Keystone logo
Graduate School of Life Science Munich

Graduate School of Life Science Munich

Graduate School of Life Science Munich

Introduksjon

Forskerskolen vår

Graduate School Life Science München er en del av Fakultet for biologi og Fakultet for kjemi, biokjemi og farmasi ved Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Disse utmerkede fakultetene er rangert blant de beste utdanningsinstitusjonene for biologi og biokjemi i Tyskland. Sammen med LMU Gene Center og Klinikum der Universtität München (KUM), tilhører de HighTechCampusLMU i Grosshadern-Martinsried som er kjent for internasjonal toppmoderne forskning innen biovitenskap. De deltakende forskningsgruppene samarbeider ofte med de tilstøtende Max-Planck-instituttene for biokjemi og nevrobiologi og med det tyske forskningssenteret for miljøhelse (Helmholtz Zentrum München).

Om Ludwig-Maximilians-universitetet

De italienskinspirerte bygningene til det prestisjetunge Ludwig-Maximilians-Universität München ligger i sentrum av München nær Englandshagen, Europas første store bypark. Universitetet er blant de eldste og største i Tyskland. Det ble grunnlagt i 1472 i den bayerske byen Ingolstadt under hertug Ludwig den rike, og etter et stoppested i Landshut, endelig bosatt seg i München i 1826. Siden den gang har det tiltrukket seg mange anerkjente forskere. Blant dem var røntgenoppfinneren Wilhelm Roentgen, kjemikeren og faren til det moderne jordbruket Justus von Liebig, og sosiologen Max Weber. Siden oppstarten har universitetet avlet opp 13 nobelprisvinnere. I dag, med sine 48 000 studenter, hvorav 15% er internasjonale studenter, tilbyr Ludwig-Maximilians-Universität et yrende studentliv. Det er mer enn 700 professorer og 3000 assistentprofessorer som danner et unikt landskap med forskning og undervisning.

Ludwig-Maximilians-Universitetets rangering

Nok en gang i 2021 har Ludwig-Maximilians-Universität München en topplassering i World Reputation Ranking of the Times Higher Education Magazine, hvor LMU vises på plass 32. Følgelig er LMU blant de mest anerkjente universitetene i Europa. World Reputation Ranking evaluerer omdømmet til et universitet innen undervisning og forskning ved å konsultere anerkjente forskere fra hele verden.

Forskerskolen vår

Graduate School Life Science Munich (LSM), grunnlagt i 2009, tilbyr et internasjonalt doktorgradsprogram i biovitenskap som dekker områder innen antropologi, biokjemi og cellebiologi, økologi, evolusjon, genetikk, mikrobiologi, plantevitenskap, systematikk og zoologi til enestående motiverte og kvalifiserte forskere. Programmet undervises utelukkende på engelsk og gir omfattende vitenskapelig opplæring ved et av Europas topprangerte universiteter. Medlemmene av Graduate School er en del av Fakultet for biologi og Fakultet for kjemi, biokjemi og farmasi ved Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Fakultetene er rangert blant de beste utdanningsinstitusjonene for biologi og biokjemi i Tyskland.

Programmet og våre medlemmer

Forskeropplæringen på et spesifikt prosjekt vil bli supplert med seminarer, retreater, metodekurs, opplæring i overførbare ferdigheter og deltakelse på minst én internasjonal konferanse. Doktorgradsprogrammet er åpent for studenter som har enten en master- eller diplomgrad eller unntaksvis en 4-årig bachelorgrad. Suksessfulle studenter ved forskerskolen vil bli tildelt en doktorgrad (Dr. rer. nat.) av LMU etter 3 til 4 år. Kandidater må bevise en sterk kvalitativ bakgrunn samt interesse og evne til å utføre uavhengig forskning.

Mer enn 50 forskningsgrupper, internasjonalt anerkjent for sine innovative forskningstilnærminger og teknologier, utgjør kjernefakultetet til Graduate School. Ved å bruke state-of-the-art tilnærminger har disse gruppene som mål å svare på viktige spørsmål som er relevante for grunnleggende og anvendt biologisk og biokjemisk forskning. Innenfor egen forskergruppe eller i samarbeid med en spesialisert forskergruppe på campus, gis LSM-doktorgrader muligheten til å lære og beherske en rekke teknikker. Dermed gis doktorgradsstudentene ved LSM grundig opplæring i avanserte metoder innen livsvitenskap.

Formålet med programmet er å lære ikke bare den tekniske ekspertisen som er nødvendig for suksess i forskning, men også å formidle ferdigheter som er uunnværlige for enhver gjennomtenkt og ansvarlig vitenskapsmann. Sistnevnte inkluderer evnen til å kommunisere i et enkelt språk og en vilje til å engasjere seg i bio-etiske spørsmål og delta i de offentlige diskursene de kan provosere. I tillegg tilbys interne tyskspråkkurs, inkludert interkulturelle aspekter, for utenlandske studenter for å lette integreringen. Suksessfulle studenter fullfører hovedfagsstudiene etter cirka tre til fire år og tildeles doktorgraden (Dr. rer. nat.) av LMU.

Et øyeblikk

  • Varighet av Ph.D.: 3 til 4 år
  • tildelt en doktorgrad (Dr. rer. nat.)
  • Kursene vil bli gjennomført på engelsk
  • Stipender tilgjengelig: 2 DAAD og 2 CSC LMU-stipend
  • Campus: HighTechCampus i München

Visumkrav

Stipend og finansiering

MinimumSøknadsfrist
DAAD1,220 EURNovember 30, 2022
CSC LMU1,350 EURNovember 30, 2022

Stipend og finansiering

MinimumSøknadsfrist
DAAD1,220 EURNovember 30, 2022
CSC LMU1,350 EURNovember 30, 2022

Rangeringer

Steder

  • Grosshadernerstr. 2-4, 82152, Munich

Spørsmål