Keystone logo
University of Sopron

University of Sopron

University of Sopron

Introduksjon

Hovedfagene til University of Sopron er økonomi, pedagogikk, skogbruk og treteknikk.

Det ligger i en pittoresk by i den nordvestlige regionen av Ungarn. Sopron har en flott beliggenhet - bare 220 km fra Budapest, 60 km fra Wien og 90 km fra Bratislava.

Campus ved University of Sopron ligger i et grønt område, omgitt av sin egen botaniske hage - kun noen få minutters gangavstand fra sentrum. Vinner av International Green Gown Awards University of Sopron er i forkant av landet og til og med verden på flere områder relatert til bærekraftig drift og utvikling.

Universitetet tilbyr 3 bachelor-, 5 master- og 3 ph.d.-studier for internasjonale studenter innen de ovennevnte disipliner. Dens strategiske mål er å utdanne intelligente og kreative fagfolk med fokus på prinsippene for bærekraft, samtidig som de respekterer forgjengere og møter det 21. århundres utfordringer.

Det er mange fordeler ved å studere i en mindre, landlig institusjon som University of Sopron - utdanning gjennomføres i mindre grupper, hvor deltakerne og professorene kjenner hverandre godt og effektiviteten er høy, kommunikasjonen er direkte; administrasjonen er jevn, du kan virkelig konsentrere deg om studiene; i Sopron er alt innen gangavstand, så du slipper å kaste bort tid på å reise på daglig basis.

Sovesal er garantert på forespørsel for alle våre studenter, og det er innen gangavstand fra alle universitetsbygningene, pluss mange butikker og fasiliteter.

Historien til det nåværende University of Sopron går flere århundrer tilbake:

Etableringsårene (1735-1808-1846)

Skogbruks høyere utdanning, det lenge etablerte studieretningen, kjernen i utdanningen til universitetet startet i instituttet grunnlagt for gruvedrift og metallurgiutdanning. Skolen for opplæring av gruveoffiserer ble grunnlagt ved dekret av Charles III, undertegnet 22. juni 1735 i Selmecbánya.

Maria Theresa la grunnlaget for akademisk utdanning ved hennes dekret undertegnet 22. oktober 1762.

Et felles møte for statskassen og Chamber of Royal Mint and Mining i juni 1807 diskuterte etableringen av en skogbruksskole ved siden av Gruveakademiet.

Ungarns kongelige gruvedrift og skogsakademi, ungarsk kongelige gruvedrift og skogbrukskollegium i Selmecbánya (1867-1918)

Etter kompromisset i 1867 ble akademiet en ungarsk statsinstitusjon, og reduserte dermed dens internasjonale betydning. I 1904 tok institusjonen i bruk navnet "The Hungarian Royal Mining and Forestry College".

Med utbruddet av første verdenskrig ble det et stort brudd i høyskolens liv. Høstsemesterets siste forelesninger startet 6. oktober 1918, men studieåret kunne ikke avsluttes. Som et resultat av fredsavtalen etter krigen var Selmecbánya ikke lenger en ungarsk by; den tilhørte det nye Tsjekkoslovakia. Flytting fra forfedres residens startet høsten 1918 etter en resolusjon fra kollegiets råd og et dekret fra Finansdepartementet.

Høgskolen i Sopron. Organisasjonsendringer (1919-1950)

Takket være resoluttheten til understatssekretær Hugó Laehne og ordfører Mihály Thurner, ga byen Sopron et nytt hjem for høyskolen. Den første gruppen studenter ankom i mars 1919, ledet av rektor, Géza Réz.

Høgskolen ble omdøpt til den ungarske kongelige høyskolen for gruvedrift og skogbruk i 1922, og viser dets utvidede utdanningsprogram. I 1934 ble det ungarske Royal József Nádor University of Technology and Economics opprettet, og høyskolen ble integrert i dette universitetet, basert i Budapest, som Fakultet for gruvedrift, metallurgi og skogbruk.

I 1949 startet den uavhengige landmålingsingeniørutdanningen. Det ble senere integrert i det tekniske universitetet i Budapest. Da et nytt teknisk universitet ble grunnlagt i Miskolc, flyttet Fakultet for gruvedrift og metallurgi dit. Flyttingen av de to sistnevnte fakultetene varte i mer enn 10 år.

Forestry College, University of Forestry and Wood Sciences, University of Sopron (1952-2000)

Fra 1952 opererte skogbruksfakultetet som en uavhengig skogbrukshøgskole med universitetsrangering. I 1956 ga historiens storm et alvorlig slag for høyskolen. Etter revolusjonens nederlag forlot en stor andel lærere og elever landet. De fleste av dem dro til Canada, hvor de dannet Sopron-avdelingen ved Fakultet for skogbruk ved University of British Columbia, og avsluttet studiene der. Andre dro til Tyskland, Sveits og Østerrike.

I 1957 startet opplæringen av treindustriingeniører. 1. september 1962 ble University of Forestry and Wood Sciences etablert med to fakulteter. I 1972 åpnet universitetet et nytt fakultet, Székesfehérvár Land-Surveying and Land Management College Fakultet. Et hovedfagskurs for papirindustriingeniør begynte i 1985.

University of Sopron (1992- )

I 1992 ble Institute of Economics and Business Management Development etablert for å gi opplæring til økonomistudenter.

Etter en periode med forberedende arbeid, i 1994, ble Institute of Applied Arts stiftet, og opplæringen av kunstnere startet ved Det trevitenskapelige fakultet.

1. september 1996 endret universitetet navn til University of Sopron .

Universitetet i Vest-Ungarn (2002–2007), (2008–2017)

Opplæringen av studenter i økonomi startet i Sopron i 1995. Det økonomiske fakultet ble grunnlagt i 2000 da, på grunn av rasjonaliseringspolitikken til den ungarske høyere utdanningen, universitetet ble utvidet ved å innlemme Apáczay Csere János-fakultetet i Győr, fakultetet for Landbruks- og matvitenskap i Mosonmagyarovár og Benedek Elek-fakultetet for pedagogikk i Sopron. Universitetet ble omdøpt til University of West Hungary og hadde hovedkvarter i Sopron. Etter å ha innlemmet Berzsenyi Dániel College of Szombathely 1. januar 2008, drev universitetet ti fakulteter i fem byer.

University of Sopron (2017–)

Med bakgrunn i et regjeringsvedtak i årene 2015-17 ble universitetet omorganisert og fakultetene utenfor Sopron ble slått sammen med andre universiteter.

Fire fakulteter ble igjen i Sopron: Benedek Elek-fakultetet for pedagogikk, fakultetet for skogbruk, Alexandre Lamfalussy-fakultetet for økonomi og Simonyi Károly-fakultetet for ingeniørvitenskap, trevitenskap og anvendt kunst, alle en del av det omdøpte University of Sopron .

University of Sopron fortsetter å konsentrere seg om utdanning og forskning, og utvikler sine styrker veiledet av sin visjon og tradisjonene som er karakteristiske for University of West Hungary og dets forgjenger, Academy of Selmecbánya.

Hovedmålene til University of Sopron er å ytterligere øke forskningskapasiteten og fremme internasjonalisering. Universitetet har til hensikt å tilby flere studieprogrammer gjennom engelskspråklig undervisning.

Det du kan forvente her er utdanning av høy kvalitet med vekt på yrkeserfaring og førsteklasses infrastruktur i en livlig by og campus, hvor studentlivet er pulserende, med mange kulturelle tradisjoner, sport og mye mer.

Campus funksjoner

Sopron er en pittoresk by i det nordvestlige Ungarn. Det ligger 220 km fra Budapest, 60 km fra Wien og 90 km fra Bratislava – den ungarske, den østerrikske og den slovakiske hovedstaden. Sopron ligger nær grensen og har et mangfoldig kulturliv. Denne diversifiseringen vises i sentrum av byen ettersom arkitekturen kombinerer vesteuropeiske og ungarske trekk.

Sopron er omgitt av foten av Alpene, og er derfor preget av et vakkert kupert landskap, som er ideelt for utendørsaktiviteter som jogging, terrengsykling og fotturer. Fertő-sjøen, Sentral-Europas største endorheiske innsjø, ligger også svært nær byen.

  Opptak

  Visum

  Hvis du er student fra et land utenfor EU, må du søke om studentvisum ved den ungarske ambassaden i hjemlandet ditt minst 2 måneder før studiestart.

  Med gyldig studentvisum kan du søke om oppholdstillatelse enten i ambassaden eller etter ankomst. Vær oppmerksom på at studentvisumet kan ta opptil 60 dager å få.

  Du trenger følgende elementer for visumsøknaden din hvis du trenger visum.

  • søknadsskjema for visum
  • pass (må være gyldig i minst 18 måneder, men helst gyldig til slutten av studiene.)
  • tre bilder i passstørrelse
  • Akseptbrev fra universitetet
  • (transitvisum om nødvendig)
  • ENTEN bankoverføringskvittering for betaling av studieavgift eller betalingsbevis fra universitetet ELLER opptaksbrev fra mottakerinstitusjonen (hvis du er stipendiat)
  • ambassaden kan be om din flyreservasjon eller billett og om bevis på overnatting

  Steder

  • Sopron

   4 Bajcsy-Zsilinszky St., 9400, Sopron

   Spørsmål