Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
Charles University Faculty of Medicine in Plzeň

Charles University Faculty of Medicine in Plzeň

Charles University Faculty of Medicine in Plzeň

Introduksjon

Det medisinske fakultet, CU i Plzeň er en av sytten fakulteter ved det ærverdige Charles University i Praha. Det ble opprettet ved dekret nr. 135 av 27. oktober 1945 utstedt av president Edvard Beneš. Fra den ydmyke begynnelsen har Det medisinske fakultet i Plzeň vokst til et moderne universitet hvor 7814 leger som opererer både i Tsjekkia og i utlandet allerede har uteksaminert seg, samt 499 studenter på bachelorstudiet. I studieåret 2009/2010 studerte 2032 studenter ved fakultetet, hvorav 427 var utlendinger.

Medisinstudiene er delt inn i to grunnleggende studieprogrammer - Allmennmedisin og tannbehandling. Studenter har blitt tatt opp i tannlegestudiet siden studieåret 2004/2005, og det har gradvis erstattet studieprogrammet for stomatologi. Allmennmedisin er et seksårig studieprogram; studiet av tannlegeprogrammet tar fem år. De to første årene er dedikert til teoretiske felt - biologi, biofysikk, anatomi, histologi, fysiologi og biokjemi. Det tredje og en del av de fjerde årene fokuserer på studiet av prekliniske emner - patologisk anatomi, patologisk fysiologi, mikrobiologi og farmakologi, og studiet av de kliniske fagene begynner også. De siste årene fokuserer fullt ut på kliniske felt.

Fakultetet tilbyr også undervisning i engelsk for utenlandske selvfinansierende studenter. Studiet avsluttes med en konfirmasjonsseremoni som finner sted i ærverdige Carolinum Hall i Praha, hvor nyutdannede mottar diplomene sine. Nyutdannede ved studiet General Medicine får tittelen MUDr. (tilsvarer MD) og nyutdannede ved tannlegestudiet får tittelen MDDr. (tilsvarer DMD). Ikke bare er studenter utdannet til medisinsk praksis; de blir også introdusert for grunnleggende forskning og ledes til deres uavhengige forskningsarbeid.

I løpet av studiene, spesielt i sommerferien, har studentene en rekke muligheter til å studere og få erfaring i utlandet. Ikke bare av disse grunnene, men spesielt fordi studentene må studere utenlandske ressurser, legges det vekt på språkundervisning. I tillegg til latin må hver student bestå en eksamen på engelsk og et fremmedspråk til.

Steder

  • Pilsen

    Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Husova 3, 306 05 Plzeň, , Pilsen

Spørsmål