Keystone logo
© University of Lodz
University of Lodz

University of Lodz

University of Lodz

Introduksjon

Universitetet i Lodz (Uniwersytet Łódzki) er det største kunnskapssenteret i sin unike region Polen, og hjem til et voksende og skiftende samfunn der akademiske ferdigheter får store ting til å skje.

UL ble grunnlagt i 1945 og er den største offentlige institusjonen for høyere utdanning i byen Lodz, som er hovedstaden i den samme navngitte regionen i det sentrale Polen. Over 26 tusen studenter som kommer til UL-campus fra mer enn 90 land søker ulike typer grader, tilgjengelig i mer enn 100 studiefelt. UL-kandidater inkluderer flere gjenkjennelige navn, som TV-journalisten Anita Werner, kinematografen Pawel Edelman og forfatteren av bokserien The Witcher Andrzej Sapkowski. Når man kommer til Lodz, vil man finne campusbygninger (forelesningssaler, sovesaler, idrettsanlegg) alle beleilig plassert i en livlig del av byen.

Universitetet i Lodz har et mangfoldig og flerkulturelt akademisk samfunn, der hvert år bringer nye utdanningsmuligheter på bachelor-, master- og doktorgradsnivå. Som en del av UNIC-alliansen av europeiske universiteter har UL nære strategiske partnere over hele Europa. Videre har den mer enn 200 avtaler over hele verden. Ikke rart at antallet engelsklærte klasser, grader og læreplaner fortsatt er på vei oppover. For forskningsorienterte personer med gode hovedgrader finnes de fire UL Doctoral Schools – for grundig arbeid med en doktorgradsavhandling, fire år med veiledning og forskningsaktiviteter, og forberedelse til siste fase av PhD-prisen.

Universitetet i Lodz er det største i det sentrale Polen som fanger hjerter og sinn, viet til forskning og utvikling av høyere utdanning, med sikte på samfunnstransformasjon. Vårt lille hjemland er Lodz – en by med en uvanlig karakter som er vanskelig å etterligne, en gang kalt hovedstaden for polsk industri og kinematografi, i dag kombinerer den sjarmen fra tidligere tider med en ånd av moderne næringsliv, kultur og vitenskap.

Universitetet i Lodz i European University of Post-industrial Cities Alliance (UNIC)

Europeiske universiteter er transnasjonale allianser som vil bli fremtidens universiteter, fremme europeiske verdier og identitet, og revolusjonere kvaliteten og konkurranseevnen til europeisk høyere utdanning. De vil gjøre det ved felles implementering av innovative løsninger innen utdanning og vitenskap og dyp institusjonell integrering.

Vi fokuserer på fellesskapsproblemer knyttet til sivilisasjonsutfordringer i globaliseringens tidsalder

Vi ser etter løsninger på problemer med hjemløshet og sosial ekskludering. Vi studerer mønstre for sosioøkonomisk segregering for å lette utryddelsen av fattigdom. Vi ser etter nye metoder for kreftbehandling. Vi samler inn flotte DNA-databaser over polakker for å forebygge sivilisasjonssykdommer mer effektivt. Vi foreslår løsninger som fremmer integrert urban revitalisering. Vi implementerer nye metoder for avfallsnedbrytning. Over hele verden oppdager og beskytter vi nye arter av planter og dyr. Vi hjelper til med å få tilgang til vann i ørkenområder. Vi analyserer hatspråket og prøver å finne årsakene til det. Vi analyserer den kulturelle og religiøse arven til Polen og verden i mange aspekter. Vi studerer arvestoffet til mennesker som levde for tusenvis av år siden for å bli bedre kjent med våre forfedre og oss selv. Vi fremmer konsekvent utviklingen av humaniora i alle dens varianter.

Oppdrag

Oppdraget til University of Lodz er å drive forskning pålitelig og å forkynne sannheten som kommer fra den, å utdanne de neste generasjonene klokt, være nyttig for samfunnet og modig svare på utfordringene i den moderne verden.

Syn

Vi ønsker at universitetet i Lodz skal bli et forskningsuniversitet med en sterk posisjon i landet og Europa, som skiller seg ut takket være motet og soliditeten til forskning, mangfold og åpenhet i virksomheter, som utdanner kloke og ansvarlige borgere.

Campus funksjoner

Infrastrukturen til Universitetet i Lodz skaper gunstige forhold for å studere, jobbe og leve. Universitetet består av fakultetsbygninger sammen med hybler, idrettsanlegg, konferansesentre og bygninger med status som monumenter. Dette er også anlegg som kan brukes kommersielt.

Universitetsbygningene er under omsorg av University of Lodz Property Management Center, hvis oppgaver inkluderer administrasjon og salg av University of Lodz eiendom, salg av løsøre, leie og utleie av lokaler, samt transporttjenester og avfallshåndtering.

Universitetet i Lodz har attraktive haller, rom og rekreasjonsområder som kan brukes av enheter ved Universitetet i Lodz og kan leies ut til bedrifter, foreninger, eksterne institusjoner eller privatpersoner (mot betaling).

Rommene muliggjør organisering av større kurs, seminarer, forretningsmøter og kongresser. Attraktive uteområder i trenings- og konferansesenteret er perfekte for biennaler, utendørsmottakelser osv. Vi garanterer et sjarmerende sted i nærheten av landskapsparken Łódź Hills.

Det historiske Biedermann-palasset er ideelt for å organisere små konserter, jubileer, bokkampanjer, konferanser og andre feiringer som passer til stedets karakter.

Saler, rom og utearealer

 • Aula im. Szuberta, steder: 560, adresse: Lindleya 5
 • Grønt rom (teaterstil), sitteplasser: 150, areal (m2): 122,7, plassering: Biedermann-palasset, ul. Franciszkańska 1/5
 • Gult rom, seter: 30, areal (m2): 65,8, plassering: Biedermann-palasset, ul. Franciszkańska 1/5
 • Møterom, plasser ved bordet: 12, areal (m2): 35,3, plassering: Biedermann-palasset, ul. Franciszkańska 1/5
 • Peisestue (med piano), arrangement avhengig av møtet, sitteplasser: 60, areal (m2): 106,5, sted: Biedermann-palasset, ul. Franciszkańska 1/5
 • Peisrom + terrasse, areal (m2): 106,5+58; antall plasser: avhengig av møtet, sted: Biedermann-palasset, ul. Franciszkańska 1/5
 • Vuggesal, plasser: 40, plasser ved bordet: 24, areal (m2): 56,5, sted: Biedermann-palasset, ul. Franciszkańska 1/5
 • Parkplass, areal: 1,8 ha, plassering: Biedermann slott, ul. Franciszkańska 1/5
 • Konferanserom nr. 1 (klimaanlegg), seter: 80, areal (m2): 75, adresse: CSK ul. Rogowska 26
 • Bankettrom nr. 2 (klimaanlegg), seter: 70, areal (m2): 78, adresse: CSK ul. Rogowska 35
 • Konferanserom nr. 4 (klimaanlegg), seter: 20, areal (m2): 45, adresse: CSK ul. Rogowska 35
 • Konferanserom nr. 5 (klimaanlegg), seter: 55, areal (m2): 56, adresse: CSK ul. Rogowska 35
 • Uteområde (grillhus, peis, serveringstelt), areal: 3 ha, adresse: CSK ul. Rogowska 26.

  Opptak

  Recruitment

  • Step 1: Read the rules and timetable
  • Step 2: Specify the topic of your dissertation and select a potential supervisor
  • Step 3: Register in the electronic recruitment system
  • Step 4: Complete and deliver the required documents
  • Step 5: Prepare for the interview
  • Step 6: Apply for an interview
  • Step 7: Await decision

  Visumkrav

  Internasjonale doktorgradsstudenter bør søke om et nasjonalt visum av D-type i det polske konsulatet/ambassaden for et gitt land. De er unntatt arbeidstillatelse. Med mange land anbefales det å bestille besøk på konsulatet i god tid.

  Issuing documents at the University of Lodz

  • Etter at utvelgelsesprosessen er avsluttet og doktorgradsskolerådet har avgitt en positiv uttalelse, overføres dokumenter til skolens sekretær, som kan utarbeide bekreftelsesdokumentet som kreves for å få visum. Vennligst bruk rekrutteringsplattformens meldingsboks for å oppgi om du trenger en ekte kopi eller bare en skanning.
  • På kandidatens forespørsel kan University of Lodz utstede et sertifikat for overnatting.
  • Alle gjenværende dokumenter og attester som kreves av det polske konsulatet i et gitt land (inkludert forsikring) er kandidatens ansvar. Vær spesielt oppmerksom på kravene til Apostille (hvis tilgjengelig i ditt land) eller konsulære legaliseringsstempler (i andre tilfeller), og sørg for at du får det på vitnemålet ditt før avreise.

  Stipend og finansiering

  For doktorgradsstudenter

  UL doktorgradsstipend utbetales til hver doktorgradsstudent som tas opp med vanlig prosedyre.

  Dette innebærer et bruttobeløp på PLN 3466,90 per måned i løpet av første og andre studieår, og bruttobeløp på PLN 5340,90 i løpet av det tredje og fjerde studieåret. For doktorgradsstudenter med sertifisert funksjonshemming økes beløpet ovenfor til henholdsvis PLN 4506,97 og PLN 6380,97.


  En annen opptakskanal (merket med 'eksterne midler') er tilgjengelig for de som allerede har søkt til en ekstern bevilgningsinstitusjon (f.eks. NAWA eller PAN) som vil dekke stipendstipendet deres (eller dens del).

  Vær oppmerksom på at opptak gjennom et eksternt prosjekt med spesielt høye midler og obligatorisk ansettelse som del av avtalen kan gjøre at kandidaten mister retten til (ekstra) UL-stipend.

  Campusliv og fasiliteter

  Infrastrukturen til University of Lodz gir utmerkede forhold for å studere, jobbe og leve. Universitetets infrastruktur inkluderer 13 bygninger av fakulteter med sovesaler, idrettsanlegg, konferansesentre og bygninger med status som monumenter. Dette er også bygg som kan brukes kommersielt.

  Universitetets bygninger forvaltes av UL Facilities Management Centre for Central Administration, hvis oppgaver inkluderer administrasjon og salg av UL-anlegg, salg av løsøre, leie og utleie av lokaler, samt transporttjenester og avfallshåndtering.

  Poland

  Offisielt: Republikken Polen er et land i Sentral-Europa, grenser til Tyskland i vest, Tsjekkia og Slovakia i sør, Ukraina og Hviterussland i øst, samt Russland (Kaliningrad oblast) og Litauen i nordøst. Polen er det 6. største landet i EU, målt i innbyggere (38,5 millioner) og areal (312 628 kvadratkilometer).

  Polen har vært medlem av FN siden 1945, NATO siden 1999, og EU siden 2004. I 2007 ble Polen medlem av Schengen-området, en gruppe europeiske land uten indre grensekontroll (gjelder i stedet sonegrensen).

  Lodz

  Lodz – en by med en uvanlig, vanskelig å intim karakter. En gang kalt hovedstaden for polsk industri og kinematografi, kombinerer den i dag sjarmen fra tidligere tider med ånden av moderne næringsliv, kultur og vitenskap.

  Dens arkitektur og topografi gjenspeiler den sterke innflytelsen fra fire nasjonaliteter, som formet byen – på den ene siden europeisk og full av liv, og på den andre siden – intim og balansert.

  Det er en stor akademisk by med mange høyere utdanningsinstitusjoner. Diverse polske og internasjonale selskaper, lokalisert i Lodz, er offisielle partnere ved University of Lodz . Forretningseksperter fra partnerbedrifter konsulterer programinnholdet og inviteres til kurs. Listen over firmanavn inkluderer Infosys, Fujitsu, Clariant, Accenture, Deloitte, HP, LSI Software, Sandoz, CitiBank, Indesit, Skanska, BNP Paribas, Philips, E&Y, Pricewaterhouse Coopers – alle de nevnte enhetene søker aktivt UL-kandidater og hjelper dem utvikle sin karriere.

  Lodz er en by med store investeringer og store muligheter – i årevis har dens spektakulære revitalisering tiltrukket de største arbeidsgiverne fra sektoren for forretningsservice og IT. Kreative næringer eller initiativer som tilhører popkulturverdenen har utviklet seg like kraftig her.

  Fra flotte, internasjonale festivaler til nisje, bortgjemte anmeldelser – den ikke-opplagte timeplanen for kulturelle begivenheter tiltrekker seg en mangfoldig gruppe entusiaster. Byen overrasker også når det gjelder restauranter, klubber, kafeer og steder, hvor både innbyggere i Lodz og besøkende villig tilbringer fritiden. I Lodz vil du garantert finne noe for deg selv.

  Hva skal jeg gjøre i Lodz?

  Lodz – en by med uendelige muligheter: byen for utdanning og kunst, teatre, multiplex kinoer, sjarmerende studiokinoer, konserter, utendørs kinoer, forelesninger og workshops – om alle emner.

  Mange gratis arrangementer

  • Łódź of Four Cultures Festival
  • Light Move Festival
  • Transatlantyk-festivalen
  • Fotofest
  • Łódź Design Festival
  • Lydredigering
  • Internasjonal festival for tegneserier og spill
  • Gatekunst/Lodz City Mural Trail

  Fritid – få mest mulig ut av den på UL og i byen!

  • UL studieklubber
  • Karrierekontor ved University of Lodz
  • University Sports Association (AZS)
  • 'Juwenalia' – studentfestival
  • Młodzi w Łodzi [Ung Łódź]
  • Det akademiske sang- og danseensemblet KUJON.

  Steder

  • Łódź

   ul. Prezydenta Gabriela Narutowicza, 68, 90-137, Łódź

  Spørsmål