Phd i teoretisk partikkelfysikk

Generelt

Programbeskrivelse

1

PhD i teoretisk partikkelfysikk har alltid vært en del av hovedfags-programmer som tilbys på Sissa. Mer enn hundre studenter har fått en doktorgrad kvalifisering i teoretisk partikkelfysikk siden Sissa begynt å tilby kurset.

Hvert år blir fem studenter valgt å delta på dette 3-årig program (pluss et ekstra år, hvis det trengs) for studier og forskning. I løpet av det første året studentene deltar ca 450 timer med praktisk kurs som dekker et bredt spekter av emner, fra fenomenologi til de mer formelle sidene ved teoretisk partikkelfysikk. Hver student må velge et delsett av dem og passere de relevante eksamener innen det første året.

2

De viktigste forsknings linjene er: fysikk ved LHC, fysikk utover Standardmodellen, Neutrino fysikk, String Theory, ADS / CFT korrespondanse og alternative Quantum Theories of Gravity. Studenter dra nytte av den rike miljøet av vitenskapelige institusjoner i Trieste området, for eksempel International Center for teoretisk fysikk (ICTP), fysikk Institutt ved Universitetet i Trieste og Istituto Nazionale di Fisica nucleare (INFN).

Ved begynnelsen av det andre året, studenter gjennomføre et forskningsprosjekt under veiledning av en Sissa medarbeider eller en vitenskapsmann som arbeider ved en partner forskningsinstitusjon (som ICTP og INFN). Doktorgraden oppnås typisk tre til fire år etter starten av programmet.

Under sitt opphold i Trieste, studentene har mulighet til å samhandle med ca 20 andre elever fra samme PhD pensum pluss hundrevis av andre internasjonale studenter fra de ulike Sissa grupper. I tillegg, den internasjonale miljøet i Trieste området omfatter International Centre for teoretisk fysikk (ICTP) og andre internasjonale institusjoner, som gjør en doktorgrad i teoretisk partikkelfysikk ved Sissa en enestående mulighet for en svært utfordrende og stimulerende opplevelse.

3

De nyeste plasseringer etter doktorgrad ved Sissa:

  • Utrecht University, Utrecht, Nederland
  • Weizmann Institute of Science, Rehovot, Israel
  • Princeton University, Princeton, USA
  • Technische Universität München, München, Tyskland
  • Harvard University, Cambridge, USA

Entre

Hvert år TPP gruppen ansetter 5/6 studenter til å delta på Ph.D. program. Studentene er valgt i henhold til en skriftlig og muntlig prøve. Søknadsfrister, datoer og antall ledige stillinger blir jevnlig lagt ut på PhD kunngjøringer nettside, hvor du også kan laste ned søknadsskjema. Sissa gjør et bidrag til reiseutgifter for å delta på eksamen. Innmelding av nye studenter ved Sissa og begynnelsen av klasser i Teoretisk partikkelfysikk Curriculum vil finne sted i det første tiåret av oktober. Den normale varigheten av ph.d.-programmet er tre år. En fjerde året kan tillates når egnet berettiget. Den første delen av PhD-programmet er basert på kurs arbeid som regnes for å være en integrert og nødvendig del av forskerutdanningen.

Søknadsprosedyre for EU og ikke-EU-borgere

Kandidater må søke om å bli tatt opp til standard opptaksprøver. Det er en undersøkelse sesjon hvert år vanligvis i juli. Eksamen består av en skriftlig prøve og en muntlig intervju. Listen over problemer fra tidligere opptaksprøver kan bli funnet i Opptaksprøver delen. Resultatet er vanligvis kjent på den samme dag. Kandidatene må sende et papir søknadsskjema som kan lastes ned fra den offisielle Sissa kunngjøringen nettside. Kandidater som ikke er borgere av EU har to muligheter til å bli tatt opp til Sissa som PhD student:

  • å passere den vanlige opptaksprøver i Trieste (i dette tilfellet søknadsprosedyre er beskrevet ovenfor for europeiske borgere).
  • passere en Spring forvalg basert på faglige og vitenskapelige kvalifikasjoner. Studenter valgt på denne måten vil derfor gå inn i skolen uten å ta den vanlige opptaksprøver, men vil bli forventet å passere en fagprøve i løpet av første studieår. Kandidater som er interessert i å delta i denne forvalg bør sende et papir søknadsskjema som kan lastes ned fra den offisielle Sissa kunngjøringen nettside.
Sist oppdatert mars 2020

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss

Om skolen

All the scientific work carried out by SISSA researchers is published regularly in leading international journals with a high impact factor, and frequently in the most prestigious scientific journals ... Les mer

All the scientific work carried out by SISSA researchers is published regularly in leading international journals with a high impact factor, and frequently in the most prestigious scientific journals such as Nature and Science. The School has also drawn up over 150 collaboration agreements with the world's leading schools and research institutes. Minimér