Ph.D. i urban design

Generelt

Programbeskrivelse

Doktorgraden. studieprogram Urban Design ved fakultetet for arkitektur og design ved det slovakiske teknologiske universitetet i Bratislava (FAD STU eller bare FAD) gjenspeiler den nåværende forskningen og kunstneriske orienteringen og lar deg avgrense dine individuelle profiler, fokusert på teoretisk og vitenskapelig utforskning. Studien fremmer din evne til å jobbe kreativt og uavhengig av prosjekter av teoretisk, forskning og utvikling (FoU) eller kunstnerisk karakter, og til å analysere og løse utfordrende problemer i dine respektive studieretninger. Det forbereder deg også på hvordan du kan etablere din egen kreative FoU eller kunstneriske praksis.

Urban Design-programmet tar for seg aktuelle og fremtidige spørsmål innen urbanisme, landskap og regional planlegging, utvikling i omfanget av bysoner og bosetningsstrukturer, med vekt på offentlige rom og bærekraft.

De omfattede vitenskapelige emnene spenner fra ny teknologi for romoppfatning (utvidet og virtuell virkelighet, generativ designprosess basert på bruk av ny programvare, e-forvaltning og deltakelsesplanlegging), til byplanlegging og dens forhold til bærekraftig arkitektur, aspekter av klimaendringer , urban mobilitet, smart infrastruktur, etc. University Science Park, lokalisert på FAD, skaper en plattform for arbeidsproduksjon og er utstyrt med ny teknologi som laser, CNC-maskinering, 3D-skrivere, etc. som kan brukes til omfattende forskning. 133907_19221677_1079540255524425_8550423801749395434_o.jpg

Fakultetets egen vitenskapelige tidsskrift ALFA gir en flott mulighet til å publisere forskningsarbeidet ditt sammen med andre lokale og internasjonale forskere. Som doktorgrad. forsker kan du arbeide uavhengig av avhandlingen din, men du vil ha en individuell veileder i tilfelle du trenger råd og konsultasjon. Ideelt sett forskergrupper sammensatt av veiledere og deres doktorgrad. studenter jobber med spesifikke prosjekter, støttet av finansiering og tilskudd som muliggjør enda mer intensivt samarbeid med internasjonale partnerinstitusjoner. Du vil også ha muligheten til å søke praksisplass gjennom en rekke gjeldende ordninger. For eksempel gjør Erasmus Plus-programmet det mulig for deg å velge, ordne og administrere en praksisplass i hvilken institusjon eller bedrift i verden som helst. En slik praksis anses også som en del av studien.

Som nyutdannet kan du jobbe innen forskning og utdanning, statlig eller kommunal rådgivning innen arealplanlegging eller kommunale kontorer, samt i styringsorganer for landskap og romlig planlegging. Du kan til og med bli et fast medlem av fakultetets stab og drive videre forskning innen byplanlegging. Du kan fortsette arbeidet ditt i samarbeid med internasjonale partnere innen internasjonale forskningsprosjekter og holde spesialiserte forelesninger. 133899_7.jpg

Søknadsfrister

31. mai 2021

Studieavgift

Studenter som studerer på engelsk

  • Heltidsstudium: 3.500 € per år
  • Ekstern studieform: 2.400 € per år

Merknad 1: Ved studieforlengelse som overstiger standard studielengde, må utenlandske studenter som studerer deltid på engelsk betale et gebyr, avhengig av om studenten er statsborger i en EU-medlemsstat eller stater som er partier. til avtalen om Det europeiske økonomiske området og Sveits eller ikke, fra 1600 € til 2400 € / år.)
Merknad 2: Studieavgift tilknyttet studier ved det slovakiske teknologiske universitetet i Bratislava for det akademiske året 2016-2017 - Fullstendig formulering av rektordirektiv nr. 3/2019-SR Studieavgift og avgifter tilknyttet studier ved STU for det akademiske året 2020 -2021 utstedt 10. september 2019 (heretter kalt "direktivet")
Avgiftene kan endres. For faktiske avgifter, vennligst sjekk på STUs nettsted: http://www.stuba.sk/english/degree-students/legislation.html?page_id=2021

Om skolen

Hvorfor fakultetet for arkitektur og design av STU i Bratislava?

Fakultetet for arkitektur og design er et av syv fakulteter ved det slovakiske teknologiske universitetet i Bratislava (heretter forkortet STU, fra slovakisk "Slovenská technická univerzita"). Det er den største og eldste arkitekturskolen i Slovakia; begynnelsen på arkitekturutdanning dateres tilbake til studieåret 1946/1947 og er knyttet til studiefeltet kalt Civil Engineering.

Fakultetet for arkitektur og design (FAD) er i dag en kreativ og konkurransedyktig institusjon med fordomsfri stab og utnytter internasjonalt samarbeidsmuligheter innen forskning og utdanning. Spesielt gjennom mobilitetsprogrammet Erasmus Plus tilbyr fakultetet utvekslingsmuligheter med mer enn 50 partnerinstitusjoner over hele Europa. Årlig kommer dusinvis av studenter fra FAD til utlandet så vel som internasjonale studenter for å studere her takket være disse partnerskapsprogrammene. Videre studerer rundt 30 internasjonale studenter på FAD som studenter i daglig form. 133900_13.jpg

Forelesere ved FAD er fremragende personligheter som ikke bare er lærere og forskere; de fleste av dem er aktive praktiserende arkitekter, byplanleggere eller industrielle / produkt- og grafiske / merkevaredesignere. De oppnådde priser og priser, samt anerkjennelse og kontakter som går over grensen til Slovakia, er det beste beviset på deres kvaliteter.

Bortsett fra nasjonale eksperter, har FAD også invitert gjesteforelesere fra utlandet: Jan Gehl, Marco Casagrande, Nathalie de Vries (MVRDV), Rainer de Graaf (OMA), Jenny B. Osuldsen (Snohetta), Patrik Schumacher (Zaha Hadid Architects) er bare noen av de mange betydningsfulle utenlandske ekspertene og personlighetene i moderne arkitektur som har besøkt fakultetet så langt. Fakultetets internasjonale engasjement gjenspeiles av medlemskap i internasjonale organisasjoner og deltakelse i multinasjonale prosjekter i Slovakia og i utlandet.

Som en av de minste metropolene i Sentral- og Vest-Europa, representerer den livlige byen Bratislava et inspirerende og samtidig rimelig sted for internasjonale studenter og reisende. Takket være sin geografiske beliggenhet i Sentral-Europa er det porten til Europa. Du vil nyte nærheten til Wien, Budapest, Praha med perfekte trafikkforbindelser. Den delte historien og nære avstander er felles for disse hovedstedene og gir mange muligheter for kulturelle, sosiale og reiseopplevelser. Flotte buss- og jernbaneforbindelser fra Bratislava samt lett tilgjengelighet til Bratislava og Wien flyplass tilbyr billige forbindelser til store europeiske destinasjoner.

Hva gjør vi og hvordan?

Hvis du leter etter den største og eldste arkitekturskolen i Slovakia, med fakultetet for arkitektur og design som en integrert del av det slovakiske teknologiske universitetet i Bratislava, er du i ferd med å komme til rett sted.

Du kan studere her Arkitektur og urban design, industriell og produktdesign. Karakteren til disse studiene har bestemt fakultetets underliggende utdanningsstrategi, særlig fokuset på utvikling av studentenes kreativitet og kritiske tenkning og deres evne til å svare på de uforutsigbare utfordringene i fremtiden som hver kandidat ennå ikke må møte. Prosjektbasert læring ledet av eksperter med faglig så vel som profesjonell bakgrunn og prosjekter koordinert i tett samarbeid med praksis gir en trofast simulering av “ekte” opplevelse.

FAD tilbyr også mulighetene for fokusert arbeid i sitt spesialiserte utdannings- og forskningssenter i hjertet av UNESCOs kulturarvby Banská Štiavnica. I det autentiske historiske huset (faktisk restaurert av studentene) har fakultetet plass til opptil 30 studenter og 10 ansatte under workshops eller spesialiserte kurs gjennom året. 133910_21.jpg

Når du kommer nærmere øvelsen, oppfordres studentene til å delta i et bredt spekter av lokale så vel som internasjonale konkurranser. Kvaliteten på skolen bekreftes hovedsakelig av elevenes prestasjoner. FAD kan med stolthet skryte av suksessene til studentene i ulike lokale og internasjonale arkitektoniske - urbanistiske og designkonkurranser (f.eks. Inspireli Awards, Xella, Isover, National Prize for the Design, ABF Slovakia for det beste bachelorarbeidet, Prof. Lacko Prize for the beste diplomarbeid) og mange andre.

Med et slikt tankesett tar vi sikte på kompleks forberedelse av studentene våre innen harde ferdigheter så vel som myke ferdigheter i sammenheng med kommende Industry 4.0.

En god utdannelse er imidlertid ikke nok. Vi prøver å skape et fellesskap med det første. Arkitekturfakultetet gir et rikt sosialt, forsknings-, akademisk og idrettsliv. Vi har lang tradisjon for å organisere vårt største offentlige arrangement - Night of Architecture and Design. Mange av arrangementene er forberedt for studenter av studenter - for eksempel Manifest (våre første år får en varm velkomst av deres nye kolleger). Etterfulgt av åpne dager, utstillinger av studenter så vel som fagpersoner som viser frem sitt arbeid, bordtennishelg osv., Og ender med mange lokale arkitektur, design, kunstfestivaler og markeder (som Urban Market), Fakultet for arkitektur og design nyter sin tilstedeværelse på grunn av sin strategiske beliggenhet nær Bratislava sentrum. 133896_20160921_163434.jpg

Sist oppdatert sep. 2020

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss

Om skolen

The Faculty of Architecture and Design is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field o ... Les mer

The Faculty of Architecture and Design is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architecture, urbanism, and design. It was founded in 1947, and since then, it is based on the most talented Slovak architects and designers. Minimér
Bratislava