Keystone logo
© (c) IST Austria Magic Lemur Productions
Institute of Science and Technology Austria

Institute of Science and Technology Austria

Institute of Science and Technology Austria

Introduksjon

Institute of Science and Technology Austria - ISTA ser etter høyt kvalifiserte kandidater med bachelor- eller mastergrader for å søke om Ph.D. program. Vi tilbyr fullt finansierte doktorgradsstillinger innen astronomi, biologi, informatikk, kjemi og materialer, datavitenskap og vitenskapelig databehandling, geovitenskap, matematikk, nevrovitenskap og fysikk, i et forskningsmiljø i verdensklasse i utkanten av Wien.

I 2019 ble ISTA rangert som nummer 3 i den verdensomspennende Nature Index-rangeringen (normalisert). I 2018 ble ISTA rangert blant topp ti på Nature Index Rising Stars sin "Topp 30 akademiske institusjoner under 30"-liste. Alle studenter tilbys 5-års kontrakter, de får internasjonalt konkurransedyktig lønn og full trygdedekning. Det er også økonomisk støtte for studenter til å delta på vitenskapelige konferanser og workshops. Søknadsfristen er 8. januar 2024, for en PhD-startdato i september 2024

Et av kjennetegnene til ISTA PhD-programmet er den delte forskerskoleopplevelsen.

Vi tar sikte på å lære opp vidsynte forskere som utfører banebrytende, nysgjerrighetsdrevet forskning. En innledende fase av leting oppmuntrer til bred eksponering for viktige vitenskapelige tilnærminger og problemer. Dette gjør at studentene kan legge et solid grunnlag for intensiv forskning i andre fase av ph.d.-programmet.

Tverrfaglighet

Vårt Graduate Program er preget av moderne omfattende opplæring med spesielt fokus på tverrfaglighet.

Det er syv spor av PhD-studier:

 • Biologi
 • Kjemi og materialer
 • Datavitenskap
 • Datavitenskap og vitenskapelig databehandling
 • Matematikk
 • Neuroscience
 • fysikk

Det som er spesielt med ISTA PhD-pensum er dens fleksibilitet - studenter kommer inn med forskjellige mål og kan forme sine egne utdannings- og forskningsbaner. Noen studenter kommer til ISTA for å utforske, andre har en klar idé om hvor de vil. Vårt program rommer begge deler.

Nyskapende forskning

Studentene jobber tett med fremragende fakultet innen små forskningsgrupper og har tilgang til førsteklasses fasiliteter.

I 2019 ble ISTA rangert som nummer 3 i den verdensomspennende Nature Index-rangeringen (normalisert). I 2018 ble ISTA rangert blant topp ti på Nature Index Rising Stars "Topp 30 akademiske institusjoner under 30"-listen og ble omtalt i denne artikkelen i Nature Index. For mer informasjon, bla gjennom vår Nature Index-forskningsprofil. I 2018 hadde vi også den høyeste suksessraten for ERC Grant (på 48 %), foran Weizmann Institute, ETH Zurich, Cambridge og Oxford, og Max Planck Society. Fakultetet vårt er også mottakere av mange utmerkede utmerkelser, inkludert Erwin Schrö Dinger-prisen, Ludwig Boltzmann-prisen og Carus-medaljen.

Du kan se hele listen over studentpublikasjoner i ISTA Research Explorer-databasen.

Forskningsgrupper

 • 69 forskningsgrupper i 2022
 • 90 forskningsgrupper innen 2026

State-of-the-art fasiliteter

Uansett hvilket fag du har, vil du ha tilgang til banebrytende utstyr for å utføre forskning på et internasjonalt konkurransedyktig nivå. Fra bioimaging og elektronmikroskopi til nanofabrikasjon og høyytelses databehandling: sentraliserte vitenskapelige tjenester støtter banebrytende forskning.

Ph.D. Grad

ISTA er et forskningsinstitutt med rett til å gi titlene Master of Science og Doctor of Philosophy. ISTA er en uavhengig juridisk enhet under offentlig rett og har egne styrings- og styringsstrukturer i henhold til føderalloven til Institute of Science and Technology Austria (BGBl. I nr. 69/2006).

Siden vår gradsutstedende myndighet stammer direkte fra en lov fra det østerrikske parlamentet, er ISTA unntatt fra den østerrikske universitetsloven.

Støtte og karriereutviklingstjenester

ISTA &rsquos fakultet og administrasjon kan gi informasjon, råd og støtte gjennom hele studiet. Akademiske støttetjenester inkluderer veiledning fra studiesporrepresentanter, mentorer og Graduate School Office. Med regelmessige karrieresamtaler, ferdighetstreningsøkter, samt besøk fra industriledere, forbereder utdannet opplæring og karriereutviklingsprogrammer forskerne på deres neste skritt; i akademia, industri og utover.

Hvor er ISTA ?

Instituttet ligger bare en 25-minutters busstur fra Wien, som konsekvent er kåret til en av de beste byene i verden å bo i. Studentene våre har valget mellom å bo i Klosterneuburg, et rolig område omgitt av vakre skoger, eller rett i kjas og mas i Wien. Vi har også flere botilbud på campus.

ISTA &rsquos Single Tverrfaglige Ph.D. Programmet gjør det mulig for studenter og fakultetet å fritt samarbeide på tvers av forskningsgrupper og disipliner. Dette gir opphav til nye ideer og forskningstilnærminger.

PhD-studenter ved ISTA kan velge mellom syv forskjellige studieretninger som hovedspor: biologi, kjemi og materialer, informatikk, datavitenskap og vitenskapelig databehandling, matematikk, nevrovitenskap og fysikk. Mange fakultetsmedlemmer er assosiert med flere spor, noe som gjenspeiler den tverrfaglige karakteren til forskningsgruppene på campus og lar studentene nærme seg emner av interesse fra en rekke vinkler.

Rotasjoner i tre ulike forskningsgrupper

Hver innkommende Ph.D. studenten utfører tre ca to-måneders rotasjoner i ulike forskningsgrupper. Matchingsprosessen garanterer en god tilpasning mellom studenter og veiledere og eksponerer studentene for nye områder og metoder.

Unik blanding av bredde og dybde

En kombinasjon av tverrfaglige kjernekurs og avanserte valgfag gir studentene sjansen til å samhandle med forskere på tvers av disipliner, samt forfølge deres valgte emne i større dybde.

Å skyve kunnskapens grenser

Den mest innovative forskningen har en tendens til å oppstå ved grensesnittet mellom disipliner. På Graduate School spiller studentene en sentral rolle i å bringe sammen ulike tilnærminger for å forme vitenskapens fremtid.

Følgende graf viser samarbeid på tvers av grupper på ISTA , basert på medforfattede publikasjoner fra 2016 til juni 2019.

Campus funksjoner

Campus til ISTA ligger i Klosterneuburg, en historisk by nordvest for Wien.

Stedet ligger mellom Wienerskogen, kun 18 kilometer unna Wiens sentrum.

En stor del av campus består av laboratoriebygninger, sammen med student-, fakultets- og ansatteboliger, og andre fasiliteter, inkludert kafeteriaen, barnehagen, en fotballbane, en tennisbane og Art/Brut Center gugging museum.

  Opptak

  Inngang Med en bachelor- eller mastergrad

  ISTA ønsker studenter med ulik akademisk bakgrunn velkommen som kan bringe sine ferdigheter og erfaringer til den vitenskapelige setting.

  Vi ønsker velkommen søkere som har (eller forventer å ha før påmelding) en bachelor- eller mastergrad i biologi, nevrovitenskap, matematikk, informatikk, fysikk, kjemi og relaterte områder.

  Internasjonalt engelsktalende miljø

  ISTA har en mangfoldig og internasjonal studentpopulasjon som kommer fra over 50 land. Instituttet samler forskere og ansatte fra 72 forskjellige land.

  Arbeidsspråket til ISTA er engelsk.

  Opptakskostnader og skolepenger

  ISTA krever ingen skolepenger. Det kreves ingen søknadsavgift for å søke på våre PhD- og praksisprogrammer.

  Bachelor- og masterstudenter kvalifisert til å søke

  ISTA ønsker studenter med ulik akademisk bakgrunn velkommen som kan bringe sine ferdigheter og erfaringer til den vitenskapelige setting.

  Studenter med en bachelor- eller mastergrad i biologi, kjemi, nevrovitenskap, matematikk, informatikk, fysikk, datavitenskap og vitenskapelig databehandling, astronomi, geovitenskap og relaterte områder oppfordres til å søke.

  Hvordan søker jeg?

  ISTA behandler søknader til sitt PhD-program en gang i året. For å søke må du opprette en nettkonto, som lar deg spore søknaden din gjennom de ulike stadiene. Vi godtar ikke søknader og dokumenter mottatt utenfor dette systemet.

  Fyll ut skjemaet ved hjelp av en nettleser på en stasjonær datamaskin. Nettlesere på mobile enheter (dvs. Android, iPhone, iPad osv.) støttes ikke.

  Hvilke applikasjonsmaterialer kreves?

  Vi ber deg laste opp følgende dokumenter til søknadsportalen:

  • CV
  • Formålserklæring (SoP) Formålet er en viktig del av søknaden din. I den, vennligst del med oss alt som forbereder deg til forskning på høyere nivå. Du kan for eksempel beskrive dine tidligere forskningsprosjekter, motivasjon, ferdigheter og bakgrunn som er relevant for forskningsområdene og gruppene du valgte på søknadsskjemaet. Prøv å være så spesifikk som mulig om dine erfaringer, med vekt på de tekniske ferdighetene du mestrer. Strukturer din formålserklæring ved først å ta opp de generelle punktene ovenfor, og avslutt med å svare på følgende spesifikke spørsmål:
   • Et viktig mål for det første året på forskerskolen er å finne et akademisk hjem ved å tilknytte en forskningsgruppe. Tatt i betraktning at en vellykket tilknytning ikke bare avhenger av dine egne preferanser, kan du vurdere flere alternativer. Basert på dine forskningsinteresser og bakgrunn, hvilke(n) gruppe(r) vil være relevante for deg, i hvilken rekkefølge og hvorfor? Vennligst spesifiser opptil tre forskningsgrupper ved ISTA '
   • I løpet av det første året på Graduate School må du gjennomføre tre rotasjoner i tre forskergrupper. Forklar hvilke grupper du ville valgt og hvorfor. Graduate School oppfordrer studentene til å vurdere en rotasjon utenfor deres fagfelt; bør du bestemme deg for å utforske dette alternativet, hvilken forskningsgruppe ville du vurdert og hvorfor?
   • Universitetsutskrifter og vitnemål for alle gradsprogrammer og alle år du har deltatt på og/eller for øyeblikket er påmeldt (på engelsk og på originalspråk)
   • Kontaktinformasjon til 3 dommere som kan vurdere dine faglige og forskningsmessige prestasjoner. Alle dokumenter må sendes inn på engelsk, og kopier av universitetsutskrifter er også på originalspråket.

  Hva er utvelgelseskriteriene?

  Valgkomiteen bruker en samling indikatorer for å vurdere søkerens beredskap, motivasjon og potensial. Følgende vil bli vurdert:

  1. Undergraduate ytelse: samlet, med spesielt fokus på relevante feltspesifikke kurs
  2. Referansebrev gitt av professorer og seniorforskere: Ett brev fra industrien er akseptabelt, men brev med akademisk bakgrunn prioriteres; dommere blir bedt om å ta opp analytiske evner, tekniske ferdigheter, evne til å jobbe selvstendig og motivasjon/forpliktelse
  3. Formålserklæring: søkerens tidligere forskningserfaring og motivasjon for å søke på dette ph.d.-programmet: passer det godt faglig? hvordan bidrar programmet til kandidatens fremtidige karriereplaner? etc.
  4. Ytterligere relevante ferdigheter (feltspesifikke): demonstrert i for eksempel praksisplasser og/eller deltakelse i forskningsprosjekter, deltakelse i vitenskapsolympiader, programmeringsspråk, laboratorieteknikker, etc.
  5. Overførbare ferdigheter: for eksempel kommunikasjonsevner, erfaring med å jobbe i team, tidligere mobilitet og internasjonale erfaringer, ledererfaring som demonstrert i studentorganisasjoner, etc.
  6. Mangfold: f.eks. en kvinne innen informatikk/matte/fysikk; en søker som byttet felt mv.

  Stipend og finansiering

  Alumnistatistikk

  Steder

  • Klosterneuburg

   Am Campus, 1 Klosterneuburg ISTA - Graduate School Office, 3400, Klosterneuburg

  Spørsmål