Keystone logo
© Giorgio Leone
IMT School for Advanced Studies Lucca - Scuola IMT Alti Studi Lucca

IMT School for Advanced Studies Lucca - Scuola IMT Alti Studi Lucca

IMT School for Advanced Studies Lucca - Scuola IMT Alti Studi Lucca

Introduksjon

IMT-skolen ligger i den pittoreske regionen Toscana, og skiller seg ut som en fremste institusjon for videreutdanning i Europa. Tverrfaglig forskning, banebrytende teknologier og internasjonalisering utgjør hjørnesteinen i IMT-skolens identitet.

I tillegg til doktorgradsutdanning tilbyr IMT-skolen også lederkurs og mastergrader utført i samarbeid med prestisjetunge universiteter og forskningsinstitutter. IMT-skolen legger til rette for et miljø for læring og vekst, og tilbyr en rekke fasiliteter og fordeler, inkludert et velfylt bibliotek, toppmoderne laboratorier, gratis overnatting på campus og kantinetjenester.

I tillegg kan PhD-studenter nyte trenings- og avslapningsfasiliteter, fritidsrom for sosialisering og muligheter til å fordype seg i det italienske språket og kulturen gjennom dedikerte kurs.

I hovedsak gir IMT-skolen ikke bare en plattform for akademisk prestasjon, men også en helhetlig pedagogisk opplevelse som omfavner kulturelt mangfold og fremmer personlig vekst, alt innenfor den fengslende atmosfæren i Toscana.

Akkrediteringen av IMT-skolen

Vurderingen på stedet fant sted mellom 25. november og 29. november 2019.

Universitets- og forskningsdepartementet ga den første akkrediteringen til IMT-skolen 10. august 2020 med dekret nr. 438.

Campus funksjoner

San Francesco-komplekset og dets historie

Meditasjon, studier, gjestfrihet: dette er den historiske identiteten til klosteret San Francesco, dyktig tolket og foreslått på nytt i en arkitektonisk restaurering av stor estetisk verdi, men enda mer beundringsverdig for sitt levende vitne til historien. Stedet for fransiskanske teologiske og filosofiske studier har i dag blitt sentrum for universitetsinstituttet IMT Alti Studi. Dette resultatet har blitt oppnådd i åtte års arbeid takket være den fruktbare synergien mellom Comune, Fondazione Cassa di Risparmio di Lucca og Soprintendenza per i Beni Architettonici.

Boligcampus

IMT School campus består av flere, toppmoderne bygninger som alle ligger minutter fra hverandre innenfor Luccas historiske periferi-renessanse-epokemurer. Avansert opplæring og forskning ved skolen er fullt integrert, takket være den høye kvaliteten på tjenestene og den underliggende vitenskapelige infrastrukturen.

For tiden strekker campus seg over 12 000 m2 og ligger i tre forskjellige komplekser, San Ponziano-komplekset, San Francesco-komplekset og Brunero Paoli Residence , begge leid ut til IMT School gratis fra Fondazione Cassa di Risparmio di Lucca, innenfor hvor biblioteket, klasserommene, laboratoriene og studierommene er å finne.

Campus rommer ulike interne og eksterne områder som brukes til studier og sosialt samvær. Uten tvil tilbyr boligcampus studenter og forskere ved IMT School sjansen til å oppleve full interaksjon og tverrfaglig integrering.

  Visumkrav

  Hvis du er ikke-EU-borger, ikke bor i Italia, og ikke har oppholdstillatelse/permanent oppholdskort i Italia, må du ha innreisevisum. Ved ankomst til Italia skal du også sende inn en forespørsel om oppholdstillatelse av studiegrunner.

  Oppholdstillatelsen ("Permesso di soggiorno") utstedes av politihovedkvarteret i bostedsbyen i Italia, og tillater midlertidig opphold i landet. Ikke-EU-borgere må søke om oppholdstillatelse innen 8 virkedager etter ankomst til Italia, gjennom autoriserte postkontorer.

  IMT Campus Management og Front Office eller postkontoret gir et sett (en konvolutt med et gult bånd) som inneholder nødvendige skjemaer og instruksjoner, selv om de er på italiensk.

  • Nødvendige dokumenter for søknaden inkluderer:
   • Skjema 1 ("Modulo 1") med avgiftsstempel ("marca da bollo") på 16,00 euro
   • Kopi av alle passsider
   • Kopi av invitasjonsbrev eller påmeldingsbevis fra IMT
   • Kopi av gyldig helseforsikring
   • Mottak av postbulletin for 70,46 euro
   • Send inn dokumentene på et postkontor som tilbyr "Sportello Amico"-tjenesten, betal en postavgift på 30 euro og motta en kvittering.
   • Spor søknadsstatus ved å bruke oppgitt bruker-ID og passord på kvitteringen via nettstedet for immigrasjon eller Polizia di Stato.
   • Motta et brev fra postkontoret som angir avtale dato og klokkeslett ved Immigration Office of Police Headquarters (Questura) i Lucca.
   • Nødvendig for avtale:
   • Brev om tilsetting
   • Originale dokumenter sendt til Questura
   • 4 bilder i passstørrelse med lys bakgrunn

  Besøk Immigration Office of Police Headquarters en gang til for å hente den elektroniske oppholdstillatelsen. IMT Campus Management og Front Office kan hjelpe under søknaden på postkontoret og første avtale på Questura.

  Campusliv og fasiliteter

  Skolen er utstyrt med avanserte laboratorier.

  • IT-fasiliteter
  • MUSAM-Lab
  • Nevrovitenskapslab ved Intesa Sanpaolo Innovation Center
  • Åpne Lab
  • GAME Science Research Center

  Steder

  • Lucca

   Piazza S. Ponziano, 6, 55100, Lucca

  • Lucca

   Piazza S.Francesco, 19, 55100, Lucca

  Spørsmål