Phd i astrofysikk

Generelt

Programbeskrivelse

Det har aldri vært en bedre tid til å jobbe i astrofysikk, et levende og konkurransedyktig disiplin i grensesprengende forskning.

Søkere til ph.d.-programmet i astrofysikk vil først bli vurdert på grunnlag av deres CV og attester. En rekke kandidater vil bli innkalt til intervju på en av de to annonserte datoer.

Doktorgrads Kurset består av tre til fire år med studier og forskning. Første års studenter er pålagt å delta på flere kurs som spenner over en periode fra november til mai, og for å ta eksamen i et utvalg av disse kursene. I begynnelsen av det første året, blir elevene tildelt en veileder, en Sissa medarbeider som vil gi dem råd om hvordan du velger eksamener og vil gi veiledning om hvordan du velger et forskningsprosjekt for sin doktorgradsavhandling. Etter gjennomføringen av kurs, vil studentene begynne å jobbe på sitt forskningsprosjekt under veiledning av en eller flere Sissa ansatte.

Den astrofysikk gruppen består av 8 medarbeidere, 7 postdoktorer og 20 doktorgradsstudenter. Alle de viktigste etterforskere har anerkjent kompetanse innen analyse og tolkning av kosmisk bakgrunnsstråling og sub-millimeter undersøkelser, storskala strukturundersøkelsene, cluster fysikk, galaksedannelse og evolusjon, mørk energi, mørk materie, galaktiske og ekstragalaktiske sorte hull, stjernestruktur og evolusjon, høy energi astrofysikk, relativistisk astrofysikk, tidlige univers fysikk og gravitasjon teori. Studentene vil også dra nytte av nær kontakt med andre Sissa grupper, som for eksempel Astrofysikk og teoretisk partikkelfysikk grupper, og fra forbindelser med internasjonale senteret for teoretisk fysikk (ICTP) og Trieste Astronomical Observatory (OAT).

De viktigste forskningsinteresser er:

 • Kosmisk bakgrunnsstråling
 • Storskala struktur
 • Mørk materie og mørk energi
 • Galaxy dannelsen og utviklingen
 • Høy energi astrofysikk og AGN
 • Stellar struktur og evolusjon
 • Generelle relativitets og kvantetyngdekraft fenomenologi
 • Sorte hull og kompakte stjerner

De nyeste plasseringer etter doktorgrad ved Sissa:

 • Keele University, UK
 • Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, Cambridge, USA
 • University of California, USA
 • Albert Einstein Institute, Tyskland
 • Max Planck Institute for Gravitasjons fysikk, Potsdam, Tyskland
 • Yale University, New Haven, USA
 • Australia Telescope National Facility, Australia

Entre

Hvert år Astrophysics PhD pensum ansetter 5/6 studenter til å delta på en 3-4 års PhD-program. Studentene er valgt i henhold til en muntlig prøve. Søknadsfrister, datoer og antall ledige stillinger på opptaksprøver jevnlig lagt ut på PhD kunngjøringer nettside, hvor du også kan laste ned søknadsskjema. Sissa gjør et bidrag til reiseutgifter for å delta på eksamen. Innmelding av alle de nye studentene ved Sissa og begynnelsen av klasser i astrofysikk Curriculum vil finne sted i det første tiåret av november. Den normale varigheten av PhD-programmet er tre år. En fjerde året kan tillates når passende berettiget. Den første delen av PhD-programmet er basert på kurs arbeid som regnes for å være en integrert og nødvendig del av forskerutdanningen.

Søknadsprosedyre for EU og ikke-EU-borgere

Kandidater må søke om å bli tatt opp til standard opptaksprøver. Det er en undersøkelse sesjon hvert år vanligvis i juli. Eksamen består av en skriftlig prøve og en muntlig intervju. Listen over problemer fra tidligere opptaksprøver kan bli funnet i Opptaksprøver delen. Resultatet er vanligvis kjent på den samme dag. Kandidatene må sende et papir søknadsskjema som kan lastes ned fra den offisielle Sissa kunngjøringen nettside. Kandidater som ikke er borgere av EU har to muligheter til å bli tatt opp til Sissa som PhD student:

 • å passere den vanlige opptaksprøver i Trieste (i dette tilfellet søknadsprosedyre er beskrevet ovenfor for europeiske borgere).
 • passere en Spring forvalg basert på faglige og vitenskapelige kvalifikasjoner. Studenter valgt på denne måten vil derfor bli invitert av skolen for å ta den vanlige opptaksprøver. Skolen vil ta seg av utgiftene til turen deres og deres varighet i Trieste i to uker, da også den vanlige opptaksprøver vil finne sted. Kandidater som er interessert i å delta i denne forvalg skal sende et papir søknadsskjema som kan lastes ned fra den offisielle Sissa kunngjøringen nettside (Sissa kunngjøring).
Sist oppdatert mars 2020

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss

Om skolen

All the scientific work carried out by SISSA researchers is published regularly in leading international journals with a high impact factor, and frequently in the most prestigious scientific journals ... Les mer

All the scientific work carried out by SISSA researchers is published regularly in leading international journals with a high impact factor, and frequently in the most prestigious scientific journals such as Nature and Science. The School has also drawn up over 150 collaboration agreements with the world's leading schools and research institutes. Minimér