Keystone logo
University of Rijeka, Faculty of Engineering

University of Rijeka, Faculty of Engineering

University of Rijeka, Faculty of Engineering

Introduksjon

Tradisjonen med høyere utdanning i Rijeka dateres så langt tilbake som 1627, mens den første milepælen for systematisk opplæring av teknisk personale i dette området er lagt ved forskyvning av Navy Academy fra Trieste til Rijeka i 1854. På denne måten ble en full-time fireårig studie med pedagogisk kurs fra fagområdene jern skip og dampmaskin byggingen startet for behovene til den østerrikske Navy av denne perioden, og det fortsatte til etter første verdenskrig I. I tillegg innledende grunnlaget for Avdeling for ingeniørutdanning ble lagt på tekniske prestasjoner som torpedo produksjon i 1866, den første verden fotografering av rifle kuler ved supersonisk fart i 1886, fødselen og de første vitenskapelige prestasjoner av verdslig berømte seismolog og meteorolog Andrija Mohorovicic, samt utvikling av noen av de viktigste elementene i maritim arkitektur, mekanisk industri og energibransjen både i byen Rijeka og bredere regionen.

Fakultetet ble etablert i år 1960, tidligere kalt Strojarski fakultet (Fakultet for maskinteknikk). På et veldig tidlig stadium, ble bare sivilingeniører i Mechanical Engineering utdannet, og siden fakultetet begynt å rekruttere sivilingeniører av Naval Architecture i 1969-1970, ble det deretter omdøpt til Fakultet for Mekanisk-Naval Architecture. Under dette navnet forfulgte det sin virksomhet frem til 1973, da den ble omdøpt til den tekniske avdelingen. Innvielsen av studien for utdannet sivilingeniør i 1971/72 resulterte i stiftelsen av uavhengige Fakultet for Civil Engineering i 1976.

Fakultetet omfatter 11 avdelinger. Avdelingene har 38 seksjoner og 50 laboratorier, og fakultetet har også et Computing Centre, et bibliotek og et regnskap Division, Procurement Office, Generelt og personal Office, Student Affairs Office og teknisk service. Av det totale antallet 171 ansatte, 69 er i undervisning-forskning, 9 i undervisning og 25 i førsteamanuensisstillinger, 18 juniorforskere, 3 medlemmer av personalet arbeider på prosjekter finansiert av den kroatiske Science Foundation, og 38 arbeidet i den administrative og faglige tjenester. 7 ansatte er utenfor systemet av departementet for vitenskap, utdanning og Sport, og to på fagopplæring, men fakultetet engasjerer et stort antall eksterne samarbeidspartnere.

Fakultetet tilbyr lavere og høyere universitets studier i maskinteknikk, maritim arkitektur, elektro og datateknikk, samt lavere yrkesrettede utdanninger i maskinteknikk, maritim arkitektur og elektroteknikk. Det tilbyr også en treårig doktorgradsstudium i området Engineering Sciences, innen Mechanical Engineering, Naval Architecture, elektroteknikk, grunnleggende teknisk vitenskap og tverrfaglig Engineering Sciences.

Så langt, Fakultet for ingeniør i Rijeka har levert 128 PhD og 95 Master of Science grader. Av de tidligere 2899 Sivilingeniør Diplomer 2335 var i Mechanical Engineering, 311 i Naval Architecture og 253 i elektroteknikk; og fra 1536 Engineer Diplomer 717 var i Mechanical Engineering, 108 i Naval Architecture og 711 i elektroteknikk. Bologna-programmet har produsert 691 Master Engineers (282 Mechanical Engineering, 75 Naval Architecture, 303 elektroteknikk og 31 Computer Engineering), 1061 Universitetet Bachelor Engineers (480 Mechanical Engineering, 82 Naval Architecture, 360 elektroteknikk og 139 Computer Engineering) samt 335 Yrkes Bachelor Engineers (122 Mechanical Engineering, 32 Naval Architecture og 181 Electrical Engineering). I dag har mer enn 2000 studenter studerer ved fakultetet.

Steder

  • Rijeka

    University of Rijeka FACULTY OF ENGINEERING Vukovarska 58 , 51000, Rijeka

    Spørsmål