PhD i økonomi

Generelt

Les mer om dette programmet på institusjonens nettsider

Programbeskrivelse

Med stipend på heltid på DIW Graduate Center

institusjon

Det tyske instituttet for økonomisk forskning (DIW Berlin) er et av de ledende økonomiske forskningsinstituttene i Tyskland. Vi er et uavhengig, ideelt institutt som er involvert i økonomisk forskning, service og politiske råd. I tillegg til å samarbeide tett med universiteter i Berlin og Brandenburg, er vi også aktive i internasjonale akademiske nettverk.

Posisjon

Doktorgrad i økonomi

DIW Graduate Center (GC) ved det tyske instituttet for økonomisk forskning tar imot søknader fra høyt kvalifiserte studenter fra hele verden om å melde seg på sitt strukturerte doktorgradsprogram i økonomi.

Målet med DIW Graduate Center er å gi fremragende doktorgradsstudenter et forskningsmiljø og en opplæringsstruktur som vil utvikle talentene sine på en eksemplarisk måte. Det gir dem en dyp forståelse av økonomiske og sosiale prosesser, samtidig som de gir dem muligheten til å bruke sin kunnskap i det profesjonelle forskningsmiljøet til en av de ledende økonomiske tenketankene i Tyskland.

Graduate Center tilbyr et 5-årig program med grundig opplæring i økonomi som fører til en doktorgrad. fra et av Berlins universiteter. Studenten vil gå gjennom en læreplan på høyt nivå og få opplæring på jobb i DIW Berlins forskningsavdelinger. Studentens forskning skal fokusere på teoretiske og / eller anvendte emner innen økonomi og relaterte samfunnsvitenskap. Både utdannelsen og forskningen ved GC har en sterk empirisk komponent. Ph.D. utdanning inkluderer også sponsede praksisplasser ved prestisjetunge institusjoner, som Det internasjonale pengefondet, Verdensbanken og departementene.

Etter fullført program skal studentene ha levert en rekke artikler til vitenskapelige refererte tidsskrifter. De vil motta et sertifikat som bekrefter deltakelse sammen med en doktorgrad.

DIW Graduate Center tilbyr fire års finansiering og betaler et standardstipend på 1200 € per måned. Etter fullført første år tildeles doktorgradsstudenter til instituttets forskningsavdelinger. Forskningsstillinger tilbys avhengig av omfanget av forskningsprosjekter under arbeid.

Krav

Søkere må ha en mastergrad eller diplom i økonomi for å kunne søke om økonomisk opplæring. Grader fra andre relaterte felt (for eksempel byggteknikk, statistikk eller kvantitativ samfunnsvitenskap) kan også oppfylle kravene til programmet hvis søkeren har tilstrekkelig bakgrunn i økonomi.

Søkere hvis morsmål ikke er engelsk, må demonstrere engelskkunnskaper med mindre de har en grad fra et universitet i et engelsktalende land eller kan dokumentere minst ett års studier ved et engelsktalende universitet. Tilstrekkelig bevis for en god beherskelse av engelsk er en høy score på TOEFL- eller IELTS-tester. Kunnskap om tysk er ikke et nødvendig krav for en vellykket applikasjon, men studentene oppfordres til å lære og forbedre sine ferdigheter.

Søknadsfrist: 15. februar 2021.

Søknadsprosedyre og ytterligere informasjon: https://www.diw.de/en/diw_01.c.619412.no/graduate_center.html

Kontakt: Daniela Centemero

Søknadsoffiser

DIW Graduate Center

E-post: gradcenter@diw.de

Telefon: +49 30 89789-547

Sist oppdatert nov. 2020

Om skolen

DIW Berlin conducts socially relevant research in line with international standards, engages in knowledge transfer, and supports young researchers. The institute also contributes significantly to the ... Les mer

DIW Berlin conducts socially relevant research in line with international standards, engages in knowledge transfer, and supports young researchers. The institute also contributes significantly to the expansion of the national and international research data infrastructure in the social and economic sciences. DIW Berlin is a member of the Leibniz Association and operates exclusively for non-profit scientific purposes. Minimér