Institute of Science and Technology Austria (IST Austria)

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Institutt for vitenskap og teknologi Østerrike (IST Austria) er et ungt internasjonalt institutt dedikert til grunnleggende forskning og utdannelse innen naturvitenskap og matematikk, som ligger i Klosterneuburg i utkanten av Wien.

IST Østerrike er forpliktet til å drive forskning i verdensklasse. Innen 2026 vil opptil 90 forskningsgrupper utføre forskning i et internasjonalt topp moderne miljø.

Et av kjennetegnene ved IST Austria PhD-program er den felles forskerutdanningen . En innledende utforskningsfase oppmuntrer til bred eksponering for viktige vitenskapelige tilnærminger og problemer. Dette gjør at studentene kan legge et solid grunnlag for intensiv forskning i andre fase av PhD-programmet.

123859_IST_Austria_aerial-2_resized.jpg

Dedikasjon til grunnleggende vitenskapelig forskning

IST Østerrikes ansettelsesstrategi for fakultetet er innkapslet av mottoet People before area; kvalitet før hastighet . Vi er opptatt av å bringe verdens beste sinn til IST Østerrike for å drive nyskapende grunnleggende vitenskapelig forskning. Instituttet ble innviet i 2009 og vil vokse til rundt 90 forskningsgrupper innen 2026. Dette spennende momentumet blir drevet frem av hver forsker som blir lagt til vårt team, inkludert hver doktorgradsstudent.

Internasjonalt og mangfoldig vitenskapelig fellesskap

Våre forskere, fra professorer til postdokumenter til studenter, kommer fra alle verdenshjørner, som representerer over 70 forskjellige nasjonaliteter, og bygger på forskning og grader tjent fra de beste globale vitenskapelige institutter og universiteter.

Engelsktalende

Vi bruker engelsk i hele instituttet som instruksjons- og kommunikasjonsspråk.

tverrfaglig

Vårt amerikanske stilutdannelsesprogram er preget av moderne omfattende opplæring med spesielt fokus på tverrfaglighet .

Grafen nedenfor viser samarbeid på tvers av grupper i IST Austria, basert på medforfatterpublikasjoner fra 2016 til juni 2019. PDF-en kan lastes ned her .

141173_Cross-Group-Collaboration-Interdisciplinarity-2016-Nov-2019-IST-Austria-with-SSUs_730x9001.png

Avansert forskningstrening

Studentene jobber tett med fremragende fakultet innen små forskningsgrupper og har tilgang til førsteklasses fasiliteter . Studentene bruker det første året på å fullføre kurs og turnus før de tilsluttes en gruppe.

Denne første utforskningsfasen gjør det mulig for studentene å være sikre på at forskningsemnet, så vel som forskningsgruppen, er den beste kampen for dem før de begynner på grundig avhandlingsforskning i andre fase.

Inngang med en bachelor- eller mastergrad

Vi ønsker studenter med en bachelor eller en mastergrad i naturfag velkommen til å søke på ph.d.-studiet.

6 spor av studier

Det er seks spor av PhD-studier :

 • Biologi
 • Datavitenskap
 • Datavitenskap og vitenskapelig databehandling
 • Matematikk
 • Neuroscience
 • fysikk

Forskningsgrupper

 • 53 forskningsgrupper i 2019
 • 90 forskningsgrupper innen 2026

Scientific Service Units

Scientific Service Units (SSUs) gir støtte til forskeres forskningsbehov. Følgende SSU-er er vert for IST Østerrike:

 • Bioimaging Facility
 • Elektronmikroskopifasilitet
 • Bibliotek
 • Life Sciences Facility
 • Miba maskinbutikk
 • Nanofabrication Facility
 • Preklinisk anlegg
 • Vitenskapelig databehandling

finansiering

Innen alle forskningsfelt er finansiering et veldig viktig tema. IST Austria er avhengig av ulike finansieringskilder for å støtte alle sine forskere. Grant Office er der for å støtte IST-forskere som ønsker å søke om ekstern finansiering.

Ved grunnleggelsen av IST Østerrike i 2006 ble 95 millioner euro lagt til side av den føderale regjeringen som et betinget, resultatavhengig budsjett som bare kunne sikres hvis instituttet oppnår det samme beløpet i tredjepartsmidler innen 2016. IST Østerrike har vært usedvanlig vellykket med å samle inn tredjepartsmidler de siste årene. Av de 53 professorene som for tiden er under kontrakt, har 34 professorer - to tredjedeler - mottatt et tilskudd fra European Research Council. Bare i 2016 ble det gitt tre avanserte tilskudd, to konsolideringsstipend og fem startstipend til forskere ved IST Østerrike. Avgangsskolen er mottaker av en av de største utmerkelser mottatt ved instituttet så langt: 4,4 millioner euro ble i 2015 tildelt det tverrfaglige doktorgradsstudiet til IST Østerrike av et Marie Skłodowska-Curie-stipend fra EU.

Til sammen har instituttet skaffet mer enn 120 millioner euro i vitenskapelig finansiering fra tredjepart. I tillegg har IST Østerrike mottatt gaver fra privat sektor til en verdi av rundt 18,5 millioner euro. Til sammen utgjør dette over 130 millioner euro i finansiering fra tredjepart.

Doktorgradsstudenter er ansatt i IST Austria og mottar internasjonalt konkurransedyktige lønninger og full trygdedekning. Studentene får også økonomisk støtte til å delta på vitenskapelige konferanser og workshops i løpet av studiene.

Institute Colloquia

Det ukentlige Institute Colloquium er det viktigste forskningsseminaret ved IST Østerrike. Forskere fra hele verden og fra alle naturvitenskapelige fagområder blir invitert til å presentere sine siste funn.

Instituttevalueringer

Instituttet blir regelmessig besøkt av internasjonale gjennomgangspaneler bestående av ledende forskere fra hele verden (inkludert nobelprisvinnere) for å danne en uavhengig evaluering av instituttet.

Karriere

Våre fremstående alumner har gått videre til vellykkede karrierer etter doktorgradsstudiene ved IST Austria.

Ph.d.-studenter får støtte gjennom mentorprogrammer og karriereutviklingsprogrammer som fokuserer på trening i overførbare ferdigheter for akademia og utover. Gjennom studiene støttes ph.d.-studenter av Career Services, som gir råd og opplæring om karriereutvikling.

Det arrangeres også jevnlige TWIST-samtaler organisert av Technology Transfer Office, som tar sikte på å støtte forskere i kommersiell utvikling og bruk av forskningsresultatene.

Hvor går alumnerne våre?

Denne infografien viser hvor alumnerne våre går etter at de er uteksaminert.

IST-Austria_Where-do-alumni-go_piechart-e1541512843946.png

Hvor er IST Østerrike?

Instituttet er bare en 25-minutters busstur fra Wien, som konsekvent blir kåret til en av de beste byene i verden å bo i. Våre studenter har valget mellom å bo i Klosterneuburg, et rolig område omgitt av vakre skoger, eller rett i kjas og mas i Wien. Vi har også en rekke boligalternativer på campus.

Steder

Klosterneuburg

Address
Am Campus,1
3400 Klosterneuburg, Nedre Østerrike, Østerrike

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss