Phd i Astropartikkelfysikk

Generelt

Programbeskrivelse

1

Astrofysikk representerer en av de fremragende interesser Sissa og har blitt utpekt som et av de områdene som Sissa vil ytterligere styrke i nær fremtid. Det er et ungt og tverrfaglig felt, ved grensen mellom astrofysikk, kosmologi og partikkelfysikk, ta opp noen av de mest presserende og fundamentale spørsmål i Science i dag, for eksempel forståelsen av tyngdekraften, forklarer opprinnelsen og utviklingen av universet og identifisere innholdet i sine bestanddeler, inkludert mørk materie og mørk energi.

De siste årene har feltet har vært vitne til en rask vekst, også i forbindelse med vell av nye data og de rike eksperimentelle programmer i fremgang. Fokus på Sissa er å koble nye innsikter som tilbys av disse spennende fenomenologiske utviklingen i forkant av den teoretiske forskning på feltet.

En PhD programmet i sin helhet viet til Astrofysikk ble etablert i 2004 som et felles initiativ fra astrofysikk og partikkelfysikk grupper, og har nå utviklet i en uavhengig forskning og undervisning pensum. Så langt programmet har tildelt 13 Ph.D. grader og alle nyutdannede har fått et postdoktorstipend i internasjonalt anerkjente institusjoner på slutten av sine studier.

2

Læreplanen består av 3-4 års studier og forskning. I løpet av det første året, får studentene en rekke kurs som dekker et bredt spekter av emner, inkludert kvantefeltteori, standard modell av partikkelfysikk og utvidelsene, kosmologi og gravitasjon teori, partikkel og høy energi astrofysikk, og deretter gjennomgå undersøkelse på en utvalg av dem. Ved begynnelsen av det andre året de gjennomføre et forskningsprosjekt under veiledning av en (eller flere) av de Astrofysikk Sissa medarbeidere samt forskere ved International Center for teoretisk fysikk (ICTP) og Trieste Astronomical Observatory (OAT ) deltar i initiativet.

Studenter i programmet vil være en del en ganske bred vitenskapelige samfunnet. The Astrofysikk gruppen, som i dag består av 16 hovedfagsstudenter, 4 postdoktorer og 10 ansatte, fremmer sine aktiviteter i nær kontakt med den lokale omfattende kompetanse innen astrofysikk og partikkelfysikk stede i Sissa og andre viktige institusjoner i Trieste området som ICTP, National Institute for Nuclear Physics (INFN) og OAT. Et slikt et stimulerende miljø gjør en PhD i Astrofysikk ved Sissa en helt spesiell mulighet for folk som ønsker muligheten til å være utstyrt med en usedvanlig bred kunnskap og anvende den til i forkant av de mest skremmende spørsmålene i moderne fysikk.

De viktigste forsknings linjer inkluderer:

 • Klassisk og Quantum gravitasjon
 • Particle Astrophysics
 • The Dark Universe
 • teoretisk Cosmology

De nyeste plasseringer etter PHD på Sissa:

 • Albert Einstein Insitute (Tyskland),
 • New York University (New York, USA),
 • Deutsches Elektronen-Synchrotron (Tyskland),
 • CENTRA / IST (Portugal),
 • Universitetet i Mainz (Mainz, Tyskland)

Entre

Hvert år Astro pensum ansetter 5 studenter til å delta på en tre år Ph.D. program. Studentene er valgt i henhold til en skriftlig og muntlig prøve. Søknadsfrister, datoer og antall ledige stillinger på opptaksprøver jevnlig lagt ut på PhD kunngjøringer nettside, hvor du også kan laste ned søknadsskjema. Sissa gjør et bidrag til reiseutgifter for å delta på eksamen. Innmelding av alle de nye studentene ved Sissa og begynnelsen av klasser i elementærpartikler Curriculum vil finne sted i det første tiåret av oktober. Den normale varigheten av ph.d.-programmet er tre år. En fjerde året kan tillates når egnet berettiget. Den første delen av PhD-programmet er basert på kurs arbeid som regnes for å være en integrert og nødvendig del av forskerutdanningen.

Søknadsprosedyre for EU og ikke-EU-borgere

Kandidater må søke om å bli tatt opp til standard opptaksprøver. Det er en undersøkelse sesjon hvert år vanligvis i juli. Eksamen består av en skriftlig prøve og en muntlig intervju. Listen over problemer fra tidligere opptaksprøver kan bli funnet i Opptaksprøver delen. Resultatet er vanligvis kjent på den samme dag. Kandidatene må sende et papir søknadsskjema som kan lastes ned fra den offisielle Sissa kunngjøringen nettside (se annoucement). Kandidater som ikke er borgere av EU har to muligheter til å bli tatt opp til Sissa som PhD student:

 • å passere den vanlige opptaksprøver i Trieste (i dette tilfellet søknadsprosedyre er beskrevet ovenfor for europeiske borgere).
 • passere en Spring forvalg basert på faglige og vitenskapelige kvalifikasjoner. Studenter valgt på denne måten vil derfor bli invitert av skolen for å ta den vanlige opptaksprøver. Skolen vil ta seg av utgiftene til turen deres og deres varighet i Trieste i to uker, da også den vanlige opptaksprøver vil finne sted. Kandidater som er interessert i å delta i denne forvalg skal sende et papir søknadsskjema som kan lastes ned fra den offisielle Sissa kunngjøringen nettside (Sissa kunngjøring).
Sist oppdatert mars 2020

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss

Om skolen

All the scientific work carried out by SISSA researchers is published regularly in leading international journals with a high impact factor, and frequently in the most prestigious scientific journals ... Les mer

All the scientific work carried out by SISSA researchers is published regularly in leading international journals with a high impact factor, and frequently in the most prestigious scientific journals such as Nature and Science. The School has also drawn up over 150 collaboration agreements with the world's leading schools and research institutes. Minimér