PhD i utviklingsstudier

Generelt

Programbeskrivelse

Doktorgraden Utviklingsstudier ble etablert av tekniske universitetet i Lisboa i 2009. Dette 3. syklus kurset tar sikte på å gi høy kvalitet faglig opplæring i utviklingsstudier og produsere original forskning på dette feltet. Kurset har dukket opp som svar på endringene de siste tiårene som har ført utviklingsstudier i forkant i aktuelle debatter, både i akademiene og innen økonomisk, sosial og miljømessig politikk.

Vert sentre

Forskningen som er utført i ISEG forskningssentre, som har blitt klassifisert av Foundation for Science and Technology (FCT) som veldig god eller utmerket, gir viktig støtte for studenter i dette programmet.

Forskningssentrene for økonomi (UECE), økonomisk sosiologi (SOCIUS), økonomisk og sosial historie (GHES) og internasjonal utvikling og samarbeid, hvis forskning fokuserer på portugisktalende land og utviklingsøkonomier i Afrika, Asia og Latin-Amerika, ( CEsA) er vert for Ph.D. Studenter i utviklingsstudier.

Hvem er doktorgraden Utviklingsstudier for?

Alle som er interessert i å få avansert akademisk opplæring og drive forskning med tanke på å jobbe i jobber relatert til internasjonal og nasjonal utvikling i offentlig sektor, privat sektor eller non-profit sektor. Avtroppende studenter kan finne sysselsetting i undervisnings- og forskningsstillinger, ledende og utøvende stillinger i internasjonale og nasjonale organisasjoner, rådgivning, opplæring, forskningsprosjekter, journalistikk, planlegging, utviklingsprosjekter, offentlig politikkplanlegging og evaluering, og sosiale prosjekter og sosiale politikker .

Hvordan er kurset strukturert?

 • Doktorgraden Utviklingsstudier er et treårig program der studentene må oppnå totalt 180 studiepoeng (studiepoeng). Den består av: • Lærte kursenheter, 60 studiepoeng;
  Forberedelse, innlevering og forsvar av en avhandling, 120 studiepoeng.

Kursenheter blir undervist i det første året av programmet over 2 semestre. De er:

 • Utviklingsteorier (1 st semester), 7,5 studiepoeng
 • Utvikling historie og politikk (2. semester), 7,5 studiepoeng
 • Forskningsmetoder (1 st semester), 7,5 studiepoeng
 • Forskning seminar (2. semester), 7,5 studiepoeng
 • Valgfag delemner (1 og 2. semester), 15,0 studiepoeng
 • Seminarer (1 og 2. semester), 15,0 studiepoeng

Hvem kan søke?

Alle som har en mastergrad innen områdene økonomi, ledelse, jus, sosiologi, geografi, statsvitenskap, internasjonale relasjoner, historie, antropologi eller andre områder som anses passende.

Studenter som oppnådde en GPA på 16 eller mer (av 20) eller, under spesielle omstendigheter, studenter med GPA som er lavere enn 16, men har vist passende faglig opplæring eller yrkeserfaring, kan også søke.

Opptak og søknad

Vitenskapskomiteen for doktorgradsprogrammet vil velge kandidater på grunnlag av følgende kriterier:

 • Master grad (sluttkarakter)
 • Første grad (bachelor) (GPA)
 • Faglig og relevant yrkeserfaring
 • Forskingsforslag

Søknader om Ph.D. Utviklingsstudier gjøres online på ISEG nettsted. Søkere må fremlegge bevis for at de oppfyller opptakskravene. De bør også legge ved et forskningsforslag for doktoravhandlingsprosjektet sitt.

Aksept av en søker gis at forskning i disse geografiske områdene gir en komparativ fordel for deltakelse i internasjonale forskningsnettverk.

Forskningstemaer for doktorgradsavhandlingen og emneenhetene er basert på et bredt spekter av spørsmål knyttet til utviklingen av samtidssamfunn. Disse inkluderer:

 • Vekst, utvikling og institusjonell endring
 • Samfunn og utvikling
 • Velferdsstat, institusjoner og europeisk politikk
 • Utviklingspolitikk og internasjonal bistand
 • Langsiktig utviklingsdynamikk
Sist oppdatert mars 2020

Om skolen

Den første skolen for økonomi og ledelse i Portugal, ISEG tilhører universitetet i Lisboa, det største portugisiske universitetet. ISEG Lisboa er internasjonalt anerkjent og akkreditert av AACSB og AM ... Les mer

Den første skolen for økonomi og ledelse i Portugal, ISEG tilhører universitetet i Lisboa, det største portugisiske universitetet. ISEG Lisboa er internasjonalt anerkjent og akkreditert av AACSB og AMBA, og overholder de beste standarder for høyere utdanning. ISEG forskningssentre er svært godt vurdert av det portugisiske forskningsrådet (FCT). Med et erfarent og godt forberedt fakultet, bidrar studenter fra mer enn 70 land til et stadig økende internasjonalt akademisk miljø, og drar nytte av skolens fortreffelighet og beliggenhet. ISEG Lisboa har utmerkede, moderne lokaler i hjertet av Lisboa, like ved parlamentet og elven Tagus, i et pulserende nabolag fullt av sosialt liv, næringsliv og kultur. Hos ISEG vil du finne en kultur for dyktighet og prestasjoner, sammen med et klima av inkludering og samarbeid. Dette lages av gjensidig samarbeid fra studenter, fakultet og ansatte. ISEG er en skole forberedt for fremtiden: med en unik blanding av kvantitative ferdigheter og sosial kontekstualisering av økonomiske og ledelsesmessige beslutninger, er ISEG fakultet, fagpersoner, studenter og studenter i forkant av de som tar opp FNs 17 bærekraftige utviklingsmål ( SDGs) med en gründer og samarbeidende tankegang. Minimér