PhD i antropologi

Generelt

Programbeskrivelse

Målet med studien er å forberede studentene på vitenskapelig forskningsarbeid på nivå som samsvarer med dagens vitenskapelige krav. I den nye studien integrerer konseptet fysisk antropologi, inkludert genetikk, økologi og etologi, den sosiokulturelle antropologien i en helhetlig tilnærming til studiet av mennesker og populasjoner. Oppgaven med å lære generelt er å lære de teoretiske grunnene til feltet og å mestre teknikkene og metodikken for vitenskapelig forskningsarbeid.

I fysisk antropologi omfatter metodene somatometri, osteometri, antropologisk somatotopi, dermatoglyphic, grunnleggende om rentemetetri og andre morfologiske og morfometriske tilnærminger, inkludert de nylig introduserte 3D-ikke-kontaktteknikkene. Metoder for molekylær genetikk medfører PCR in situ-hybridisering, DNA-sekvensering og restriksjonsanalysemetoder. Forskerprogrammer fra treningssenteret fokuserte på å spore postnatal vekst og utvikling av barn i normal og patologisk forskning på ernæring og fedme, studiet av morfologisk variasjon i populasjoner, virkningen av miljøfaktorer på den ontogenetiske utviklingen av mennesket, å se på kraniofacial vekst av normale og unormale medfødte feil, evaluering dermatoglyphic egenskaper spesielt i forhold til utviklingsforstyrrelser og å analysere mønstre av menneskelig atferd.

Studiet i antropologi er hovedsakelig innen rettsmedisinsk antropologi og paleopatologi. Molekylære genetiske studier i tillegg til rettsmedisinske applikasjoner inkluderer analysereceptorgener og genetiske polymorfier i de variable regioner av menneskelige kromosomer og genetikk i muskuloskeletale og økogenetiske. De er også rettet mot å utforske molekylære grunnlaget for visse patologiske forhold. Det er eksperimentelle anlegg av Institutt for eksperimentell medisin fra Vitenskapsakademiet i Tsjekkia. Spesielt innen teratologi, fysiologi, nevrovitenskap og toksikologi. Fra det medisinske fagfeltet omfatter et kontaktspørsmål om epidemiologi, ortopedi, rehabilitering, endokrinologi, pediatrik og andre fagområder.

Studiet utføres i samarbeid med Institutt for eksperimentell medisin og AS-instituttets arkeologi.


Beskrivelse av verifikasjon og evalueringskriterier

Opptakseksamen tar form av et intervju om emnet for Ph.D. Avhandling, demonstrerer de tekniske ferdighetene til søkeren for et doktorgradsstudium og evnen til å jobbe med spesialisert utenlandsk litteratur. Prosjektet er vurdert av ekspertutvalget.


Betingelser for opptak

Opptak til doktorgradsstudier er betinget av vellykket gjennomføring av en masterstudium.


Anbefalt litteratur, utvalgsspørsmål

Lesinger anbefales av individuelle potensielle veiledere og er basert på faglige problemstillinger av potensiell avhandling og valgt bestemt fagområde. Spesielt monografier og respekterte IF-tidsskrifter. Foreslått litteratur og ressurser kan ses i profilene til de enkelte veiledere.


Karrieremuligheter

En Ph.D. uteksaminere i antropologi er utdannet i både de teoretiske og praktiske aspektene av biologisk, sosial og kulturell antropologi knyttet til menneskets biologiske og sosiale røtter, og menneskelig variabilitet og tilpasningsevne i både tid og sted. Nøkkel disipliner i kandidatlære er menneskelig evolusjon og økologi, auxologi, menneskelig anatomi, og også molekylær antropologi konsentrert om menneskets fortid samt klinisk og biomedisinsk forskning. Ph.D. akademikere er forberedt på å anvende praktisk kunnskap i morfologisk forskning, men også i molekylære antropologiske metoder og sofistikerte 3D-datamaskinassisterte analyser, hovedsakelig på områder som klinisk, funksjonell, ergonomisk, rettsmedisinsk

Sist oppdatert mars 2020

Om skolen

The Vinohrady health care campus started its development in the beginning of the 20th century, by then at the city periphery. In 1902, the Emperor Franz Joseph I inaugurated the Vinohrady Hospital as ... Les mer

The Vinohrady health care campus started its development in the beginning of the 20th century, by then at the city periphery. In 1902, the Emperor Franz Joseph I inaugurated the Vinohrady Hospital as the primary hospital for citizens of Královské Vinohrady and Žižkov districts. Minimér