Faglig studium med Syddansk Universitet, Danmark; dobbelt grad program med Shizuoka University, Japan

KTU og Syddansk Universitet (Danmark) felles doktorgradsprogram innen fysikk gir kompetanse og kunnskap innen områdene kondensert materiale, samspill av stråling og materie, optisk spektroskopi; Programmet tilbyr et bredt spekter av emner og generell eksperimentell og teoretisk forskning innen meso, mikro og nanostrukturer, fotoniske strukturer, inkludert formasjon, analyse og anvendelse i plasmonikk, biosensorer og alternativ energi. Forskning innebærer bruk av nye funksjonelle materialer, moderne teknologier (elektronstråle-litografi, reaktiv plasma-etsing og holografisk litografi) og progressive forskningsmetoder (spektroskopisk ellipsometri, Raman-spredning, Fourier-transform-infrarødspektroskopi, ultra-rask prosessspektroskopi, etc. ). Studenter av dette programmet har mulighet til å skaffe seg en dobbel doktorgrad ved Shizuoka University (Japan).

Målet med ph.d.-studiet i fysikk er utvikling av høyt kvalifiserte forskere innen fysikk, som er i stand til å utføre vitenskapelig forskning for en løsning på kritiske problemer.

Kjerneforskningstemaer:

 • Kondensert materiale: struktur, termiske og mekaniske egenskaper, krystallografi, faseekvivalenter, elektronisk struktur, elektriske, magnetiske og optiske egenskaper, superledere, magnetisk resonans, avslapning, spektroskopi
 • Matematisk og generell teoretisk fysikk, kvantemekanikk, relativitet, gravitasjon, statistisk fysikk, termodynamikk

Minimumskvalifikasjon for opptak til PhD-programmet i fysikk:

 • Mastergrad eller tilsvarende kvalifikasjonseksamen

Søknad og følgende dokumenter sendes elektronisk på apply.ktu.edu:

 • Offisielt legitimert bachelor- og mastergradsstudium eller høyere utdanningssekvivalenter og akademiske transkripsjoner (oversatt til engelsk eller litauisk og notarius verifisert).
 • Kopi av ID-kort eller pass
 • Curriculum Vitae
 • Referanser fra to akademiske dommere eller forskere fra det relevante fagfeltet (en må skrives av veileder av det forskningsemnet som kandidaten søker om)
 • Liste over vitenskapelige publikasjoner (publisert og akseptert til publisering)
 • Eksemplar av vitenskapelige publikasjoner (i tilfelle kandidaten ikke har noen publikasjon, er et forskningsoppgave om det forskningsemnet som søkeren søker om obligatorisk)
 • Forskningsforslag om forskningsemnet som kandidaten søker om
 • Kopi av søknadsavgift (40 EUR for EU-borgere, og 100 EUR for ikke-EU-borgere).
 • Sertifikat for engelsk ferdighet: IELTS
Program undervist i:
 • Engelsk
Kaunas University of Technology

Se 2 flere kurs fra Kaunas University of Technology »

Sist oppdatert Februar 4, 2019
Dette kurset er Campusbasert
Startdato
sep. 1, 2019
Duration
4 år
Heltid studier
Pris
8,015 EUR
Opplæringsgebyr gjelder kun for de som er tatt opp i en selvfinansiert stilling. Alle kandidater er kvalifisert til å søke om statsfinansierte stillinger (dvs. stillingen med stipend, og med unntak fra studieavgift).
Deadline
Kontakt skolen
Application period: 4 February – 15 May 2019
Etter sted
Etter dato
Startdato
sep. 1, 2019
Sluttdato
Søknadsfrist
Kontakt skolen
Application period: 4 February – 15 May 2019

sep. 1, 2019

Location
Søknadsfrist
Kontakt skolen
Application period: 4 February – 15 May 2019
Sluttdato