Keystone logo
Free University of Bozen-Bolzano PhD i eksperimentell forskning gjennom design, kunst og teknologier
Free University of Bozen-Bolzano

PhD i eksperimentell forskning gjennom design, kunst og teknologier

Bolzano, Italia

3 Years

Engelsk

Fulltid

11 Jul 2024

01 Nov 2024

EUR 189 / per year

På universitetsområdet

Introduksjon

PhD-programmet tar sikte på å trene en ny generasjon forskere som er i stand til å omfavne mulighetene som tilbys av konvergensen av design, kunst, samfunnsvitenskap, humaniora og teknologi, og integrere kompleks kunnskap for å møte flere globale utfordringer fra et post-disiplinært perspektiv.

Det treårige programmet samler professorer fra ulike fakulteter ved Free University of Bozen-Bolzano (design og kunst, ingeniørfag, utdanning og økonomi og ledelse) og nasjonalt og internasjonalt anerkjente professorer for å foreslå en forskningsmodell basert på dialog og samarbeid på tvers av disipliner .

Programmet gir rom for spekulativ, kritisk og pragmatisk refleksjon over problemer, potensielle løsninger og nye konseptuelle perspektiver inspirert av designkultur og kunstnerisk produksjon. Den integrerer kompleks design, vitenskapelig og sosial kunnskap og krever etablering av samarbeidsrelasjoner med menneskelige, ikke-menneskelige og mer enn menneskelige aktører gjennom interkulturelle metoder, læring fra andre, omfavnelse av kulturrelativisme og eksperimentering med nye forskningsverktøy og praksiser.

Doktorgraden adresserer flere globale utfordringer ved å invitere PhD-kandidater til å undersøke miljømessige, sosiale, politiske og kulturelle spørsmål gjennom tverrfaglig forskning og utvikling av alternative, eksperimentelle, kritiske og utforskende modeller for å generere ny kunnskap, fremme økososial transformasjon, sosial og miljørettferdighet, bærekraft, mangfold, stiller spørsmål ved potensialene og begrensningene til teknologisk utvikling og implementeringer gjennom den interkulturelle tilnærmingen til design og kunst.

Design- og kunstpraksis kan svare på de raske fremskrittene innen kunstig intelligens, intelligent produksjon, datadrevne teknologier og menneske-datamaskin-interaksjon gjennom en delt refleksjon over sosiale modeller og kulturell praksis i lys av etiske, inkluderende, kultursensitive og bærekraftige prinsipper .

Opptak

Læreplan

Program undervisningsavgift

Om skolen

Spørsmål