Keystone logo
Graduate School of Life Science Munich

Graduate School of Life Science Munich

Graduate School of Life Science Munich

Introduksjon

Forskerskolen vår

Graduate School Life Science München er en del av Fakultet for biologi og Fakultet for kjemi, biokjemi og farmasi ved Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Disse utmerkede fakultetene er rangert blant de beste utdanningsinstitusjonene for biologi og biokjemi i Tyskland. Sammen med LMU Gene Center og Klinikum der Universtität München (KUM), tilhører de HighTechCampusLMU i Grosshadern-Martinsried som er kjent for internasjonal toppmoderne forskning innen biovitenskap. De deltakende forskningsgruppene samarbeider ofte med de tilstøtende Max-Planck-instituttene for biokjemi og nevrobiologi og med det tyske forskningssenteret for miljøhelse (Helmholtz Zentrum München).

Om Ludwig-Maximilians-universitetet

De italienskinspirerte bygningene til det prestisjetunge Ludwig-Maximilians-Universität München ligger i sentrum av München nær Englandshagen, Europas første store bypark. Universitetet er blant de eldste og største i Tyskland. Det ble grunnlagt i 1472 i den bayerske byen Ingolstadt under hertug Ludwig den rike, og etter et stoppested i Landshut, endelig bosatt seg i München i 1826. Siden den gang har det tiltrukket seg mange anerkjente forskere. Blant dem var røntgenoppfinneren Wilhelm Roentgen, kjemikeren og faren til det moderne jordbruket Justus von Liebig, og sosiologen Max Weber. Siden oppstarten har universitetet avlet opp 13 nobelprisvinnere. I dag, med sine 48 000 studenter, hvorav 15% er internasjonale studenter, tilbyr Ludwig-Maximilians-Universität et yrende studentliv. Det er mer enn 700 professorer og 3000 assistentprofessorer som danner et unikt landskap med forskning og undervisning.

Ludwig-Maximilians-Universitetets rangering

Nok en gang i 2021 har Ludwig-Maximilians-Universität München en topplassering i World Reputation Ranking of the Times Higher Education Magazine, hvor LMU vises på plass 32. Følgelig er LMU blant de mest anerkjente universitetene i Europa. World Reputation Ranking evaluerer omdømmet til et universitet innen undervisning og forskning ved å konsultere anerkjente forskere fra hele verden.

Forskerskolen vår

Graduate School Life Science Munich (LSM), grunnlagt i 2009, tilbyr et internasjonalt doktorgradsprogram i biovitenskap som dekker områder innen antropologi, biokjemi og cellebiologi, økologi, evolusjon, genetikk, mikrobiologi, plantevitenskap, systematikk og zoologi til enestående motiverte og kvalifiserte forskere. Programmet undervises utelukkende på engelsk og gir omfattende vitenskapelig opplæring ved et av Europas topprangerte universiteter. Medlemmene av Graduate School er en del av Fakultet for biologi og Fakultet for kjemi, biokjemi og farmasi ved Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Fakultetene er rangert blant de beste utdanningsinstitusjonene for biologi og biokjemi i Tyskland.

180907_180904_CampusFeatures_CopyrightLMUBleeseCarolin2021.jpg

Programmet og våre medlemmer

Forskeropplæringen på et spesifikt prosjekt vil bli supplert med seminarer, retreater, metodekurs, opplæring i overførbare ferdigheter og deltakelse på minst én internasjonal konferanse. Doktorgradsprogrammet er åpent for studenter som har enten en master- eller diplomgrad eller unntaksvis en 4-årig bachelorgrad. Suksessfulle studenter ved forskerskolen vil bli tildelt en doktorgrad (Dr. rer. nat.) av LMU etter 3 til 4 år. Kandidater må bevise en sterk kvalitativ bakgrunn samt interesse og evne til å utføre uavhengig forskning.

Mer enn 50 forskningsgrupper, internasjonalt anerkjent for sine innovative forskningstilnærminger og teknologier, utgjør kjernefakultetet til Graduate School. Ved å bruke state-of-the-art tilnærminger har disse gruppene som mål å svare på viktige spørsmål som er relevante for grunnleggende og anvendt biologisk og biokjemisk forskning. Innenfor egen forskergruppe eller i samarbeid med en spesialisert forskergruppe på campus, gis LSM-doktorgrader muligheten til å lære og beherske en rekke teknikker. Dermed gis doktorgradsstudentene ved LSM grundig opplæring i avanserte metoder innen livsvitenskap.

Formålet med programmet er å lære ikke bare den tekniske ekspertisen som er nødvendig for suksess i forskning, men også å formidle ferdigheter som er uunnværlige for enhver gjennomtenkt og ansvarlig vitenskapsmann. Sistnevnte inkluderer evnen til å kommunisere i et enkelt språk og en vilje til å engasjere seg i bio-etiske spørsmål og delta i de offentlige diskursene de kan provosere. I tillegg tilbys interne tyskspråkkurs, inkludert interkulturelle aspekter, for utenlandske studenter for å lette integreringen. Suksessfulle studenter fullfører hovedfagsstudiene etter cirka tre til fire år og tildeles doktorgraden (Dr. rer. nat.) av LMU.

Et øyeblikk

 • Varighet av Ph.D.: 3 til 4 år
 • tildelt en doktorgrad (Dr. rer. nat.)
 • Kursene vil bli gjennomført på engelsk
 • Stipender tilgjengelig: 2 DAAD og 2 CSC LMU-stipend
 • Campus: HighTechCampus i München

Statistikk

Vårt program er svært tverrfaglig og internasjonalt, som du kan se i følgende statistikk.

Våre studenter er medlemmer av ett av følgende 4 fakulteter:

 • Biologisk fakultet
 • Den medisinske fakultet,
 • Veterinærmedisinsk fakultet
 • Fakultet for kjemi og farmasi

Elevene våre kommer fra 20 forskjellige land.

  Campus funksjoner

  Med over 50 forskningsgrupper fra Det biologiske fakultet, Det medisinske fakultet, Det veterinærmedisinske fakultet og Fakultet for kjemi og farmasi ved Ludwig Maximilian University (LMU) München, har LSM sin fremtredende plassering innenfor HighTechCampus i Martinsried sør for München bidrar til de enorme mulighetene for støtte, tverrfaglighet og stadige vitenskapelige innspill fra de omkringliggende laboratoriene.

  Fra hjertet av München (Marienplatz) er det bare en 20-minutters tur med T-banen til HighTechCampus i Martinsried.

   Opptak

   Doktorgradsprogrammet er åpent for studenter som har enten master- eller diplomgrad, samt eksepsjonelle kandidater med fire års bachelorgrad (med skriftlig avhandling).

   Nødvendige dokumenter er:

   • Curriculum Vitae (CV);
   • Utskrift av poster (studieprotokoll) og gradsbevis for bachelorgrad (minimum 240 ECTS-poeng), Vordiplom eller tilsvarende grad;
   • Karakterutskrift (studieprotokoll) og gradsbevis for mastergrad, diplom eller tilsvarende grad (hvis aktuelt). Hvis studiet ditt ennå ikke er fullført, vennligst oppgi midlertidige karakterutskrifter;
   • To anbefalingsbrev (mer detaljer se ovenfor);
   • Videregående karakterutskrifter eller tilsvarende.
   • Motivasjonsbrev (maks. 1 DinA4-side) som spesifikt tar for seg hvorfor de valgte prosjektene ble valgt.

   applikasjon

   LSM utlyser doktorgradssøknader på årsbasis, åpent fra 1. september til 31. oktober 2023.

   Søkere blir valgt ut i en trinnvis prosess gjennom vår online portal, og sikrer dermed åpenhet og rettferdighet gjennom hele søknadsprosedyren. Hver komplette innsending blir evaluert av LSM-koordinatoren. Søknader vil bli evaluert uavhengig av flere fakultetsmedlemmer ved LSM Graduate School. Basert på akademiske kvalifikasjoner, forskningserfaring, motivasjon, vitenskapelig bakgrunn og anbefalingsbrev, vil kandidater bli valgt til å delta i LSM-intervjuuken. Etter en grundig evaluering gjennom LSM-komitéens styremedlemmer, vil vellykkede kandidater bli invitert til å bli med på LSM Graduate School.

   Stipend og finansiering

   Studentuttalelser

   Steder

   • Munich

    Grosshadernerstr. 2-4, 82152, Munich

    Spørsmål