Keystone logo
University of Florence

University of Florence

University of Florence

Introduksjon

University of Florence dateres tilbake til Studium Generale som ble opprettet av den florentinske republikken i 1321. Det har hatt svært kjente forskere (Galileo Galilei) og professorer samt de to siste italienske statsministrene (Giuseppe Conte og Mario Draghi). Først i 1923 fikk imidlertid universitetet sitt faktiske navn og ble omgjort til et moderne omfattende universitet, med sine 21 avdelinger og 10 skoler.

Unifi tilbyr 127 bachelorgrader 57 mastergrader, 9 langsyklusgrader, 24 PhD-programmer og over 50 spesialiseringsskoler. Blant disse programmene er over 40 internasjonale: 10 undervist på engelsk og 31 med doble eller felles grader. Innenfor de fleste studieprogrammene tilbys kurs på engelsk.

Unifi er et av de mest populære universitetene for Erasmus-studenter (over 900 som kommer inn i året) og er en del av EUniWell, en European Universities Alliance. Nettverket har identifisert fire nøkkelområder for forskning og undervisning, tett knyttet til FNs bærekraftsmål.

University of Florence er et av de viktigste italienske offentlige universitetene og har et sterkt internasjonalt kall. Det fremmer samarbeid med akademiske og forskningsinstitusjoner over hele verden og ønsker utenlandske lærere, forskere og studenter velkommen for å fremme kulturell og vitenskapelig internasjonalisering. For dette formål, gjennom sine avdelinger og skoler, fremmer universitetet gjestfriheten til høyt kvalifiserte gjester fra hele verden.

Dessuten vier den tradisjonelt spesiell oppmerksomhet til utviklingen av samarbeidsforhold med utenlandske universiteter og til prosessen med internasjonalisering, som har blitt et strategisk og dominerende aspekt av universitetets liv innen forskning, undervisning, organisering av studieprogrammer, mobilitet av universiteter. lærere, forskere og studenter.

Av disse grunner kvalifiserer University of Florence seg som et av de privilegerte reisemålene for internasjonale gjester.

Velkomsttjeneste

Velkomsttjenesten hjelper internasjonale studenter, PhD-studenter, stipendiater, forskere og professorer arrangert av University of Florence innenfor spesifikke europeiske eller internasjonale prosjekter med å finne passende overnatting i byen.

Velkomsttjenesten kan bestille gjestene i universitetsboligene og andre lokale overnattingsfasiliteter og gir informasjon på nettplattformer for å finne overnatting.

Studerer i Firenze

Ett hundre og førtiseks gradskurs (første og andre nivå og enkeltsyklus) hvorav 15 er på engelsk, organisert i 10 skoler, en total befolkning på rundt femtien tusen påmeldte, hvorav en fjerdedel kommer fra utenfor regionen . University of Florence er et stort universitet, med et veldig bredt spekter av kurs som spenner over alle fagområder. Det er over ni tusen nyutdannede hvert år i Firenze. Dessuten er prosentandelen av florentinske nyutdannede i arbeid ett år etter endt utdanning over landsgjennomsnittet, ifølge Almalaurea-data.

Visumkrav

Innreiseprosedyrer varierer i henhold til søkerens nasjonalitet, bostedsland, reiseformål og oppholdets lengde.

For detaljert og spesifikk informasjon, vennligst besøk universitetets nettside:

 • Internasjonale studenter
 • PhD-studenter
 • Internasjonale akademikere

Før avreise til Italia anbefaler vi sterkt at du konsulterer de respektive offentlige myndigheters nettsteder eller kontorer for fullstendig, offisiell og oppdatert informasjon.

Stipend og finansiering

Det er flere alternativer for å få økonomisk hjelp til å forfølge en akademisk karriere ved University of Florence .

Insentiver og økonomisk støtte til studenter

 • Deltidsarbeid
  For stillinger ved bibliotek, museer og andre universitetsservicesentre
 • Tilskudd til veiledningsaktiviteter
  Å gi faglig støtte til studenter
 • Refusjon av skatter og avgifter og andre økonomiske fordeler
  Tilbys for spesifikke programmer av spesiell nasjonal og europeisk interesse for å fremme påmelding
 • Studenter med internasjonal beskyttelse:
  Tilgang og støtte for studenter som søker asyl og internasjonal beskyttelse
 • Universitetskorridorer for flyktninger - UNICORE-prosjektet
 • DSU Toscana (lenke til en ekstern nettside)
  Offentlige utlysninger knyttet til stipend til studenter som tilbys av DSU, det regionale byrået for rett til universitetsutdanning. Prosedyre for studenter utenfor EU

Studentuttalelser

Steder

 • Florence

  Piazza di San Marco, 4, 50121, Florence

  Spørsmål