Ph.D. innen arkitektur

Generelt

Programbeskrivelse

Doktorgraden studieprogram Arkitektur ved Fakultet for arkitektur ved det slovakiske teknologiske universitetet i Bratislava gjenspeiler den nåværende forskningen og kunstneriske orienteringen og lar deg foredle dine individuelle profiler, fokusert på teoretisk og vitenskapelig utforskning. Studien fremmer din evne til å arbeide kreativt og uavhengig av prosjekter av teoretisk, forskning og utvikling (FoU) eller kunstnerisk art, og til å analysere og løse utfordrende problemer innen dine respektive studieretninger. Den forbereder deg også på hvordan du kan etablere din egen kreative FoU eller kunstnerisk praksis.

Arkitekturprogrammet tar for seg teoretisk forskning på arkitektur, eksperimentelle designmetoder, arkitektonisk typologiforskning, vurdering av miljøet, bærekraft i arkitektur, historiografi og arkitekturkritikk.

De omtalte emnene spenner fra Body Conscious Lab, nye teknologier (utvidet og virtuell virkelighet, generativ designprosess basert på bruk av nye programvarer) til bærekraftig arkitektur og restaurering av spesielle monumenter og mange andre moderne og visjonære emner relatert til arkitektur. University Science Park, som er lokalisert ved Fakultet for arkitektur, skaper en plattform for produktproduksjon og er utstyrt med nye teknologier som laser, CNC-maskinering, 3D-skrivere, etc. som kan brukes til omfattende forskning. 133907_19221677_1079540255524425_8550423801749395434_o.jpg

Fakultetets eget vitenskapelige tidsskrift ALFA gir en flott mulighet til å publisere forskningsarbeidet ditt sammen med andre lokale og internasjonale forskere. Som doktorgrad forsker, du kan jobbe uavhengig med avhandlingen, men du vil ha en individuell veileder i tilfelle du trenger råd og konsultasjon. Ideelt sett er forskerteam sammensatt av veiledere og deres doktorgrad. studenter jobber med spesifikke prosjekter, støttet av finansiering og tilskudd som muliggjør enda mer intensivt samarbeid med internasjonale partnerinstitusjoner. Du vil også ha muligheten til å søke praksisplass via en rekke gjeldende ordninger. For eksempel gjør Erasmus Plus-programmet deg i stand til å velge, arrangere og administrere et internship i hvilken som helst institusjon eller selskap i verden. Et slikt internship anses også som en del av studien.

Som utdannet kan du jobbe innen forskning og utdanning, statlig eller kommunal rådgivning. Du kan til og med bli et fast medlem av fakultetets stab og drive videre forskning innen arkitektur. Du kan fortsette arbeidet ditt i samarbeid med internasjonale partnere innen internasjonale forskningsprosjekter og holde spesialiserte forelesninger. 133890_16825746_997507877060997_80933374670429883_o.jpg

Søknadsfrister

Mai 2020 (forespørsel om informasjon)

Studieavgift

Studenter som studerer på engelsk

  • Heltidsstudium: 3.500 € per år
  • Ekstern studieform: 2.400 € per år

Merknad 1: Ved studieforlengelse som overstiger standard studielengde, må utenlandske studenter som studerer deltid på engelsk betale et gebyr, avhengig av om studenten er statsborger i en EU-medlemsstat eller stater som er partier. til avtalen om Det europeiske økonomiske området og Sveits eller ikke, fra 1600 € til 2400 € / år.)
Merknad 2: Studieavgift tilknyttet studier ved det slovakiske teknologiske universitetet i Bratislava for det akademiske året 2016-2017 - Fullstendig formulering av rektordirektiv nr. 3/2019-SR Studieavgift og avgifter tilknyttet studier ved STU for det akademiske året 2020 -2021 utstedt 10. september 2019 (heretter kalt "direktivet")
Avgiftene kan endres. For faktiske avgifter, vennligst sjekk på STUs nettsted: http://www.stuba.sk/english/degree-students/legislation.html?page_id=2021

Om skolen

Hvorfor Fakultet for arkitektur av STU i Bratislava?

Fakultet for arkitektur er et av syv fakulteter ved det slovakiske teknologiske universitetet i Bratislava (heretter forkortet STU, fra slovakiske "Slovenská technická univerzita"). Det er den største og eldste arkitekturskolen i Slovakia; begynnelsen av arkitekturutdanning går tilbake til studieåret 1946/1947 og er knyttet til studiefeltet kalt sivilingeniør.

Fakultet for arkitektur i dag er en kreativ og konkurransedyktig institusjon med åpensinnet personell og utnytter internasjonale samarbeidsmuligheter innen forskning og utdanning. Spesielt gjennom mobilitetsprogrammet Erasmus Plus tilbyr fakultetet utvekslingsmuligheter med mer enn 50 partnerinstitusjoner over hele Europa. Årlig kommer titalls studenter ved Fakultet for arkitektur i utlandet, så vel som internasjonale studenter for å studere ved Fakultet for arkitektur. Samtidig kom 29 internasjonale studenter for å studere ved Fakultet for arkitektur.

Foredragsholdere ved Fakultet for arkitektur er fremragende personligheter som ikke bare er lærere og forskere; de fleste av dem er aktive praktiserende arkitekter, byplanleggere eller industrielle / produkt- og grafiske / merkevare designere. De oppnådde premier og priser, samt anerkjennelse og kontakter som går over Slovakiets grenser, er det beste beviset på deres kvaliteter. 133914_olah.jpg

Bortsett fra nasjonale eksperter har FA STU også invitert gjesteforelesere fra utlandet: Jan Gehl, Marco Casagrande, Nathalie de Vries (MVRDV), Rainer de Graaf (OMA), Jenny B. Osuldsen (Snohetta), Patrik Schumacher (Zaha Hadid Architects) ) er bare noen av de mange viktige utenlandske eksperter og personligheter innen moderne arkitektur som har besøkt fakultetet så langt. Fakultetets internasjonale engasjement gjenspeiles av medlemskap i internasjonale organisasjoner og deltakelse i multinasjonale prosjekter i Slovakia og i utlandet.

Som en av de minste metropolene i Sentral- og Vest-Europa, representerer den livlige byen Bratislava et inspirerende og samtidig rimelig sted for internasjonale studenter og reisende. Takket være sin geografiske beliggenhet i Sentral-Europa er det porten til Europa. Du vil nyte nærheten til Wien, Budapest, Praha med perfekte trafikkforbindelser. Den delte historien og nære avstander er felles for disse hovedstedene og gir mange muligheter for kulturelle, sosiale og reiseopplevelser. Flotte buss- og jernbaneforbindelser fra Bratislava samt lett tilgjengelighet til Bratislava og Wien flyplass tilbyr billige forbindelser til store europeiske destinasjoner.

Hva gjør vi og hvordan?

Hvis du leter etter den største og eldste arkitekturskolen i Slovakia, med Fakultet for arkitektur som en integrert del av det slovakiske teknologiske universitetet i Bratislava, er du i ferd med å komme til rett sted.

Du kan studere her Arkitektur og urban design, industriell og produktdesign. Karakteren til disse studiene har bestemt fakultetets underliggende utdanningsstrategi, særlig fokuset på utvikling av studentenes kreativitet og kritiske tenkning og deres evne til å svare på de uforutsigbare utfordringene i fremtiden som hver kandidat ennå ikke må møte. Prosjektbasert læring ledet av eksperter med faglig så vel som profesjonell bakgrunn og prosjekter koordinert i tett samarbeid med praksis gir en trofast simulering av “ekte” opplevelse.

Fakultet for arkitektur tilbyr også mulighetene for fokusert arbeid i det spesialiserte utdannings- og forskningssenteret i hjertet av UNESCOs kulturarvby Banská Štiavnica. I det autentiske historiske huset (faktisk restaurert av studentene) kan fakultetet huse opptil 30 studenter og 10 ansatte under workshops eller spesialiserte kurs gjennom året. 133910_21.jpg

Når de kommer nærmere praksis, blir studentene oppfordret til å delta i et bredt spekter av lokale så vel som internasjonale konkurranser. Kvaliteten på skolen blir hovedsakelig bekreftet av elevenes prestasjoner. Fakultet for arkitektur kan stolt skryte av suksessene til studentene i forskjellige lokale og internasjonale arkitektonisk-urbanistiske og designkonkurranser (f.eks. Inspireli Awards, Xella, Isover, Nasjonal pris for design, ABF Slovakia for beste bachelorarbeid, prof. Lacko-pris for det beste diplomarbeidet) og mange andre.

Med et slikt tankesett tar vi sikte på kompleks forberedelse av studentene våre innen harde ferdigheter så vel som myke ferdigheter i sammenheng med kommende Industry 4.0.

En god utdanning er imidlertid ikke nok. Vi streber etter å skape et fellesskap i utgangspunktet. Fakultet for arkitektur gir et rikt samfunns-, forsknings-, akademisk- og idrettsliv. Vi har en lang tradisjon i å organisere vårt største offentlige arrangement - Night of Architecture and Design. Mange av begivenhetene er forberedt for studenter av studenter - for eksempel Manifest (de første årene får en hjertelig velkomst av sine nye kolleger). Etterfulgt av åpne dager, utstillinger av studenter så vel som fagpersoner som viser frem arbeidet sitt, bordtennishelg, etc. og ender opp med mange lokale arkitekturer, design, kunstfestivaler og markeder (som Urban Market), nyter fakultet for arkitektur tilstedeværelse på grunn av sin strategiske beliggenhet i nærheten av Bratislava sentrum. 133888_19144165_1079579065520544_8162618331696172792_o.jpg

Sist oppdatert april 2020

Om skolen

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architect ... Les mer

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architecture, urbanism, and design. It was founded in 1947, and since then, it is based on the most talented Slovak architects and designers. Minimér
Bratislava