Les den offisielle beskrivelsen

"Siden begynnelsen av mine studier, jeg gjorde det mitt prinsipp om at når jeg finner en mer korrekt oppfatning, vil jeg umiddelbart forlate min egen, mindre korrekte mening og glede omfavne den mening som er mer berettiget, vel vitende om at alt vi vet er bare en forsvinnende fragment av hva vi ikke vet. "jan Hus, filosof og kirkereformator, alumnus ved fakultet for Arts The Faculty of Arts ved Karlsuniversitetet er i dag en av de største og viktigste forsknings- og utdanningsinstitusjoner i humaniora i Sentral-Europa. Fakultetet ble grunnlagt i 1348 av den tsjekkiske kongen og senere tysk-romerske keiser Karl IV som etablerte det som en av de fire fakultetene ved Praha universitet, senere oppkalt etter ham Charles University - det eldste universitetet i Sentral-Europa øst for Frankrike og nord for Alpene. Helt siden, har det vært den intellektuelle sentrum for Tsjekkia: studenter ved fakultetet, deres gjerninger og ideer, er å forme den tsjekkiske samfunn og kultur, og på de avgjørende øyeblikkene i Tsjekkias historie, har filosofiske fakultet alltid vært på selve hjertet av hendelsene.

Med nærmere 1000 ansatte, over 9000 studenter og en voksende internasjonal student befolkning på nesten 1000 studenter fra hele verden, HF-fakultetet er et levende og mangfoldig fagmiljø. Takket være fleksibelt system av mer enn 700 mulige dobbelt-emne grad kombinasjoner, BA og MA grader gjør at studentene til å fokusere på to fag i samme grad, noe som øker deres tilpasningsdyktighet og gir dem flere muligheter for deres fremtidige karriere. Akseptgraden er bare 27%, noe som er en forutsetning for en mer individuell tilnærming, nødvendig hvis humaniora er å bli undervist og undersøkt på alvor.

Studenter og forskere kommer til HF-fakultetet til å jobbe i mer enn sytti fag - et større antall enn de fleste sammenlignbare institusjoner i verden kan tilby. Charles Universitetet som sådan rangerer blant de beste 2% universitetene i verden og fakultetet selv blant de første 200 universiteter i verden i en rekke disipliner Fakultet tiltrekker de mest talentfulle studenter fra Tsjekkia og antall søknader om BA, MA og PhD-programmer utgjør 10 000 hvert år.

Den bemerkelsesverdig bredt spekter av fag ved HF-fakultetet omfatter filosofi og religionsstudier; historie og arkeologi; psykologi; sosiologi og statsvitenskap; teater, film og musikkstudier og en rekke filologiske programmer som kombinerer en grundig studie av et gitt språk og kurs i den tilhørende litterære, historiske og kulturelle bakgrunn. Fakultetet tilbyr kurs i mer enn hundre språk, døde og levende, for eksempel albansk, akkadisk, arabisk, armensk, avestisk, aserbajdsjansk, baskisk, bengali, bulgarsk, tsjekkisk (også spesielle grader for utlendinger og for døve), katalansk, kirkeslavisk, kinesisk, kroatisk, dansk, nederlandsk, engelsk, Eblaite, gamle egyptiske, finsk, fransk, tysk, gotisk, gresk (gamle og moderne), hebraisk (gamle Testamentet og moderne), hindi, hetitten, ungarsk, irsk, islandsk , italiensk, japansk, koreansk, latin, litauisk, latvisk, Lusatian Sorbisk, makedonsk, mongolsk, norsk, norrønt, gammelirsk, persisk, polsk, portugisisk, rumensk, russisk, sanskrit, slovakisk, slovensk, serbisk, spansk, svensk, Tamil, Tocharian, tibetansk, tyrkisk, Ugaritic, ukrainsk, jiddisch og vietnamesisk.

Forskningen utgangen av fakultetet, målt i antall monografier og artikler, er større enn noen annen institusjon i humaniora i Tsjekkia - som gjenspeiler både kvaliteten på forskning og nivået på veiledning. Hvert år fakultetet har en rekke internasjonale konferanser og arrangementer av generell kulturell betydning - utstillinger, konserter, foredrag, offentlige debatter. I de siste årene har det historisk-filosofiske fakultet forlaget tjent prestisjetunge priser, og er nå konkurrerer med de største akademiske forlag i landet.

Visste du at…

... Institutt for egyptiske Studier har jobbet i Egypt for de siste femti årene, og har gjort betydelige funn? Deres funn av graven til en ukjent egyptisk dronning i Abusir høsten 2014 ble kåret til en av de 10 største arkeologiske funn i 2014.

... I 2014, ble professor Tomáš Halik tildelt den prestisjetunge Templeton Prisen, gitt til personer som «har gjort en eksepsjonell innsats for å bekrefte livets åndelige dimensjon"?

... Professor Martin Hilský oversatt den komplette verk av William Shakespeare i Tsjekkia?

historie

Den Filosofiske fakultet ble grunnlagt som en av de fire opprinnelige fakultetene Charles University - det eldste institusjon for høyere utdanning i Sentral-Europa - ved utstedelse av stiftelsen Charter på 7 april 1348. Karl IV, i jakten på hans tilstand og dynastiske politikk, strevde for å etablere kongeriket Böhmen som sentrum for den hellige romerske riket. Hans plan var å konsentrere seg forskere fra inn- og utland i Praha, som ble hans bolig byen, og dermed styrke grunnlaget for hans makt. I pre-Hussite ganger, to tredjedeler av alle studenter ved universitetet var studenter av Artistic fakultetet hvor de kjøpte den kunnskapen som trengs for å kunne studere på de tre andre fakultetene (teologi, medisin, jus). En av de privilegier nytes av fakultetet var rett til å tildele master- og doktorgrader som berettiget sine bærere for å undervise på ethvert europeisk universitet.

I løpet av de to århundrene etter Husitterkrigene, Fakultet for Liberal Arts var hjertet av hele universitetet. Siden det syttende århundre ble kalt Filosofisk fakultet. Fra begynnelsen til midten av forrige århundre, det fungerte som et fakultet som programmet ble utviklet for å gi forberedende høyere utdanning for fremtidige studenter til de andre fakultetene. Fra det attende århundre, begynte antall akademiske disipliner for å øke: foruten filosofi, var det mulig å studere estetikk, matematikk, astronomi, realfag, ingeniørfag, økonomi, utdanning og historie. I det nittende århundre, bortsett fra orientalske studier, arkeologi og religionsvitenskap, betydelig utvikling fant sted i riket av filologi og grader på tsjekkisk, italiensk, fransk, engelsk og hebraisk ble innført. Etter reformene av 1849-1850, ble fakultetet frigjort fra sin propaedeutic funksjon og kjøpte en lik med de andre fakultetene. I 1897 fikk kvinner lov til å studere ved Filosofisk fakultet.

Fakultetet beholdt sin betydning i de tsjekkiske lander selv etter delingen av Praha Universitet i et tsjekkisk del og en tysk del i 1882. Under den såkalte First tsjekkoslovakiske republikk (1918-1938), ble livet til universitetet formet spesielt av løsrivelse ved Fakultet for naturvitenskap i 1920, og ved kjøp av en ny bygning på Vltava voll - en hvor du fortsatt finne de fleste avdelingene og forelesningssaler. Nedleggelsen av fakultetet ved den nazistiske okkupasjonen i 1939 ble etterfulgt av brutal forfølgelse av både lærere og elever. De produktive, entusiastiske år etter slutten av andre verdenskrig kom til en voldelig slutt i 1948 med den kommunistiske kuppet d 'état og følgende førti år med kommunistisk regime. Den tvungne avgang av dusinvis av fremragende lærere og innføring av marxist-leninistiske fag resulterte i rask nedgang av forskning og undervisning. Håp om en utbredt sosial endring i slutten av 1960, den såkalte "Praha-våren" der fakultetet begynte å invitere tilbake betydelige personligheter på den tiden, for eksempel filosofen Jan Patočka, ble knust av den sovjetiske invasjonen i august 1968. I januar 1969 Jan Palach, en student ved Fakultet, begikk selvmord ved selvbrenning i politisk protest. Plassen hvor hovedbygningen ligger og Fakultet for Arts sentralt bibliotek bærer hans navn. Etter fallet av det kommunistiske regimet og avgang av sine kompromittert etterfølgere i 1989, etablerte fakultetet seg nok en gang som en av de mest prestisjetunge institusjoner i humaniora både i Tsjekkia og i Sentral-Europa.

Våre studenter og tidligere medarbeidere er:

Kirken reformator og filosofen Jan Hus (c. 1370-1415), hvis tanker inspirert Martin Luther matematikeren, logician og filosofen Bernard Bolzano (1781-1848) lingvisten Josef Jungmann (1773-1847), en av skaperne av moderne tsjekkiske språket lingvisten og orientalist bedřich hrozný (1879-1952), decipherer av den gamle Hettittisk grunnleggere og medlemmer av den innflytelsesrike Praha Linguistic Circle, som Vilém Mathesius (1882-1945), Vladimír Skalička (1909-1991), Jan Mukařovský (1891-1975), Bohuslav Havranek (1893-1978) og René Wellek (1903-1995 ) kjemikeren Jaroslav Heyrovský (1890-1967), oppfinneren av polarographic metode og mottaker av Nobels fredspris i 1959 de berømte forfattere Alois Jirásek (1851-1930), Karel Capek (1890-1938), Ladislav Fuks (1923-1994), Josef Škvorecký (1924-2012) og Michal Ajvaz (1949) politikerne Milan Rastislav Stefanik (1880-1919), Tomáš Masaryk (1850-1937) og Edvard Benes (1884-1948), ble de to sistnevnte tsjekkoslovakiske presidenter sosiologen og politikeren Alice Masarykova (1879-1966), grunnleggeren av sosialpedagogikk i Tsjekkoslovakia kunsthistorikeren og arkeolog Ruzena Vacková (1901-1982) Jan Patočka (1907-1977), en av de viktigste sentraleuropeiske filosofer i det tjuende århundre, student av Martin Heidegger, Edmund Husserl og Eugen Fink Jan Palach (1948-1969), student som immolated seg selv i protest mot den sovjetiske invasjonen av 1968 psykologen Zdeněk Matějček (1922-2004), forfatter av banebrytende studier i barnepsykologi

Programmer gitt i:
  • Engelsk
  • Czech

Denne skolen tilbyr også:

PhD

Charles University Faculty of Arts

Nyutdannede fra doktorgradsprogrammet i asiatisk historie og kultur er høyt kvalifiserte spesialister innen spesialisering. Deres utmerkede kommando for et utvalgt asiati ... [+]

Nyutdannede fra doktorgradsprogrammet i asiatisk historie og kultur er høyt kvalifiserte spesialister innen spesialisering. Deres utmerkede kommando for et utvalgt asiatisk språk gjør det mulig for dem å jobbe kritisk med primære kilder, og de har en solid jording i sekundær litteratur og moderne forskning. Deres utmerkede utbredelsesnivå gjør det mulig for dem å forfølge karrierer i akademia (universiteter, forskningscentre etc.); de kan dessuten søke sysselsetting i kulturinstitusjoner, diplomati, massemedier, spesialtanker etc.

Studiets lengde: 4 år

Undervisningsspråket er engelsk. Asiatisk historie og kultur er et gebyrbetalende program.

Beskrivelse av verifikasjon og evalueringskriterier... [-]
Tsjekkia Praha
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
4 år
Kombinert nett & campus
Les mer på norsk
Charles University Faculty of Arts

Ph.D. uteksaminert har grundig teoretisk kunnskap i alle hovedfeltene i egyptologi og en detaljert oversikt og en oppdatert forståelse av nåværende tilstand av forskning ... [+]

Ph.D. uteksaminert har grundig teoretisk kunnskap i alle hovedfeltene i egyptologi og en detaljert oversikt og en oppdatert forståelse av nåværende tilstand av forskning og tilhørende problemer. På grunnlag av den opprettholdte Ph.D. avhandling, han / hun er i stand til å demonstrere eksepsjonell kvalitet i hans / hennes spesifikke spesialisering. Den akademiske, språklige og analytiske ferdigheter og ferdigheter til kandidaten gjør ham / henne fullt utstyrt for en profesjonell vitenskapelig og pedagogisk jakt på internasjonalt nivå. Ph.D. utdannet kan være ansatt i mange topprangerte institusjoner med fokus på studiet av antikken, samt på nivået av effektive toppledere i institusjoner som deltar i kulturelle, politiske, økonomiske eller handelsrelaterte forhold mellom Tsjekkia og Egypt.... [-]

Tsjekkia Praha
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
4 år
Kombinert nett & campus
Les mer på norsk
Charles University Faculty of Arts

Nyutdannede er høyt kvalifiserte spesialister i litterære og kulturelle studier fokusert på engelsktalende land, spesielt litteratur og kulturer på de britiske øyer og i ... [+]

Nyutdannede er høyt kvalifiserte spesialister i litterære og kulturelle studier fokusert på engelsktalende land, spesielt litteratur og kulturer på de britiske øyer og i Nord-Amerika. De har god ledelse til teoretiske og metodologiske tilnærminger, er i stand til å utføre selvstendig forskning og å undervise i litterære og kulturelle historier i Storbritannia, USA, Irland og andre engelsktalende land og relaterte litterære og kulturelle kurs på høyere nivå. De kan delta i teamforskningsprosjekter og arbeide i internasjonale forskerteam. Tsjekkiske kandidater har god ledelse av terminologien og stilen til disiplinen på morsmålet og har grunnleggende kunnskaper om mottak av engelskspråklig litteratur i tsjekkisk kultur.... [-]

Tsjekkia Praha
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
4 år
Kombinert nett & campus
Les mer på norsk
Charles University Faculty of Arts

Nyutdannede fra doktorgradsprogrammet i historie / generell historie er høyt kvalifiserte spesialister som er utrustet for selvstendig og kritisk forskning, og har grundi ... [+]

Nyutdannede fra doktorgradsprogrammet i historie / generell historie er høyt kvalifiserte spesialister som er utrustet for selvstendig og kritisk forskning, og har grundig kunnskap om det menneskelige samfunns politiske, økonomiske, sosiale og kulturelle utvikling. De har ferdigheter i å jobbe med publiserte og upubliserte kilder, og evnen til å vedta en kritisk tilnærming til spesialistskrifter, gjennomføre grunnleggende forskning, produsere teoretiske generaliseringer og anvende kreativ tenkning til analyse av historiske fakta og prosesser. Nyutdannede er utstyrt for ethvert yrke som krever en universitetsgrad i historie eller relaterte disipliner; de kan søke stillinger i akademia så vel som et bredt spekter av institusjoner i kultur, sivil tjeneste og politikk.... [-]

Tsjekkia Praha
Kontakt skolen
Heltid studier
4 år
Kombinert nett & campus
Les mer på norsk
Charles University Faculty of Arts

Nyutdannede har en generell kunnskap om Latinamerikas problemer i forhold til sin historiske utvikling og karakteristiske kultur som har utviklet seg siden slutten av 150 ... [+]

Nyutdannede har en generell kunnskap om Latinamerikas problemer i forhold til sin historiske utvikling og karakteristiske kultur som har utviklet seg siden slutten av 1500-tallet, på grunnlag av pre-colombianske samfunn og innvandring fra koloniale metropoler og Afrika. Nyutdannede har kunnskap om de grunnleggende fakta i latinamerikansk historie, og evnen til å lære nye fakta, blir hjulpet av kunnskapen om teorien og metodikken til disiplinen. Nyutdannede er kjent med utviklingen av meninger om de grunnleggende problemene i regionens historie, og disiplinens institusjoner, personligheter, tidsskrifter og nøkkelverk. De har utviklet språkkunnskaper på spansk og engelsk, slik at de kan studere spesialisert litteratur og delta i diskusjoner i det internasjonale vitenskapelige samfunn.... [-]

Tsjekkia Praha
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
4 år
Kombinert nett & campus
Les mer på norsk
Charles University Faculty of Arts

Nyutdannede fra Ph.D. Program i klassisk filologi er eksperter på klassiske språk / eldgammel litteratur, i stand til å utvikle sin kunnskap på en kreativ måte. Deres avh ... [+]

Nyutdannede fra Ph.D. Program i klassisk filologi er eksperter på klassiske språk / eldgammel litteratur, i stand til å utvikle sin kunnskap på en kreativ måte. Deres avhandlingstemaer vitner om kandidatets gode ekspertise innen spesialisering etter eget valg innen klassisk filologi, inkludert en pålitelig grunnlegging i litterære eller språklige teorier. Nyutdannede er utstyrt med kunnskaper, metoder og språkkunnskaper som er avgjørende for uavhengige forsknings karrierer, å kunne presentere sine forskningsresultater på konferanser, i tidsskrifter, monografier og utgaver av gamle tekster. Nyutdannede kan søke arbeid som forskere og universitetslærere, redaktører og oversettere av spesialiserte publikasjoner.... [-]

Tsjekkia Praha
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
4 år
Kombinert nett & campus
Les mer på norsk
Charles University Faculty of Arts

Kandidater fra doktorgradsprogrammet i Logic er kvalifiserte forskere innen logikk og relaterte fagområder. De har grundig kunnskap om metodene og trender i moderne logik ... [+]

Kandidater fra doktorgradsprogrammet i Logic er kvalifiserte forskere innen logikk og relaterte fagområder. De har grundig kunnskap om metodene og trender i moderne logikk og spesialiserer seg på en av sine aspekter og applikasjoner - ren matematisk logikk, logikkfag i (og logiske grunnlag for) matematikk, datavitenskap eller lingvistikk, eller utelukkende filosofiske aspekter ved logikk. De er i stand til å gjennomføre uavhengig vitenskapelig forskning og publisere sine resultater internasjonalt, og de er åpne for tverrfaglig samarbeid. Ph.D. utdannet er utdannet til forsker- og høyerefaglig lærerutdanning ved institusjoner som spesialiserer seg i noen av de nevnte disipliner.

... [-]
Tsjekkia Praha
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
4 år
Kombinert nett & campus
Les mer på norsk
Charles University Faculty of Arts

Nyutdannede har god kunnskap om dagens trender i feltet og kan vedta en kreativ tilnærming til relevant kildemateriale. Nyutdannede er utstyrt med å arbeide med originale ... [+]

Nyutdannede har god kunnskap om dagens trender i feltet og kan vedta en kreativ tilnærming til relevant kildemateriale. Nyutdannede er utstyrt med å arbeide med originale latinske dokumenter, dvs. litterære og diplomatiske manuskripter, incunabula, paleotyper og gamle utskrifter, å kunne tolke og forberede dem til publisering og oversettelse. Etter å ha blitt utdannet i filosofi og litteraturhistorie og fått grunnlag for relevante historiske disipliner (kodologi, palaeografi, diplomatisk) og kulturhistorie, er utdannet utdannet til å plassere middelalderlige og tidlige moderne arbeider inn i deres tidssammenheng og også å tolke dem som en faktor som påvirker kulturen og samfunnet av etterfølgende epoker.... [-]

Tsjekkia Praha
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
4 år
Kombinert nett & campus
Les mer på norsk
Charles University Faculty of Arts

Det individuelt utformede attesteringssystemet for doktorgradsprogrammet gir kandidater med innsikt i fagets aktuelle tilstand for forskning og metodikk, særlig i det val ... [+]

Det individuelt utformede attesteringssystemet for doktorgradsprogrammet gir kandidater med innsikt i fagets aktuelle tilstand for forskning og metodikk, særlig i det valgte spesialiseringsområdet og nært beslektede fagområder. I løpet av kurset utforsket kandidater også filosofiske problemstillinger knyttet til doktorgradsstudier og emner og bestått en fremmedsprøve. Doktorsavhandlingen er et vitenskapelig verdifullt bidrag til undersøkelsen av emnet, og dens funn publiseres vanligvis som en monografi eller studie i en vitenskapelig tidsskrift.

Studiets lengde: 4 år

Undervisningsspråket er engelsk. Musicology er et gebyr-betalende program.

Beskrivelse av verifikasjon og evalueringskriterier... [-]
Tsjekkia Praha
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
4 år
Kombinert nett & campus
Les mer på norsk
Charles University Faculty of Arts

Nyutdannede har en god grunnlag i forskningsmetoder i humaniora, særlig i studiet av relasjoner mellom språk / kulturer; kunnskap om informasjonskilder og evnen til å vur ... [+]

Nyutdannede har en god grunnlag i forskningsmetoder i humaniora, særlig i studiet av relasjoner mellom språk / kulturer; kunnskap om informasjonskilder og evnen til å vurdere relevansen til det par av språk / kulturer av deres valg; en grundig grunnlegging i de teoretiske konseptene om oversettelse og tolkning og evnen til å anvende dem på analysen av oversettelses- og tolkemarkedet og -prosedyrene. De er rustet til å produsere og redigere omfattende vitenskapelige tekster og å vurdere kvaliteten på skrifter i oversettelses- og tolkstudier. De er i stand til å teoretisk reflektere over bestemte produkter / situasjoner relatert til oversettelsesstudier innenfor sine språklige, kulturelle, historiske og sosiale sammenhenger, og er i stand til å presentere sine funn til fagområdene.... [-]

Tsjekkia Praha
Kontakt skolen
Engelsk,Fransk
Heltid studier
4 år
Kombinert nett & campus
Les mer på norsk
Charles University Faculty of Arts

Nyutdannede fra Ph.D. Program i romansk litteratur er høyt kvalifiserte spesialister utdannet til å utføre forskningsarbeid på sitt felt (litteraturen til ett eller flere ... [+]

Nyutdannede fra Ph.D. Program i romansk litteratur er høyt kvalifiserte spesialister utdannet til å utføre forskningsarbeid på sitt felt (litteraturen til ett eller flere romerske områder). De er i stand til å analysere litteraturen til det valgte romansktalende området på en kvalifisert måte, anvende en synkronisk eller diakronisk tilnærming og moderne litterære metoder og forskningsmetoder. Videre omfatter deres ekspertise kunnskapen om generell litteraturteori, grunnlaget for komparativ litteratur og litteraturteori og kritikk med særlig vekt på det valgte romansktalende området. Nyutdannede er kvalifisert for stillinger i akademia (universiteter, forskningssentre etc.); deres språkkunnskaper og bred utdanning kvalifiserer kandidatene for sysselsetting i kulturinstitusjoner, media, diplomati og andre felt.... [-]

Tsjekkia Praha
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
4 år
Kombinert nett & campus
Les mer på norsk
Charles University Faculty of Arts

Nyutdannede har en bred oversikt over sentrale problemstillinger i dagens sosiologiske teori og metodikk, en grundig grunnlegging i et bredt spekter av analytiske metoder ... [+]

Nyutdannede har en bred oversikt over sentrale problemstillinger i dagens sosiologiske teori og metodikk, en grundig grunnlegging i et bredt spekter av analytiske metoder for kvantitativ og kvalitativ forskning, samt evnen til å bruke og kombinere disse prosedyrene. De er i stand til å formulere og løse krevende forskningsspørsmål, angi relevante hypoteser, finne passende løsningsmetoder og formulere relevante ekspertuttalelser. Nyutdannede kan søke sysselsetting som forskere og universitetslærere, samt i spesialist- og lederstillinger i både stat og næringsliv.

Studiets lengde: 4 år

Undervisningsspråket er engelsk. Sosiologi er et gebyrbetalende program.

Beskrivelse av verifikasjon og evalueringskriterier... [-]
Tsjekkia Praha
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
4 år
Kombinert nett & campus
Les mer på norsk

Charles University in Prague

Location address
Faculty of Arts
Charles University in Prague
Jan Palach Square 2
116 38 Prague 1

Prague, Praha, CZ
Social Media