Keystone logo
Hector Fellow Academy

Hector Fellow Academy

Hector Fellow Academy

Introduksjon

Velkommen til Hector Fellow Academy

Vi skaper synergier for å fremme tverrfaglig kutt-kantforskning

Hector Fellow Academy er et ungt akademi for vitenskap. Den tilbyr en plattform for nettverk, tverrfaglig utveksling og gjensidig inspirasjon til laureatene til Hector Science Award. I tillegg støtter akademiet lovende unge forskere.

Om Hector Fellow Academy

Tverrfaglig nettverk for kutt-kantforskning

Hector Fellow Academy ble grunnlagt i 2013. I dag består dette nettverket av 23 professorer og 19 unge forskere som arbeider innen natur- og ingeniørvitenskap. Nye forskningsemner og innovasjon er opprettet ved å samle disse fremragende forskerne på tvers av institusjoner og vitenskapelige disipliner. Hector Fellow Academy styrker forskning i Tyskland og bidrar til å løse globale utfordringer ved å øke bevisstheten om sosio-politiske spørsmål.

Tverrfaglig forskning

Hector Fellow Academy har hovedansvaret for å fremme tverrfaglig utveksling mellom sine medlemmer, som arbeider sammen på tvers av forskningsinstitusjoner, disipliner og forskningsområder. Akademiemedlemmene er Hector Fellows - professorer av STEM-fag - og unge forskere støttet av Hector Fellow Academy . Årlige symposier gir mulighet til å utveksle ideer i Hector Fellow Academy og inngå dialog med allmennheten. Videre kan Hector Fellows motta finansiell støtte fra akademiet for felles, innovative, tverrfaglige vitenskapelige prosjekter og konferanser.

Tverrfaglighet som grunnleggende prinsipp:

 • Nettverk av forskere fra naturvitenskap, ingeniørfag, medisin
 • Samarbeid på tvers av institusjoner
 • Forskning i grensesnittområder
 • Tverrfaglig utveksling
 • Impulser for innovative forskningsmetoder

Fremme av unge forskere

Et av hovedelementene i Hector Fellow Academy er støtten til unge forskere. Akademiet tilbyr Ph.D. stillinger til ambisiøse studenter. Som en del av søknaden må en selvutviklet innovativ forskningside i forskningsområdet til en av Hector Fellows legges inn. Denne ideen skal undersøkes av studentene i løpet av de tre årene av deres Ph.D. fase. De unge forskerne er ansatt som forskningsassistenter ved Institutt for den respektive Hector Fellow, som i sin tur er veileder for doktorgradsoppgaven. Videre støtter akademiet unge forskere (vanligvis postdocs) som arbeider i en av tverrfaglige prosjekter fra Hector Fellows.

Doktorgradsstudentene, samt postdoktene, har mulighet til å utvide sin forskningskompetanse og tilegne seg lederkompetanse ved å delta på kurs ved HECTOR School of Engineering og Management, Technology Business School of Karlsruhe Institute of Technology. Videre fremmer Akademiet aktivt internasjonalt nettverk av sine unge forskere på f.eks. Årlige symposier.

Fordeler for HFA Young Scientists:

 • Medlemskap i et utmerket forskningsnettverk
 • Samarbeid med forskere på toppnivå
 • Tilleggsforvaltningskurs
 • Forskning om nyeste vitenskapelige problemstillinger
 • Rom for visjonære ideer
 • Finansierte stillinger og materielle utgifter

106811_pexels-photo-668137.jpeg

Steder

 • Karlsruhe

  Schlossplatz 19, 76131, Karlsruhe

  Spørsmål