet tilbyr flere ulike studieprogrammene. Det største antall studenter forfølger en seks-årig program for allmennmedisin (som fører til en MD grad), eller et femårig program for Dental Medicine (som fører til DMD grad).

Disse to kliniske programmene tilbys både på engelsk og tsjekkisk språk. Det er andre tre til fire års bachelorstudiene i helse yrker (f.eks sykehjem og andre spesialiteter), noen med en mastergrad alternativ, tilbød seg å date bare i den tsjekkiske språket. Det er også en levende PhD-program med de fleste spesialiteter tilbys på engelsk. Vi har også forberede leger seg til eksamen. Det er også viktig å merke seg at det er ulike gebyr-baserte programmer for post-graduate studenter. Våre undervisningsutstyr er moderne og komfortable, fra auditorier og seminarrom gjennom laboratorier, lesesaler og datarom. De fleste undervisningsfasiliteter ligger i historiske bygninger i sentrum av Praha, nær Karlovo náměstí, IP Pavlova og Albertov. Klinisk (praktisk) undervisning forekommer oftest i Generelt universitetssykehus, med noen kliniske rotasjoner i Motol Hospital, Thomayer Hospital, Hospital Na Bulovce og General Military Hospital.

Våre kandidater lett finne arbeid i Tsjekkia og resten av verden. 99,7% av de 640 nyutdannede (mellom 1997 og 2015) fant plassering innen 6 måneder etter eksamen.

Steder

Praha

Address
Charles University in Prague, First Faculty of Medicine
Kateřinská 32
121 08 Prague 2
Czech Republic

Praha, Praha, Tsjekkia

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss