
PhD-kurs i livsløpsforskning
University of Florence

Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Florence, Italia
Språk
Engelsk
Studieformat
Blandet
Varighet
3 år
Tempo
Fulltid
Studieavgift
Be om info
Søknadsfrist
Be om info
Tidligste startdato
Be om info
Introduksjon
Ph.D. program i livsløpsforskning fremmer studiet av livsløp og de viktige hendelsene som former dem fra et helhetlig og tverrfaglig perspektiv. Programmet etablerer en allianse mellom forskere fra de biomedisinske, psykologiske og sosiodemografiske feltene.
PhD-programmet i livsløpsforskning vil trene en ny generasjon av høyt dyktige forskere som er avhengige av en evidensbasert tilnærming, med sterk vekt på kvantitative metoder og dataanalyse.
Unike trekk ved Ph.D. program i livsløpsforskning:
- Tematisk snarere enn disiplinær identitet
- Konsortiets superavdelings- og superregionale natur for å overvinne fragmenteringen av lokale tilnærminger
- Undervisningsstruktur på flere nivåer drevet av et stort vitenskapelig konsortium
Ph.d.-programmets teoretiske premisser
Livsløpsperspektivet åpner for en omfattende studie av hvordan hendelser som markerer individers liv i deres nøkkelfaser av utvikling og forfall manifesterer og endrer seg over tid og rom.
Tre prinsipper danner grunnlaget for vår helhetlige tilnærming til studiet av livsløpet:
- Kumulerte betingede hendelser: tidligere erfaringer (inkludert de i livmoren) former en persons nåværende status i ulike livsdomener (helse, geografisk mobilitet, familie, arbeid og sosioøkonomisk posisjon);
- Koblede liv: hendelser i ett livsdomene (sykdom, tap av jobb, skilsmisse) kan påvirke alle andre domener;
- Historisk periode og kontekst: perioden og konteksten som individer lever i påvirker sannsynligheten, tidspunktet og sekvenseringen av viktige livsløpsoverganger.
Et individs livsløp bør ikke betraktes som en vilkårlig kjede av hendelser. Snarere, ettersom opplevelsene følger hverandre, blir folk i økende grad ledet inn i bestemte baner, og andre alternativer reduseres i sannsynlighet eller blir helt stengt. Faktorer på mikronivå (individer), mesonivå (f.eks. husholdninger, omsorgsleverandører, frivillige organisasjoner og bedrifter) og makronivå (samfunn, institusjoner) er alle sentrale.
Vi sikrer synergier ved design ettersom PhD-programmet i livsløpsforskning inkorporerer tverrfaglige perspektiver som kombinerer det biomedisinske, psykologiske og sosiodemografiske. PhD-programmet i livsløpsforskning vil trene en ny generasjon studenter i stand til å triangulere konsepter og metoder fra disse forskjellige tilnærmingene for å løse livsløpsdynamikk.
Ph.d.-programmet i livsløpsforskning vil være basert på og implementere en evidensbasert tilnærming med sterk vekt på kvantitative metoder og dataanalyse. I tillegg kan kvalitative tilnærminger avsløre viktig innsikt i mulighetene og utfordringene enkeltpersoner står overfor.
Hva den tilbyr
- 3-års stipend
- En undervisningsstruktur på flere nivåer med nettbaserte og tilstedeværende kurs ved University of Florence og vertsuniversitetene
- 30 studiepoeng disiplinær og tverrfaglig undervisning
- Dedikerte vinter- og sommerskoler
- Inntil 12 måneder av en forskningsperiode i utlandet
Stipend og finansiering
- Hvert stipend er knyttet til et forhåndsspesifisert generelt emne.
Ved å velge emnet, velger kandidaten også vertsuniversitetet som finansierer stipendet, og dermed hvor han/hun vil utvikle sin doktoravhandling. - For å søke om ett stipend må kandidaten utarbeide et forskningsprosjekt i samsvar med det forhåndsspesifiserte generelle emnet knyttet til stipendet.
- Forskningsprosjektet må følge malen som er gitt.
- Kandidater kan søke om mer enn ett stipend forutsatt at de presenterer et forskningsprosjekt for hvert emne.
- Stipendet tildeles basert på evaluering av forskningsprosjektet som presenteres og muntlig eksamen.
Læreplan
Biomedisinsk læreplan
Denne læreplanen tar sikte på å studere biomedisinske aspekter knyttet til livets kritiske alder fra fødsel til død, og utvikler seg langs en vei fra barndom, ungdomsår og voksen- og senilliv.
Ph.D. studenter som deltar på denne læreplanen vil utføre sin forskning på tre mulige områder: å håndtere biologiske mekanismer, håndtere risiko og forebyggende faktorer, og håndtere kliniske og prognostiske aspekter, inkludert farmakologiske aspekter og organisatoriske ledelsesaspekter.
Studiet innen disse tre områdene kan inkludere metodikk og verktøy fra biokjemisk biologi, molekylærbiologi, fysiologi, farmakologi og medisin (pediatri, indremedisin, nevrologi, geriatri og epidemiologi), med sterk vekt på sameksistensen av de ulike tilnærmingene og deres integrering med sosio-demo-psykologiske aspekter.
Spesiell oppmerksomhet vil bli gitt til spørsmålet om sunn aldring og psykofysisk velvære gjennom hele livsløpet. Forskningsaktiviteter kan omfatte blant annet laboratorieaktiviteter (in silico, in vitro, in vivo), kliniske studier (observasjons- eller eksperimentelle), populasjonsetiologiske studier og funksjonelle studier. En kjønnstilnærming og fokus på helseforskjeller vil også bli vektlagt.
Psykologisk læreplan
Denne læreplanen tar sikte på å studere med strenge kvantitative og kvalitative analyseteknikker utviklingsbanene, prosessene med kontinuitet og diskontinuitet i utvikling fra unnfangelse til død, og de individuelle, kontekstuelle og makrososiale faktorene som kan forklare adaptive og maladaptive veier i livsløpet.
Spesiell oppmerksomhet vil bli gitt til rollen til risiko- og beskyttelsesfaktorer, mekanismer for kontinuitet og diskontinuitet, og prosesser for motstandskraft og sårbarhet. Et viktig teoretisk og metodisk fokus vil være på multidireksjonaliteten til prosesser, med spesiell oppmerksomhet på det faktum at utviklingsendringer kan variere i tidspunktet eller begynnelsen av endringen, i retningen og endringshastighetene, eller en kombinasjon av timing, retning og hastigheter. av endring.
Disse problemstillingene vil bli undersøkt gjennom en flerdimensjonal teoretisk og empirisk tilnærming med anvendelse av multi-level analysemetoder og longitudinelle forskningsdesign.
Læreplanen vil spesifikt ta for seg overgangene fra barndom, voksen alder og aldring om utviklingsoppgavene til disse ulike stadiene og de typiske og atypiske prosessene i livssyklusen.
Sosiodemografisk læreplan
Denne læreplanen tar for seg årsakene til og konsekvensene av sentrale overganger i individers livsløp (f.eks. familie og fruktbarhet, migrasjon, utdanning og sysselsetting) og deres innbyrdes forhold til økonomisk, sosial og politisk dynamikk.
Tilnærmingen vil være utpreget tverrfaglig, så konseptene og verktøyene til demografi og sosial statistikk vil bli beriket med bidrag fra sosiologi og andre samfunnsvitenskaper.
Spesielt tar læreplanen for seg: fruktbarhet og fruktbarhet; familiedynamikk; helse og dødelighet; aldring; intern og internasjonal migrasjon; og forholdet mellom befolkningsdynamikk og biologiske, miljømessige, kulturelle, institusjonelle, økonomiske og sosiale faktorer. Disse spørsmålene tas opp både ved å analysere utviklingen og trendene til demografiske aggregater (makroanalyse) og ved å dykke ned i mekanismene som ligger til grunn for livsløpsatferd (mikroanalyse) fra et komparativt perspektiv over tid og rom.
Studiet av livsløp vil være basert på bruk av strenge statistiske teknikker: longitudinell og multi-level dataanalyse og kausale og eksperimentelle tilnærminger vil være de grunnleggende metodiske verktøyene. I tillegg legges det stor vekt på metodikk for undersøkelsesdesign og innsamling, prosessering, analyse og integrering av data fra ulike kilder og av ulik karakter (f.eks. tekstuelle, relasjonelle, audiovisuelle, geo-refererte data).
Karrieremuligheter
- Universiteter og offentlige og private forskningsinstitutter
- Fasiliteter til det nasjonale helsesystemet, offentlige og private spesialiserte laboratorier og klinikker
- Offentlige, private eller ideelle organisasjoner for personlige tjenester
- Farmasøytiske, kjemiske og bioteknologiske selskaper
- Offentlige og private diagnostiske forskningssentre eller laboratorier
- Forsikrings- og konsulentselskaper
- Tjenester for vitenskapelig formidling og formidling av livsløpsrelaterte temaer
- Stiftelser som finansierer forskning innen biomedisinske, psykologiske og sosiodemografiske felt