Charles University Faculty of Education

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Den Avdeling for lærerutdanning er en av sytten fakulteter forbundet under paraplyen av Charles University i Praha. Dens primære mål er å utdanne lærere og andre pedagogiske personell til alle typer skoler og skolesystemer, på ulike nivåer av studie (Bachelors og Masters) og former. Mens fem andre fakulteter innenfor Charles University er også offisielt kvalifisert til å utdanne lærere, hva gjør Avdeling for lærerutdanning unike er spennet og kompleksiteten av sin pedagogiske fokus. Fakultetet gir universitetsnivå før og etter-lærerutdanningen på følgende områder: humaniora, samfunnsvitenskap, kunst Utdanning, kroppsøving, matematikk og naturfag.

Fakultetet er i ferd med å trene ca 4200 studenter i både BA og MA studier, pluss nesten 10 000 studenter lært innenfor et bredt spekter av kombinerte former for studietilbud, hovedsakelig som en del av profesjonell lærer utvikling.

Fakultetet er også åpnet for undervisning betalende utenlandske studenter som kan melde til programmer undervises på engelsk. Fakultetet deltar i det internasjonale Erasmus Mundus-programmet tar sikte på å legge til rette for student- og lærermobilitet.

BA og MA studier

I 2006 fakultetet vedtok studiepoeng system som er anerkjent i alle EU-land og dermed gir enklere studentmobilitet i EU. Studenten av Avdeling for lærerutdanning studerer vanligvis en kombinasjon av to fag.

Bachelorstudiene

Den 3-årige BA Studiet tar sikte på å gi studentene betydelig kunnskap i de to utvalgte emner, men det utgjør ikke en pedagogisk utdanning - BA nyutdannede ikke offisielt kvalifisert til å undervise. Det er derfor strukturen av obligatoriske og valgfrie emner som tilbys innenfor programmet er skreddersydd på en måte som bygger opp den faglige kompetansen i de utvalgte fagene i stedet for pedagogiske ferdigheter og undervisningskompetansen til elevene. BA Pensum omfatter dermed bare noen få kurs i pedagogiske og psykologiske disipliner. Men pensum inneholder også en obligatorisk motiverende undervisningspraksis som skal hjelpe elevene avgjøre om de ønsker å fortsette i oppfølgingen MA studie for å tjene en undervisning grad.

Master studieprogram

Den nyutdannede av to-års oppfølging MA programmet vil ha opparbeidet betydelig kompetanse i den profesjonelle området som dekkes av de to fag av sine valg, og i tillegg til dette, vil de også ha utviklet sin pedagogiske, psykologiske og didaktiske kompetanse, avgjørende for enhver læreryrket. Derfor, bortsett fra obligatoriske og valgfrie emner som søker å størkne studentenes faglige kompetanse, MA pensum også omfatter spesielt tilpasset didaktiske kurs og en fullverdig student praksis, som alle er integrert i en organisk og sammenhengende system. The Graduate av oppfølgingen MA studiet er fullt kvalifisert til å undervise ved høyere grunnskoler og videregående skoler.

historie

Den Avdeling for lærerutdanning ved Charles University i Praha ble stiftet i november 1946, basert på en av de første president dekreter for å bli vedtatt etter re-etablering av den uavhengige staten Tsjekkoslovakia, og også på den nylig vedtatte lov som søkte å etablere utdannings fakultetene ved alle universitetene i denne dagen . Dette var kulminasjonen av varig innsats for å sikre betydelig universitetsutdanning for lærere på alle nivåer, både primære og sekundære. Det utdanningsvitenskapelige fakultet ved Charles University ble offisielt åpnet den 15 november 1946 i Praha Rudolfinum (The House of Artists), og festlig lanseringen ble fulgt av den tsjekkiske presidenten, Dr. Edvard Beneš.

Imidlertid lyktes i 1953 skolereformen i demontering alle tsjekkiske fakultetene utdanning. Det nyopprettede institusjonen for trening av lærere i allmennfag ble kalt The pedagogiske universitet - The Higher School of Pedagogikk.

Enda en reform av den tsjekkiske utdanningssystemet (gjennomført i 1959) fødte Pedagogiske institutter i Praha og Brandýs nad Labem som ble designet for å trene lærere i grunnskolen, mens fremtidige videregående skole lærere skulle studere deres fag på ulike fakultetene, som hadde vært tilfelle før 1946. De tsjekkiske fakultetene utdanning ble ikke gjenopprettet til 1964. Det er verdt å nevne at ungdomsskolelærere av kunst, musikk og kroppsøving ble opprinnelig utdannet ved andre respektive Charles fakultetene mens alsoattending noen pedagogiske og psykologiske emner ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet.

På midten av 1970-tallet så forening og sammenslåing av opplærings nettverk av grunnskoler og videregående skole lærere og utvidelse av den respektive lengden av studien inntil 5 år. De var heller ulykkelige tider, så mange avdelinger ble demontert eller lagt til ulike andre universitet fakulteter.

I løpet av de 50 årene av fakultetets eksistens, har en rekke bemerkelsesverdig eksperter på ulike felt undervist i sine rekker, for eksempel Cyril Bouda, V. Hrabal, J. Charvát, Otakar Chlup, L. Kopeckij, J. Plavec, V. Tardy og F. Vodička, for å nevne noen få.

Steder

Praha

Address
Pedagogická fakulta UK v Praze
Street: Magdalény Rettigové 4


116 39 Praha, Praha, Tsjekkia

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss