PhD i nanovitenskap og teknologi

Generelt

Programbeskrivelse

nano science

Nanovitenskap og teknologi oppfattes som et av de viktigste områdene som påvirker menneskeheten i det 21. århundre. Nanovitenskap og teknologi er naturlig tverrfaglig. Ved å kunne skreddersy materialegenskaper på det mest grunnleggende nivå, er det nanoteknologi som har til hensikt å påvirke nesten alt fra kommunikasjon til energiproduksjon, miljøledelse, medisin, databehandling og utdanning. Omfanget av nanovitenskap og teknologiforskning kan variere fra nanomaterialer til datanelektronikk, medisin og helsevesen, luftfart og rom, miljøstudier og energi, bioteknologi og landbruk, nasjonal sikkerhet og utdanning.

Pearl River Delta er godt organisert for å være en av verdens produksjons sentre for et svært variert utvalg av produkter. Som den ledende byen i denne regionen er det viktig at Hong Kong spiller ledende rolle innen forskning, samt personlig trening for den kommende bølgen av nanoteknologi revolusjon.

Mens det er diversifisert i sine applikasjoner, har nanovitenskap og teknologi tre veldefinerte kjerneelementer som definerer grunnlaget for vårt undervisnings- / forskningsprogram. Disse tre elementene er prøvefabrikasjon, karakterisering-eksperimentering og teori-simuleringer.

Nano Science and Technology (NSNT) Programmet mitt , definert på grunnlag av de tre ovennevnte elementene, har til formål å utdanne studenter med nødvendig tverrfaglig kunnskap for å bidra til langsiktig nanoskalaforskning og utvikling som vil føre til potensielle gjennombrudd i områder slik som materialer og produksjon, nanoelektronikk, medisin og helse, miljø, energi, kjemikalier og bioteknologi. Dette programmet gir studentene mulighet til å bruke kunnskap i fysikk til studiet i nanovitenskap og teknologi.

Forskning Foci

Instituttet konsentrerer sine ressurser på kondensatfysikk med potensiell relevans for den teknologiske industrien. Fakultet og forskerforskning fokuserer på optisk, kondensert materiale og statistisk fysikk, og inkluderer fysikk av lasere, solid state, mesoskopiske systemer, enheter, nanomaterialer, tynne filmer, overflater, grensesnitt, flytende krystaller, polymerer og kompositter.

Et område for tverrfaglig samarbeid som har kommet over årene er nanomaterialer og nanoteknologi, og avdelingen er nært knyttet til HKUST løpende William Mong institutt for nanovitenskap og teknologi. Følgende er hovedområder som instituttet for tiden fokuserer på:

 • Første prinsipper Studier av materialegenskaper
 • Informasjon Fysikk
 • Nano Materialer
 • Halvleders fysikk
 • Atomisk, Molekylær og Optisk (AMO) Fysikk
 • Myk kondensert materiefysikk
 • Sterkt korrelerte elektronsystemer
 • Overflatefysikk
 • Ultrafast Photonics og Nonlinear Optics
 • Wave Phenomena and Wave Functional Materials
 • Partikkelteori og kosmologi
 • biofysikk

nano

Programinformasjon for 2020/21 er nå klar på pg.ust.hk/programs .

Opptakskrav

Jeg. Generelle opptakskrav

Søkere som søker opptak til doktorgradsprogram, skal ha:

 • oppnådd en bachelorgrad med bevist registrering av fremragende prestasjoner fra en anerkjent institusjon; eller presentert bevis for tilfredsstillende arbeid på forskernivå på heltid i minst ett år, eller på deltid i minst to år.

ii. Engelsk Språk Opptakskrav

Du må oppfylle engelskspråkkrav med en av de følgende ferdighetsoppnåelsene *:

 • TOEFL-iBT 80 #
 • TOEFL-pBT 550
 • TOEFL-revidert papir-levert test 60 (total score for seksjoner om lese, lytting og skriving)
 • IELTS (akademisk modul) Gjennomsnittlig poengsum: 6.5 og Alle delpoeng: 5.5

* Hvis ditt første språk er engelsk, og bachelorgrad eller tilsvarende kvalifikasjon ble tildelt av en institusjon der undervisningsmediet var engelsk, blir du fraviket fra å oppfylle de engelske språkkravene ovenfor.

# refererer til den totale poengsummen i ett enkelt forsøk

Søknadsfrist

Se pg.ust.hk/programs ("Application") for detaljer.

Sist oppdatert sep. 2020

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss

Om skolen

Situated at the heart of Asia, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a young and distinguished research university in Hong Kong. Ranked No. 30 in the World in the QS World Univ ... Les mer

Situated at the heart of Asia, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a young and distinguished research university in Hong Kong. Ranked No. 30 in the World in the QS World University Rankings (2018), HKUST offers a wide selection of research postgraduate studies in Science, Engineering, Business and Management, Humanities and Social Science, Environmental Studies, and Public Policy leading to the Master of Philosophy (MPhil) and the Doctor of Philosophy (PhD) degrees. All programmes are taught in English. Minimér