L’École De Design Nantes Atlantique

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Partner av Chamber of Commerce and Industry i Nantes, L'École De Design Nantes Atlantique er en privat institusjon for høyere utdanning dedikert til Design yrker, i samarbeid med Universitetet i Nantes.

Grunnlagt i 1988 og anerkjent av staten, er skolen en ideell organisasjon.123700_LEcoledeDesignNantesAtlantique1ervisuel.jpg

Fire kjerneverdier

Skoleprosjektet er basert på fire verdier som representerer vår visjon om design:

 • Anerkjennelsen av kreative arbeidere som ekte fagfolk.
 • Fremme av design som en sterk økonomisk eiendel.
 • Design som en trigger for innovasjon.
 • Design som en praksis som takler sosiale, økonomiske og miljømessige spørsmål på en ansvarlig måte.

Designekspertise av L'École de design

 • Et 3-årig studium, der studentene spesialiserer seg i ett av åtte alternativer: Interiørarkitektur, scenografi, grafisk design, Bevegelsesdesign, Interaksjonsdesign, Game Design, Produktdesign eller Transportdesign.
 • Et 2-årig studium som fører til en mastergrad i design (MDes) sertifisert av det franske departementet for høyere utdanning. Postgraduate velger mellom et av de 10 tverrfaglige programmene som tilbys, inkludert en 2-årig læreplan i læreplass.
 • Yrkesopplæring veiledet av yrkesopplæringssenteret dedikert til Opplæring og Industriell Innovasjon Training Center (CFA) som fører til et avansert yrkesdiplom (BTS), en bachelorgrad eller en MDes grad.
 • Fortsatt utdanning.
 • Forretningstjenester og designfremmende aktiviteter.

Høsten 2018 var det registrert opptil 1 465 studenter.123701_LEcoledeDesignNantesAtlantique2emevisuel.jpg

En institusjon rotet på sitt territorium og er åpen for verden

Siden 1998 har L'École De Design Nantes Atlantique vært lokalisert på den teknologiske campusen Atlanpole La Chantrerie, i det nordøstlige Nantes-området (Frankrike), plassert i et spesialbygd anlegg takket være støtte fra lokale myndigheter (Nantes Saint-Nazaire Handelskammer og industri, Pays de la Loire regionale myndigheter, Loire-Atlantique-området, kommunestyret, Nantes Métropole). Den eneste designinstitusjonen i Vest-Frankrike, har skolen en fordel av en unik regional situasjon.

I ti år har den proaktivt fulgt en utadvendt internasjonal utviklingspolitikk: akademiske utvekslingsprogrammer, deltakelse i den internasjonale foreningen Cumulus, åpning av fire internasjonale studioer (Kina Studio i Shanghai, India Studio i Pune, Brasil Studio i São Paulo, Le Studio Montréal i Canada) flere internasjonale MDes

L'École De Design Nantes Atlantique er et aktivt medlem av forskjellige akademiske nettverk og profesjonelle organisasjoner: Conférence des Grandes Écoles (franske institusjoner for høyere utdanning), Campus Frankrike ... I mange år har studentene blitt tildelt priser i prestisjetunge konkurranser. De vellykkede karrierer som kandidatene søker etter er et godt bevis på kvaliteten på undervisningsmetodene våre.

Et senter for design og innovasjon

L'École de design har bygget kompetanse på fire samfunnsøkonomiske felt, som kombinerer utdanning, eksperimentell forskning og innovasjon gjennom fire designlaboratorier:

 • READi Design Lab dedikert til digital kultur
 • Sustainable Cities Design Lab dedikert til utviklingen av mobilitet og bygget miljø
 • New Eating Habits Design Lab dedikert til matsystemer
 • Care Design Lab dedikert til helse, livskvalitet og sosial innovasjon

Steder

Nantes

Address
Rue C. Pauc
Nantes, France

Nantes, Pays de la Loire, Frankrike

São Paulo

Address
9 - R. Itambé, 143 - Higienópolis, São Paulo - SP, 01302-907
São Paulo, Delstaten São Paulo, Brasil

Shanghai

Address
Fineart college of Shanghai University
S Outer Ring Rd, Baoshan Qu, Shanghai Shi, China

Shanghai, Shanghai, Kina

Pune

Address
MIT Pune
Survey No. 124, MIT College Campus, Paud Road, Rambaug Colony, Kothrud, Pune, Maharashtra 411038, India

Pune, Maharashtra, India