Keystone logo
Graduate School of Biosciences Munich

Graduate School of Biosciences Munich

Graduate School of Biosciences Munich

Introduksjon

Velkommen til Graduate School of Quantitative Biosciences Munich (QBM) . Vår skole har til hensikt å forberede unge livsforskere for den nye perioden med kvantitativ, systemorientert biovitenskap. Det gir en innovativ, integrert Ph.D. opplæringsprogram som er internasjonalt med utsikt og samler en rekke ulike disipliner, fra biokjemi og medisin til bioinformatikk, eksperimentell og teoretisk (bio) fysikk og anvendt matematikk. Både studentforskningsprosjekter og klasseromundervisning er svært tverrfaglige.

Skolen er et felles initiativ av ledende forskere fra Ludwig-Maximilians-Universitetet (LMU) München , Max Planck Institutt for biokjemi , Helmholtz-senteret München og Teknisk Universitet München (TUM) . QBM mottar finansiering gjennom andre runde av German Excellence Initiative, som er designet for å fremme ekspertise og innovasjon innen forskning og utdanning ved tyske universiteter.

Den internasjonale ph.d. Opplæringsprogrammet fokuserer på kommunikasjon og samarbeid mellom tradisjonelt adskilte disipliner, alt fra biokjemi og medisin til bioinformatikk, eksperimentell og teoretisk biofysikk og anvendt matematikk. Med sin sterke vekt på å forankre teoretisk analyse i avansert kvantitativ eksperimentering og ekspertisen til de deltakende forskerne, har skolen en unik posisjon innenfor det europeiske vitenskapelige landskapet.

Kjernepersonellet på skolen er de viktigste etterforskerne som er representert av vitenskapelige koordinatorer av programmet, vitenskapelig og administrativt personale , og studenter (75-100 i steady state). I tillegg rådgiver et eksternt vitenskapelig rådgivende styre som representerer de fire sentrale vitenskapelige områdene (biokjemi, biofysikk, bioinformatikk / statistikk / teoretisk fysikk og medisin) skolen om organisering og strategi.

Steder

  • Graduate School of Quantitative Biosciences Munich – BioSysM Butenandtstrasse 1 81377 Munich Germany, , Munich

Spørsmål