Charles University Catholic Theological Faculty

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Velkommen til Katolske teologiske fakultet Charles universitet. Vi er glade for at du har tatt deg tid til å besøke våre sider. Vi håper at du vil finne noe av interesse på disse sidene.

historie

Den katolske teologiske fakultet (Tsjekkia abbr. KTF) var grunnleggeren fakultetet dagens Karlsuniversitetet. Det ble kanonisk vedtatt av Klemens VI på 26 januar 1347. Følgelig ble det etablert av tsjekkiske kongen og hellige romerske keiser Karl IV av en kongelig resolusjon av 07.04.1348. Siden den gang har sin juridiske eksistens vært kontinuerlig. På grunn av den kommunistiske forfølgelse av den katolske kirke, ble fakultetet fjernet fra universitetet i 1950. Etter fløyelsrevolusjonen i 1989 ble fakultetet reintegrert i Charles University. The Grand Chancellor av fakultetet er erkebiskopen av Praha.

akademiske Avdelinger

Institutt for filosofi Institutt for dogmatiske og Fundamental Teologi Institutt for teologisk etikk og teologi av åndelighet Institutt for Bibelske Sciences Institutt for Pastoral Teologi og jus Sciences Institute of Christian Art

Fakultetet har erfaring med både tsjekkiske og internasjonale vitenskapelige stipendprogram. I tilfelle av interesse i det internasjonale vitenskapelige samarbeid med vårt fakultet.

Acta Universitatis Carolinae - Theologica

Acta Universitatis Carolinae - Theologica er en av de teologiske tidsskrifter i Tsjekkia, publisert to ganger i året. Tidsskriftet fokuserer spesielt på den tsjekkiske teologisk forskning, og det er åpent for alle fagområdene teologi, som for eksempel grunnleggende og dogmatikk, bibelske og patristiske studier, kirkehistorie og historie hellig kunst, økumeniske studier. Papirene er publisert på engelsk, tysk, fransk, italiensk, tsjekkisk og slovakisk.

Filialer av Study

katolsk teologi

Målet med masterstudiet er studiet av sentrale fag som filosofi, Biblical Studies, systematisk og Pastoral Theology. For å sette basisfagene i praksis, de er supplert med ytterligere fag, nemlig catechetic og pedagogisk.

Den akademisk tittel ThLic. er tildelt etter forsvaret av strenge avhandling og bestått muntlig tilstand eksamen.

Den doktorgradsstudium forbereder studentene for selvstendig vitenskapelig forskning av spesifikke teologiske felt.

Teologi for Laics (deltid)

BA-programmet gir studentene grunnleggende kunnskap om katolsk teologi, og det hjelper også med deres individuelle personlig utvikling. Dette branche av studien er egnet for alle som er interessert i å studere teologi. Den påfølgende MA er fokusert på utvikling av teologiske begreper og deres applikasjoner.

Anvendt etikk

Dette toårige MA program velkommen søkere med en BA dekret i teologi for Laics eller kandidater fra andre humanistiske og samfunnsvitenskapelige fag ved andre fakulteter. Målet er å supplere og utvikle sin tidligere kunnskap og sette den i etisk sammenheng.

History of Christian Arts

BA-programmet er fokusert på kunnskap om kunsthistorie i en større teologisk, historisk og kulturell sammenheng.

Den påfølgende MA programmet forbereder for en uavhengig vitenskapelig forskning og arbeider med problemstillinger rundt kunsthistorien i den spesifikke perspektiv av kristen kunst. Den doktorgradsstudium forbereder studentene for en uavhengig vitenskapelig forskning og for en selvstendig skapende aktivitet i området av kunst av ulike epoker med en mulig vekt på sin forbindelse med kristendommen.

History of European Culture

BA Programmet består av fire moduler: historisk, kunsthistorie, litterære og filosofiske-teologiske. Målet med studien er å forberede studentene for yrker som krever god kunnskap om historie, kunsthistorie og litteratur og andre lignende emner.

Den påfølgende Masterstudiet gir en oversikt over en historisk og kulturell utvikling, og det gir samtidig en spesialisering i en bestemt epoke med hensyn til utvalg av individuelle moduler.

Kirken og generell historie

Doktorgradsutdanningen forbereder studentene for en uavhengig vitenskapelig forskning og skapende virksomhet i området mellom kirke og generell historie. Programmet understreker tilkoblinger av individuelle disipliner, hovedsakelig med kunsthistorien og hjelpesystemer realfag historie.

Bibliotek og Study

Biblioteket ligger i tredje etasje av bygningen. Studien har en kapasitet på 52 personer, og tilbyr standard tjenester som utskrift, CD-brenning og mestring. Det er datamaskiner og bærbare forbindelser til elevenes disposisjon.

Steder

Praha

Address
Charles Univerzity in Prague
Catholic Theological Faculty

Thákurova 3
Prague 6
160 00

Praha, Praha, Tsjekkia

Programmer

Tiden er det ingen programmer for å vise

Vennligst avgrense søket ovenfor, sjekk ut våre populære kategoriene nedenfor eller utføre et søkeord.


... or simply by choosing your degree: