Keystone logo
Jan Dlugosz University

Jan Dlugosz University

Jan Dlugosz University

Introduksjon

Jan Dlugosz University i Czestochowa er et offentlig universitet, med sin historie som sporer tilbake til 1971. For tiden består universitetet av 4 fakulteter med mer enn 40 studieretninger, med bachelor, master og doktorgrad. Det tilbyr studenter


Alma Mater ...

JDU er den tidligere Higher Teacher Education School, som ble omgjort til et universitet. Arrangementet, som er så viktig for hele det akademiske samfunnet i Częstochowa, ble feiret 1. oktober 2004.

Historien til vår Alma Mater strekker seg tilbake til året 1971. Etter avgjørelsen truffet av datidens ministerråd, ble det opprettet et lærerutdanningshøgskole. I 1974 ble det omgjort til en skole for høyere lærerutdanning. De ansatte ved universitetet som husker den historiske begivenheten for Częstochowa og regionen, understreker at å etablere en humanistisk utdanningskole var av stor betydning for den raskt utviklende byen. Mange erkjenner at det var en enestående beslutning, da myndighetene i disse dager viste mye gunstigere holdninger til tekniske universiteter. Nyutdannede innen ingeniørvitenskap var etterspurt av dynamisk utvikling av industrianlegg i regionen. De første vitnemålene for fullføring av yrkesfaglige utdannings- og opplæringsstudier ble tildelt i 1973. De første diplomene for kunst og utdanning ble gitt av skolemyndighetene i 1977.

Begynnelsen til Alma Mater var ganske beskjeden. Høgskolen og de tidlige HTES hadde bare to fakulteter: Fakultet for matematikk og naturvitenskap og Fakultet for pedagogikk.

I løpet av de siste 50 årene har Jan Dlugosz University utviklet seg raskt og vokst i styrke. Nå består universitetet av fire fakulteter: Fakultet for filologi og historie, Fakultet for matematikk og naturvitenskap, Fakultet for pedagogikk, Fakultet for kunst og to undervisningsenheter mellom fakultetet: Foreign Language Study Center and Physical Education and Sportssenter. For tiden tilbyr Jan Dlugosz University over 40 studieretninger for:

  • Første syklus programmer (bachelorstudier) med bachelorgrader.
  • Andre syklusprogrammer (hovedfag) med mastergrader, samt ingeniørgrader.
  • Tredje syklus (Ph.D.) -programmer: i kjemi, fysikk, historie, litterære studier og språkvitenskap.

Videre, på JDU er det over 60 former for studenter.

Universitetet har rett til å gi postdoktor i historie. Forhandlinger er i påvente av å skaffe seg rett til å gi tilleggsertifiseringer i andre studieretninger.

Styrken til Alma Mater er personalet som jobber hardt med å utvide og befeste universitetets prestasjoner. For øyeblikket sysselsetter JDU 648 lærere. Blant dem er det 440 akademikere og 148 uavhengige, hvorav 30 er titulære (fulle) professorer.

JDU er involvert i popularisering av utdanning i sine forskjellige former blant eldre. Rundt 650 studenter - pensjonerte medlemmer av samfunnet vårt deltar på forskjellige studiekurs som tilbys av University of the Third Age.Anastasiya Gepp / Pexels

120549_pexels-photo-1462630.jpeg

Samarbeid med utenlandske akademiske sentre er et viktig element i anerkjennelse og klassifisering av enhver skole. Alma Mater har en lang og omfattende tradisjon på dette feltet. Så langt har myndighetene i JDU inngått flere avtaler om samarbeid med forskjellige vitenskaps- og forskningssentre over hele verden. Samarbeidet har resultert i utvekslingsprogrammer for studenter og vitenskapelig ansatte. Resultatene av implementeringen av en rekke bilaterale avtaler og i fellesskap finansiere forskningsprosjekter blir anvendt i praksis av både sivilingeniør og militær industri.

Hovedbiblioteket er en virkelig skatt for universitetet. Samlingen inneholder nesten 300 tusen gjenstander, det vil si bøker, vitenskapelige tidsskrifter, dokumenter og en samling spesialtitler. Bibliotekarene er veldig aktive i å formidle lesing; de organiserer en rekke utstillinger viet til spørsmål som er viktige for regionen, historie og kunst.

Akademikere kan publisere alle resultatene fra forskningen sin ved Jan Dlugosz University Publishing House, som ikke bare anerkjennes regionalt og nasjonalt, men også i internasjonal målestokk. Representantene deltar på de viktigste bokmessene i Polen og Europa. Huset gir publikasjoner viet til forskjellige studieretninger.

JDU har et planetarium, en ny attraksjon for studenter og alle innbyggerne i regionen Częstochowa, som er utstyrt med et av de mest teknologisk avanserte projeksjonsinstrumentene i verden.

Akademiske idretter utvikler seg raskt. Studentutøverne fra JDU konkurrerer på sportsbegivenheter arrangert av akademiske sentre over hele landet og i utlandet. De er klassifisert som de beste idrettsutøverne og idrettskvinnene på alle universiteter i Polen.

Akademiske myndigheter i vår Alma Mater følger nøye med på de politiske og sosiale transformasjonene som skjer i Polen og i Europa, spesielt de raskt skiftende kravene fra arbeidsmarkedet, som er en avgjørende faktor for å skreddersy universitetets utdanningstilbud. Dermed introduserer akademikerne fra JDU nye utdanningssystemer, og samarbeid med utenlandske utdanningssentre, ikke bare med medlemslandene i Den europeiske union, men også med stater utenfor unionen, for eksempel i Øst-Europa.

Steder

  • Częstochowa

    Jerzego Waszyngtona,4/8, 42-217, Częstochowa

    Spørsmål