Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
Charles University First Faculty of Medicine

Charles University First Faculty of Medicine

Charles University First Faculty of Medicine

Introduksjon

Charles University i Praha, første medisinske fakultet: Akademisk forskning er i ferd med å endre seg

Det første medisinske fakultetet med nesten 1 200 ansatte og 3 400 studenter representerer det største medisinske fakultetet i Tsjekkia. Det er en integrert del av Karlsuniversitetet i Praha fra grunnleggelsen av kongen av Böhmen og keiseren av Det hellige romerske riket Karl den fjerde i 1348. Som sådan er det også det eldste medisinske fakultetet i Sentral -Europa.

Imidlertid er det ikke bare den majestetiske historien og imponerende kvantitative tiltak som ville være nok til å gjøre institusjonen vellykket og konkurransedyktig. Det må være ideer, mennesker, kapasiteter og ledelse, som endelig vil være ansvarlig for fremtiden, profitt og brukbarhet for enhver institusjon. For å fullføre oppdraget vårt og reflektere ikke bare styrken og vitaliteten til fakultetets forskningsprogrammer, men også vår nasjonale posisjon og internasjonale ambisjoner, bekrefter vi følgende mål:

  • Å være en dynamisk komponent i det europeiske medisinske utdanningssystemet
  • Å drive den ledende biomedisinske forskningen innenfor den bredere rammen for det europeiske forskningsområdet
  • Å bli anerkjent som et verdifullt medlem av lokalsamfunnet.

I denne sammenhengen:

Vi er her for å lære fremtidens medisinske fagpersoner: Vi tilbyr bachelor-, kandidat- og profesjonelle programmer av høyeste akademisk kvalitet, undervist enten på tsjekkiske eller engelske språk, og driver internasjonalt betydelig stipend. Akademisk fortreffelighet, stimulering av kreativitet og intellektuell nysgjerrighet er de høyt rangerte verdiene i periodisk intern evaluering av våre lærerstab. Fakultetet oppmuntrer og støtter fremragende forskerstudenter og forskningsprogrammer.

Vi søker talenter: Studentene våre rekrutteres fra hele Europa, Amerika, Asia og Afrika, og våre studieprogrammer er regelmessig akkreditert i Europa og USA.

Vitenskap er fremtiden for oss alle: Fakultetet investerer tungt i forskningsinfrastruktur. Våre laboratorier drar fordel av praktisk talt all state-of-the-art teknologi som er i hendene på entusiastiske medarbeidere med internasjonal erfaring og rykte. Finansiering generert av vitenskapelig virksomhet representerer nylig størstedelen av fakultetsbudsjettet.

Endret bilde av vårt felles Europa: Fakultetet selv drar fordel av "på stedet" dialog mellom forskere og leger. Forskerteamene våre er involvert i flere nasjonale forskningsprosjekter som legger vekt på samarbeid mellom grunnleggende og kliniske vitenskaper, sammen med forskere innen andre fagområder fra utenomjordiske institusjoner. Viktigere er at vårt engasjement i internasjonale team og EU -prosjekter øker kraftig.

Gjør forskere til gründere: Resultatene våre viser enestående forpliktelse til grunnleggende, klinisk og anvendt forskning. Fakultetets ledelse sammen med universitetsledelsen bygger standardprosedyrer for teknologioverføring og vinn-vinn-forbindelse mellom akademia og industri i samsvar med eksisterende europeiske regler.

Utenfor forsknings- og utviklingssamfunnets grenser: Fakultetseksperter er regelmessig involvert i popularisering av vitenskap blant samfunnet, og fra deres side fremmer de folkehelsebevissthet. I samarbeid med journalister og medier fokuserer våre leger og forskere på de store offentligmedisinske problemene, men bidrar også til å spre grunnleggende vitenskapelige fakta, forklare hvordan vitenskap fungerer og utvikler seg. Vår visjon er å hjelpe til med å bygge det kunnskapsbaserte samfunnet i bredere termer.

Fakultetet

Det første medisinske fakultetet er en av de fire grunnleggende fakultetene ved Charles University i Praha. Det første medisinske fakultet ble grunnlagt i 1348 blant de femten eldste medisinske skolene i verden.

Undervisning og forskning ved vårt fakultet dekker nesten hele spekteret av medisin og helseyrker fra hele grunnspekteret gjennom kliniske spesialiteter. Noen disipliner er unike for skolen vår på nasjonalt nivå. Vi forbereder fremtidige leger, forskere og helsepersonell på en moderne og vennlig måte. Siden vi ikke bare er en undervisning, men også en forskningsinstitusjon, tar vi med oss de mest moderne funnene og teknologien til utdanning.

Universitetsutdannelse ved Det første medisinske fakultet tilbyr flere forskjellige studieprogrammer. Det største antallet studenter følger et seksårig program for generell medisin (som fører til en MD-grad), eller et femårig program for tannmedisin (som fører til DMD-grad).

Disse to kliniske programmene tilbys både på engelsk og tsjekkisk. Det er andre tre til fire års bachelorstudier i helsefag (f.eks. Sykepleie og andre spesialiteter), noen med en mastermulighet, som hittil bare tilbys på tsjekkisk. Det er også et levende ph.d. -program med de fleste spesialiteter som tilbys på engelsk. Vi forbereder også leger til styreeksamenene. Det er også viktig å merke seg at det er forskjellige gebyrbaserte programmer for studenter. Våre undervisningsfasiliteter er moderne og komfortable, fra auditorier og seminarrom til laboratorier, studierom og datarom. De fleste undervisningsfasiliteter ligger i historiske bygninger i sentrum av Praha, nær Karlovo náměstí, IP Pavlova og Albertov. Klinisk (praktisk) undervisning forekommer hovedsakelig på General University Hospital, med noen kliniske rotasjoner på Motol Hospital, Thomayer Hospital, Hospital Na Bulovce og General Military Hospital.

Våre kandidater finner lett jobb i Tsjekkia og resten av verden. 99,7 % av de 640 kandidatene (mellom 1997 og 2015) fant plassering innen 6 måneder etter eksamen.

Steder

  • Prague

    Charles University in Prague, First Faculty of Medicine Kateřinská 32 121 08 Prague 2 Czech Republic, , Prague

    Spørsmål