Tilbud om stipend og stipend
Denne siden gir viktig informasjon om prosedyren for stipendsøknader og detaljer om hvordan du registrerer Charles University i relevante databaser.
Søknader om internasjonale stipend – Charles University-registreringsdetaljer
Sørg for at du alltid oppgir de riktige offisielle opplysningene om Charles University i relevante databaser. Adressen skal alltid være universitetets adresse: Ovocný trh 3/5, 116 36 Praha 1; det er IKKE adressen til fakultetet eller instituttet ditt. De samme opplysningene skal gis i alle internasjonale søknader, uavhengig av om byrået er lokalisert innenfor eller utenfor EU og uavhengig av om tilskuddet er finansiert via et EU-program eller ikke.
Vennligst ikke registrer deg i noen database som ansatt ved Charles University uten å informere forskningsavdelingen ved rektoratet; ved å gjøre det vil du sannsynligvis gjøre det umulig for andre søkere ved universitetet å registrere sine egne stipendsøknader.Hvis du (f.eks. på grunn av tidspress) blir tvunget til å registrere Charles University hos et byrå, vennligst informer forskningsavdelingen ved rektoratet om dette uten opphold.Du kan be om registrering ved å sende en e-post til Mgr. Adéla Jiroudková (tlf. 224 491 731), kopiert til avdelingsleder RNDr. Helena Kvačková.
Søknader om tilskudd fra USA
Hvis du støter på noen av akronymene nedenfor når du fyller ut en søknad om stipend fra et byrå basert i USA, vennligst oppgi følgende detaljer for Charles University:Merk: Hvis det ikke er angitt på annen måte, regnes de faste utgiftene som en flat rate på 20 %.
DUNS-nummer | 495174757 | "Dun og Bradstreet Universal Numbering System (DUNS) nummer" |
NCAGE-kode | 63S9G | NATOs kodifiseringssystem - NATOs kode for kommersielle og statlige enheter |
SAM System for Award Management | registrering venter | |
IPF (IPC) kode | 1341401 | Charles University er registrert hos NIH eRA Commons |
Grants.gov | Charles University er registrert | |
MPIN | UNI1348UK | Markedsføringspartnerens identifikasjonsnummer |
NAICS-kode | 611310 (høgskoler, universiteter og profesjonelle skoler) | Nordamerikansk industriklassifiseringssystem (NAICS) |
Det internasjonale Visegrad-fondet
Det internasjonale Visegrad-fondet (IVF) ble opprettet 9. juni 2000. Dets medlemsland (samlet kjent som 'V4') er Tsjekkia, Ungarn, Polen og Slovakia. Fondets øverste organer er konferansen for utenriksminister og ambassadørrådet. Ansvaret for den daglige driften ligger hos administrerende direktør, som er basert på fondets hovedkontor i Bratislava. Fondets offisielle språk er engelsk. Formålet med Det internasjonale Visegradfondet er å bidra til tett samarbeid mellom medlemslandene og å styrke koblinger innen kultur, forskning, utdanning, ungdomsutveksling, reiseliv og grenseoverskridende samarbeid. Fondets budsjett består av fire like årlige bidrag, ett fra hvert medlemsland.
Internasjonale Visegrad Fund-programmerSmå tilskudd:
- Små tilskudd støtter samarbeidsprosjekter som involverer enheter fra V4-landene (kultur, forskning, utdanning, ungdomsutveksling, grenseoverskridende samarbeid og turisme);
- Fristene for å sende inn søknader er 1. mars, 1. juni, 1. september og 1. desember hvert år;
- Den maksimale summen som tildeles et prosjekt er 4000 EUR (IVFs bidrag kan ikke overstige 50 % av de totale prosjektgjennomføringskostnadene) og tilskuddet gis i maksimalt 6 måneder (selv om implementeringsfasen kan vare lenger).
- Standardtilskudd støtter samarbeidsprosjekter som involverer enheter fra V4-landene innen de samme feltene som små tilskudd, men hvert prosjekt er tildelt over 4000 EUR og prosjektgjennomføringsperioden er 12 måneder (IVFs bidrag kan ikke overstige 50 % av de totale prosjektgjennomføringskostnadene);
- Fristene for å sende inn søknader er 1. mars og 1. september hvert år.
- Dette stipendet er utformet for å støtte opprettelsen av nye kurs eller gradsprogrammer relatert til spørsmål som berører V4-landene.
- Strategiske tilskudd støtter store langsiktige strategiske prosjekter som involverer institusjoner fra alle de fire Visegrad-landene;
- Prosjektene skal ha fokus på de prioriteringene som er satt for det gitte året;
- Fristene for å sende inn søknader er 15. februar og 15. mai hvert år;
- Tilskuddene gis for maksimalt 3 år (hvert prosjekt er typisk bevilget rundt 50 000 EUR); som for de andre typene, kan IVFs bidrag ikke overstige 50 % av de totale prosjektgjennomføringskostnadene.
Visegrad-stipendene støtter studenter ved mastergradsprogrammer og de som er involvert i post-masterstudier eller forskning i en periode på 1 – 4 semestre ved alle akkrediterte offentlige eller private universiteter eller akkrediterte enheter av Academies of Sciences i V4-landene (eller andre land – se nedenfor). Frist for å sende inn stipendsøknader er en gang i året (31. januar).Typer stipend:
- Innkommende stipend for søkere fra Albania, Armenia, Aserbajdsjan, Hviterussland, Bosnia-Hercegovina, Kroatia, Georgia, Makedonia/FYROM, Montenegro, Russland, Serbia og Ukraina, som gjør det mulig for søkere å studere ved et V4-universitet. De samme reglene gjelder for søkere fra Kosovo;
- Intra-Visegrad-stipend, gitt til søkere fra V4-land som ønsker å studere eller forske i et annet V4-land;
- Utgående stipend, gitt til søkere fra V4-land som ønsker å studere eller forske i noen av disse landene: Albania, Armenia, Aserbajdsjan, Hviterussland, Bosnia-Hercegovina, Kroatia, Georgia, Makedonia/FYROM, Montenegro, Russland, Serbia og Ukraina, som gjør det mulig for søkere å studere ved et V4-universitet. De samme reglene gjelder for søkere fra Kosovo.
Visegrad Artist Residency-program:
Kunstnere som er statsborgere i V4-landene kan søke om tilskudd til å gjennomføre kunstneriske prosjekter i et V4-land (unntatt deres faste bostedsland). Oppholdsstipend gis for 3 måneder. Hver søker må finne en mottakerorganisasjon i det V4-landet han/hun ønsker å gjennomføre prosjektet; et invitasjonsbrev må leveres.
Detaljert informasjon om disse tilskuddene og stipendene, inkludert søknadsskjemaer for stipend, finnes på nettsiden til Det internasjonale Visegrad-fondet sammen med mer informasjon om Visegrad-gruppen.
EU-kommisjonens tilskuddsprogrammer
ESPON – European Observation Network, Territorial Development and Cohesion
CIP – Competitiveness and Innovation Framework Program (DG Enterprise)
European Institute of Innovation and Technology (EIT)
Executive Agency for utdanning, audiovisuelle medier og kultur (EACEA) – programmet for livslang læring, Erasmus Mundus-programmet, Tempus-programmet, etc.
Life+ (DG Environment)
Marco Polo (DG Transport og energi)
Folkehelse (DG Helse og forbrukerbeskyttelse)
Felles forskningssenter - JRC
EuropeAid – Utviklingsbistandsprosjekter
European Science Foundation
COST – European Cooperation in Science and Technology – Det tsjekkiske utdanningsdepartementets nettsted på COST-programmet
EUREKA – Samarbeid innen anvendt og industriell forskning
EIROforum – Samarbeid mellom mellomstatlige forskningsorganisasjoner
European Defense Agency - EDA obranná agentura
European Space Agency - ESA
Human Frontier Science Program – Finansiering av grunnleggende forskning innen biovitenskap (G7, Australia, Korea)
Science for Peace & Security-programmet (NATO)
Norge / EØS finansielle mekanismer
Teknologiplattformer
Forskningsfond for kull og stål (DG Forskning)
Digitalt innhold (DG Informasjon og kommunikasjon)