Keystone logo
University of Milano - Bicocca

University of Milano - Bicocca

University of Milano - Bicocca

Introduksjon

Bicocca er et ungt universitet som vil knytte deg til studenter fra hele verden. Du vil ikke bare være student her. Du vil være medlem av det globale fellesskapet. Siden stiftelsen har Universitetet i Milano-Bicocca nådd utover sine grenser og inngått ulike avtaler med europeiske og ikke-europeiske universiteter.

Forskning er alltid global. Våre lærere er medlemmer av internasjonale forskningsgrupper som deler en rekke prosjekter og initiativer, med en felles forpliktelse til å øke kvaliteten på undervisningen. Vårt fokus på innovasjon tilbyr studentene konkurransedyktig og praktisk opplæring

Vår tradisjon

Hos Bicocca forandrer vi oss alltid med verden rundt oss, og kombinerer vitenskapelig strenghet med evnen til å utvikle oss når vi takler nye utfordringer og streber etter høyere mål. Ganske enkelt er Bicocca en livsstil.

Studenter, lærere og ansatte deler det felles målet om å ønske å opprettholde Bicoccas ledende rolle innen utdanning, etikk, respekt, ferdigheter og ekspertise. Sammen har vi bygd et stimulerende og åpent miljø hvor vi kan brenne lidenskaper, ferdigheter og kunnskap. Bicocca handler ikke bare om utdanning - det handler også om engasjement, kultur, kunnskap, teknologi, hardt arbeid og suksess.

Bicocca er mer enn et universitet.

Misjon og visjon

Gjennom vårt brede og rike utdanningstilbud har vi som mål å la studentene finne sitt egentlige yrke, fremme sine egne interesser, ta et kritisk blikk og tilegne seg ferdigheter og solid kunnskap for å bygge sitt yrke.

Utmerket undervisning, utmerket forskning og service av høy kvalitet setter individet i fokus, som bærebjelkene i et moderne, fremtidsrettet universitet.

Universitetet vårt lærer studentene sine å gripe verdens muligheter og ikke være redd for å konfrontere dem og sette seg selv der ute. Det er et inkluderende universitet som deler, respekterer og beskytter mangfold, som en av hovedverdiene.

Bicocca er ledende innen lokal og internasjonal kulturutvikling.

Campus funksjoner

Campus i Milano

Bicocca-campus ligger i Milanes-distriktet med samme navn, som en gang var hjemsted for store industribedrifter som Pirelli og Breda. Det nye universitetet ble en del av et storstilt ombyggingsprosjekt som ble lansert rundt 1986 og koordinert av arkitekten Vittorio Gregotti. De 21 bygningene som er okkupert av universitetet ligger alle i Bicocca-distriktet, med unntak av Fakultet for medisin og kirurgi, som ligger ved siden av San Gerardo universitetssykehus i Monza.

På Bicocca Hub ble ombyggings- og utvidelsesarbeidet fullført på bygning U9, som er hjemsted for laboratorier som brukes til spesifikke forskningsaktiviteter på tvers av avdelinger, samt universitetets multimediaproduksjonssenter og en inter-fakultær undervisningssektor.

Bygg U14 – som ligger i det tidligere Breda-komplekset – ble ferdigstilt, med et samlet areal på 4500 kvadratmeter, og huser Institutt for informatikk, systemer og kommunikasjon. Foran denne bygningen skaffet universitetet seg en lignende struktur, sammen med noen tilknyttede industrilagre, som må restruktureres for å kunne brukes til universitetsvirksomhet samt spin-off-initiativer og oppstartsbedrifter, spesielt de som er knyttet til bioteknologi og farmasøytiske selskaper som ønsker å åpne lokaler i Bicocca-området.

  Steder

  • Milan

   Piazza dell'Ateneo Nuovo, 1 - 20126, Milano, , Milan

  Programmer

  Spørsmål