Keystone logo
Spania

Studer PHD i Spania 2024

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  416
 • Andel av verktøy

  42
 • Internett-abonnement

  33
 • Lokal transport

  34

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  8
 • Kinobillett

  8
 • Litt lokalt øl

  3

Visumkrav

For studenter utenfor EU/EØS eller Sveits som ønsker å delta i en studentutveksling, gjennomføre forskning eller opplæring eller jobbe som ulønnet praktikant eller frivillig i Spania i mer enn tre måneder.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Studentvisum (type D)

Pris og valuta

EUR 160

Prisene for et studentvisum til Spania er rundt EUR 160. Visumsøknadsgebyret kan endres når som helst.

Hvem kan søke om visum?

Statsborgere fra EU/EØS eller Sveits trenger ikke studentvisum uavhengig av lengden på oppholdet i Spania. EU/EØS/Sveits-studenter trenger ikke visum for å bo i Spania, men må registrere seg hos lokale myndigheter og få et oppholdsbevis.

Statsborgere fra alle andre land krever studentvisum hvis de planlegger å bli og studere i mer enn 90 dager i Spania. Dette visumet gis til de studentene som allerede har blitt akseptert for opptak av et anerkjent utdanningsinstitusjon i Spania.

Hvor kan du søke?

Spansk konsulat eller ambassade

Du kan søke om studievisum på det spanske konsulatet eller ambassaden i hjemlandet ditt.

Nettsted:http://www.exteriores.gob.es/Portal/en/ServiciosAlCiudadano/Paginas/EmbajadasConsulados.aspx

Hvordan lage søknaden?

Før du kan søke om studievisum må du finne et kurs eller program med en offisielt anerkjent institusjon i Spania. Du må da få offisiell bekreftelse fra organisasjonen som beskriver at du har blitt akseptert på kurset eller programmet, i form av et sertifikat eller akseptbrev. Når du har dette, kan du kontakte den spanske ambassaden eller konsulatet i hjemlandet ditt og søke om studentvisum.

Nøyaktig hva som kreves kan variere fra konsulat til konsulat, men generelt sett må du vise passet ditt, samt følgende:

 • detaljer om studiet, opplæringen eller forskningen du skal gjøre i Spania, inkludert studietimene per uke (minst 20);
 • bevis på at du har medisinsk forsikring;
 • en legeerklæring som bekrefter at du ikke har noen sykdommer som krever at du blir satt i karantene;
 • bevis på at du har midler til å støtte deg under oppholdet i Spania (f.eks. stipenddetaljer, en spansk bank som viser tilstrekkelige midler, eller brev fra foreldre/foresatte som tar det fulle økonomiske ansvaret);
 • informasjon om hvor du skal bo;
 • en straffeattest utstedt i løpet av de siste fem årene av relevante myndigheter i hjemlandet ditt.

Dersom du oppholder deg i Spania i mer enn seks måneder for å studere, må du søke om studentoppholdstillatelse innen 30 dager etter innreise til Spania. Du søker om det på ditt lokale utenrikskontor (Oficina de Extranjeros) eller en politistasjon. Kortet er gyldig i ett år og du kan fornye det hvert år i fem år så lenge du fortsetter med studiene.

Når bør du søke?

Du må søke om visum mellom to og tre måneder før du har tenkt å reise til Spania for å få tid til å behandle søknaden.

Vanligvis gis et studentvisum i Spania for hele varigheten av studiet. Du kan fornye studentvisumet ditt for å forlenge studiene ytterligere eller ta et nytt studium i Spania. Ikke forsøk å sende inn studentvisumsøknaden mer enn fire måneder i forveien eller mindre enn 7 uker før avreisedatoen, ellers vil søknaden ikke bli akseptert.

Hvis studiene dine i Spania varer i mer enn seks måneder, må du søke om oppholdstillatelse for studenter som varer i ett år. Studentoppholdstillatelsen må fornyes hvert år.

Behandlingstid

Arbeidsmuligheter

Den spanske oppholdstillatelsen gir deg rett til å jobbe enten deltid eller i en midlertidig stilling, så lenge du ikke bruker pengene du tjener til å forsørge deg selv mens du er i Spania. Du har lov til å jobbe inntil 20 timer i uken mens du studerer, så lenge det ikke forstyrrer studiene. Firmaet som ansetter deg må få arbeidstillatelse for deg fra Utenrikskontoret. Arbeidskontrakten din kan ikke overstige varigheten av studievisumet.

Hvis du skal på praksisplass som en del av kurset du har fått oppholdstillatelse for, trenger du ikke arbeidstillatelse.

Timer per uke

20

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Her er noen av grunnene til at et studentvisum til Spania kan bli nektet:

 • Tidligere eller nåværende kriminelle handlinger
 • Utilstrekkelig forklaring på formålet med og omstendighetene ved det planlagte oppholdet
 • Utilstrekkelige midler til livsopphold
 • Ugyldig reiseforsikring
 • Mangler å fremvise bevis på overnatting
 • Ugunstig Schengen-visumsituasjon - Manglende tidligere respekt for Schengen-visumbegrensninger (dvs. Overopphold i Schengen-området, unnlatelse av å følge den presenterte reiseruten – ved å hoppe over det meste i hoveddestinasjonslandet i Schengen-området, og så videre).