Universiteter i

Detaljert informasjon om ulike studiesteder

Klikk på linkene under for å lese om å studere i ulike land. Vi gir deg generelle fakta om landene, og forteller deg om de lokale systemene for høyere utdanning, skolepenger, studieårets oppbygning, studiemuligheter for internasjonale studenter, og mye mer. Du vil også finne nyttige tips og praktisk informasjon om helseforsikring, studentvisum og levekostnader.

Universiteter etter land - PhD rundt i hele verden

Hva er en PhD?
En Doctor of Philosophy (PhD) er den høyeste graden innenfor de fleste akademiske disipliner i land rundt om i verden. Graden tilbys ved universiteter under fakultetene naturvitenskap, humaniora, samfunnsvitenskap, ledelse, helsefag, utdanning, kunst, ingeniørfag og fler. En PhD-grad vise at akademikeren har topp kompetanse innen sitt felt. En doktorgrad er en høyere grad og krever minimum fullført bachelor for inntak, ofte også mastergrad eller tilsvarende. Etter oppnådd PhD blir man tilegnet tittelen "doktor".

Hva er fordelene med å ta en doktorgrad i utlandet?
Mange studenter velger å melde seg på et doktorgradsprogram ved et universitet utenfor hjemlandet. Det er en rekke fordeler ved å ta en doktorgrad i utlandet. For det første, studentene få verdifull eksponering av en annen kultur, som igjen har mange fordeler. PhD-studenter som studerer i utlandet vil dermed ha muligheten til å forbedre sine interkulturelle kommunikasjonsferdigheter, som er avgjørende i dagens stadig mer globalisert marked. I tillegg har enkelte doktorgradsprogrammer ,ved ulike universiteter rundt om i verden, blitt kjent for sin akademiske rigor, vellykkede publikasjoner og kjente professorer. PhD-studenter som studerer i utlandet kan søke til landet mest aktuelt for sin forskning, og på denne måten ha muligheten til å gjøre førstehåndsforskning i det landet der det naturlige, sosiale, politiske eller økonomiske miljø kan være svært annerledes enn ens hjemland. Å være åpen for å studere en doktorgrad i utlandet har den fordelen at studenten kan velge fra verdens beste universiteter innenfor deres felt uten å ha noen begrensninger.

Hva studerer vi i en doktorgrad i utlandet?
Universiteter og høyskoler rundt om i verden som tilbyr PhD-programmer kan deles inn i ulike kategorier av generelle universiteter (med fokus på forskning og kurs innenfor et vidt spekter av disipliner), handelshøyskoler tekniske institusjoner, kunstskoler, utdanningsinstitusjoner for lærere i grunnskolen og videregående skole. Det er PhD-programmer ved universiteter rundt om i verden for nesten alle felt på tvers av alle fagområder. De aller fleste PhD-programmene krever at kandidaten utfører selvstendig forskning og skriver en avhandling som kommer med et nytt betydningsfullt bidrag til feltet.

Hva slags karriereforbedring kan du forvente ved å ta en doktorgrad i utlandet?
Som nyutdannede fra et PhD-program kan man regne med forbedrede karrieremuligheter. Uansett om målet er å gå inn i den akademiske verden og forskning, å klatre i posisjonene innen kommunale eller private organisasjoner eller å starte sin egen virksomhet, er en doktorgrad fordelaktig. De som har gjennomført sin doktorgrad i utlandet har den ekstra fordelen av å ha opplevd en annen kultur og studert ved et av verdens topp rangerte universiteter, og i tillegg ha de gjennomført sin selvstendige forskning i et fremmed og i noen sammenhenger mer utfordrende miljø.

Hvor mye koster det å ta en doktorgrad i utlandet?
Hvor mye en PhD utenlands koster varierer fra universitet til universitet og fra land til land. Mange doktorgrads-studerende søker om finansiering eller økonomisk støtte, enten fra det akademiske miljøet de er en del av eller fra private og offentlige organisasjoner og fond. Universitetenes opptakskontor kan ofte gi studentene informasjon og hjelp for å søke om hjelp til finansieringen.

Hvorfor bør man ta en nettbasert PhD ved et universitet i et annet land?

En populær måte å tilegne seg en utenlandsk PhD-grad er gjennom nettbaserte programmer. Å ta en nettbasert PhD gir studenten mulighet til å ta kurs, bedrive forskning og kommunisere med sine professorer via den nyeste e-læringsteknologien. Tusentalls av studenter begynner hvert år på PhD-programmer ved universiteter utenfor deres eget hjemland. Gjennom å ta en PhD på nettet ved et utenlands universitet kan studentene dra nytte av mange av fordelene ved å studere i utlandet uten å trenge å forlate familie, arbeid, venner og andre forpliktelser.

Hvordan varierer PhD-programmene mellom de forskjellige landene?
De varierer mye. For eksempel, PhD-programmene i USA ta fem eller flere år å fullføre og involvere ca to år med obligatorisk kurs før man i det hele tatt starter med den selvstendige forskningen. I Storbritannia og Frankrike er det obligatorisk for stipendiater å ta en del kurs, men studentene har en større grad av frihet til å velge hvilke kurs de ønsker delta på. Tyske og australske universiteter oppmuntre studentene til å fokusere nesten utelukkende på sin forskning, og krever dermed normalt ikke noen form for kurs. For å få mer informasjon om PhD-programmene i det landet du er interessert i kan du lese mer og be om mer informasjon direkte fra universitetet. Dette gjøre med bare noen tastetrykk på programmets detaljside.

Les mer Minimér