PhD i semiotikk og kommunikasjonsfilosofi

Generelt

Programbeskrivelse

Doktorgradsprogrammet Semiotikk og kommunikasjonsfilosofi gir den krevende opplæringen nødvendig for kvalifisert filosofisk og semiotisk forskning i kommunikasjon, evolusjon, endringer og relasjoner med andre sosiale sfærer. Studieretningen er tverrfaglig. Hensikten er å studere kommunikasjonsstrategier, deres sosiale antagelser og deres effekter. Feltet er oppfattet teoretisk, men kandidaten kan også få tilgang til praktiske prosesser fordi det bidrar til å bedre forstå rollen som semiosi i massemediekommunikasjonsprosessen. Studentene oppfordres til å bygge på de tradisjonelle linjene for utforskning av både verdens og tsjekkisk semiotikk og kommunikasjonsfilosofi for å skaffe seg den nyeste teoretiske kunnskapen og utvikle dem kreativt.


Beskrivelse av verifikasjon og evalueringskriterier

Under opptaksprøven må kandidaten demonstrere en klar forskningsinteresse i filosofi og semiotikk av kommunikasjon, kunnskap om teoretiske tilnærminger og relevante metodikker. Han / hun skal kunne presentere et bestemt problem han eller hun ønsker å studere.

Muntlig del av opptaksprøven består av en diskusjon om avhandlingsprosjektet (maks 20 poeng) og verifisering av fremmedspråklige ferdigheter - en del av debatten vil finne sted på det valgte språket (utvalg av språk: AJ, NJ, FJ , Jeg) (maksimum 10 poeng).

En søker som får mindre enn 10 poeng fra vurderingen av avhandlingsprosjektet, kan ikke aksepteres.

Søknaden inneholder følgende vedlegg:

  • avhandlingsprosjektet inkludert forskningsspørsmål og en liste over relevant litteratur;
  • en liste over faglige publikasjoner;
  • en strukturert Curriculum Vitae.


Betingelser for opptak

Opptak til doktorgradsstudier er betinget av vellykket gjennomføring av en masterstudium.

Verifikasjonsmetode:


Karrieremuligheter

Utdannet fra doktorgradsprogrammet Semiotikk og kommunikasjonsfilosofi er en kvalifisert spesialist som har en dyp forståelse av teoretiske tilnærminger i kommunikasjonsstrategier, relevante analytiske ferdigheter og solid kunnskap om faktisk filosofisk og semiotisk forskning i kommunikasjonsprosessen. Studiet gir nødvendig kvalifisering til de som er villige til å jobbe i grunnleggende og anvendt forskning i institutter og universiteter i den oppgitte tematiske orienteringen. Kandidatene er også godt forberedt på å okkupere kritikk, konseptuelle og kreative stillinger og er kvalifisert til å jobbe på slike stillinger i en akademisk eller massemedial sfære hvor kjennskap til semiotikk og kommunikasjonsteori er et uunnværlig ressurs.

Sist oppdatert mars 2020

Om skolen

Originally founded as the Institute for Liberal Education of Charles University in 1994, the Faculty of Humanities is the youngest Faculty under esteemed Charles University and as such it offers some ... Les mer

Originally founded as the Institute for Liberal Education of Charles University in 1994, the Faculty of Humanities is the youngest Faculty under esteemed Charles University and as such it offers some pretty unique study programs and opportunities. Minimér