Les den offisielle beskrivelsen

QBM søker å trene en kohorte av unge forskere som, mens de er fast forankret i deres hjemdisiplin, er velbevandste i flere tilnærminger og tankestiler. Målet er at studentene skal bli komfortabel i å kommunisere på tvers av tradisjonelle grenser, spesielt på tvers av skillet mellom eksperiment og kvantitativ teori - å bli i praksis vitenskapelig bi- eller flerspråklig. For dette formål tilbyr skolen en integrert tverrfaglig Ph.D. Program som består av tre hovedkomponenter:

  1. Et tverrfaglig forskningsprosjekt som kombinerer konsepter og metoder fra ulike felt.
  2. Et betydelig program med formell kurs arbeider med en generell og en individuell komponent sentrert rundt et tverrfaglig kjernekurs som dekker viktige problemer innen biovitenskap fra flere perspektiver.
  3. Ytterligere aktiviteter for å styrke studenters andre overførbare ferdigheter for å lykkes i vitenskap som et konkurransedyktig yrke.

QBM doktorgradsprogrammet er fullt Bologna-kompatibelt og fører til Dr. Rer. nat. eller ph.d. grad. Studentene sender sin skriftlige avhandling til fakultetet for deres PI og forsvarer i henhold til forskriftene fra samme fakultet.

Tverrfaglig forskning

Studentforskningsprosjektene ligger i grensesnittet mellom to disipliner og er vanligvis en del av et løpende samarbeid mellom to PIs av QBM, som skulle tjene som rådgiver og medrådgiver. Prosjektet er forankret i studentens primære opplæringsområde, som vanligvis også er hovedrådgiverens fagfelt, men krever nært samspill med en andre disiplin, som vanligvis representeres av medrådgiveren. Selv om elevene er stiftet i rådgiverens laboratorium, utvikler de også sterke bånd, både profesjonelle og personlige, med medrådgiver og hans / hennes gruppe når det er aktuelt.

Studenten har en avhandling rådgivende komité (TAC) og vil rapportere om det på hans / hennes fremgang årlig. TAC består ideelt av minst tre medlemmer (rådgiver, medrådgiver / 2. medlem av QBM, 3. medlem av QBM) og når det er nødvendig eller ønsket ytterligere eksterne medlemmer.

Kursarbeid

QBM kurset arbeidet har til formål å gi studentene tverrfaglig og tverrfaglig opplæring for å bygge bro over gapet mellom kvantitative og kvalitative tilnærminger i biovitenskap.

Våre Primer Kurs bygge et sterkere fundament i disiplinene utenfor studentens primære felt av trening. Vi tilbyr målrettet materkurs som programmering, biokjemi (for ikke-livsforskere) , statistikk, bioinformatikk og matte og biofysikk på ulike nivåer som er spesielt utviklet for å undervise relevant grunnleggende til ikke-spesialister .

For forelesningsserien foreslår QBM-studenter, inviterer og vert eksterne høyttalere på denne månedlige hendelsen. Forelesningene om QBM-relevante emner suppleres med en journalklubb med gjestens høyttaler.

For å støtte studentene i løpet av deres PhD i overførbare ferdigheter, tilbyr vi Soft Skill Courses. Selv de beste forskningsresultatene vil ikke bli godt anerkjent av samfunnet hvis de ikke presenteres på en klar og sammenhengende måte. For å lære det, tilbyr vi kurs som Scientific Writing, Presentasjonsferdigheter, og god vitenskapelig praksis.

Og til slutt bringer det årlige QBM-retrettet alle QBM-studenter sammen i et uformelt vitenskapsmiljø der de presenterer sin forskning i korte samtaler og plakater, og møter forelesninger av inviterte høyttalere.

Eksterne hendelser:

Vi oppfordrer også elevene til å delta på internasjonale konferanser, workshops, sommerskoler ved LMU eller andre institusjoner, samt avanserte kurs som er relevante for deres forskningsarbeid. I tillegg har studentene ulike muligheter til å delta i hendelser i museets vitenskapelige samfunn, etter eget forskningsinteresser. Disse hendelsene inkluderer forelesningsserier, symposier og workshops som tilbys av fem samarbeidsforskningsentre (SFB) representert i QBM, Center for NanoScience (CeNS), og Excellence Clusters Nanosystems Initiative Munich (NIM) og Senter for Integrert Protein Science Munich (NIM) CIPSM), Max-Planck-instituttet for biokjemi og Helmholtz-senteret München.

Utvalgsprosedyre

Basert på deres skriftlige søknad, vil utvalgte kandidater bli invitert til et intervju til München for å utforske gjensidig interesse med vertslaboratoriet og utdanningsskolen. Kandidater som har møtt våre kriterier og er i samsvar med en PI og vertslab vil bli invitert til å delta i programmet.

Reisekostnader og overnatting for intervjuugen vil bli dekket av QBM.

Program undervist i:
Engelsk
Graduate School of Biosciences Munich
Sist oppdatert April 8, 2019
Dette kurset er Campusbasert
Startdato
mars 2020
Duration
3 år
Heltid studier
Deadline
aug. 1, 2019
Exact date TBA
Etter sted
Etter dato
Startdato
mars 2020
Sluttdato
Søknadsfrist
aug. 1, 2019
Exact date TBA

mars 2020

Location
Søknadsfrist
aug. 1, 2019
Exact date TBA
Sluttdato