Ph.D. i biokjemi

Generelt

Programbeskrivelse

Kjemi av livsprosessene

Studenter som går inn i dette programmet er trent i alle felt innen biokjemi inkludert bioenergetikk, enzymologi, molekylærbiologi, proteinkjemi og struktur, immunkjemi, xenobiokjemi (biokjemi av fremmede stoffer), kjemiske og cellulære fundamenter av metabolske reaksjoner, etc. Studenter som deltar i programmet er aktivt involvert i tilskuddsstøttede forskningsprosjekter ved Institutt for biokjemi ved Fakultet for naturvitenskap ved Charles University Prague, samt i de samarbeidende laboratoriene ved Academy of Sciences of Czech Republic, og i regionale og bedriftslaboratorier. Studiene i programmet fullføres med suksess etter å ha oppnådd det engelske språksertifikatet (utstedt av uavhengige organisasjoner), og etter bestått den statlige doktorgradseksamen i biokjemi og to andre fag (vanligvis foreslått av veileder), og forsvaret av Ph.D. . Oppgave hvis viktige del er minst en publikasjon i internasjonalt fagfellevurdert tidsskrift hvor kandidaten må være hovedforfatter.


Beskrivelse av verifikasjon og evalueringskriterier

Inngangseksamen er en en-runde i form av et intervju. På grunnlag av en skriftlig forespørsel som sendes elektronisk sammen med søknaden, men senest 19. mai 2019, kan dekanen tillate inngangsundersøkelsen å foregå via informasjons- og kommunikasjonsteknologi, men bare for alvorlige og dokumenterte grunner som helse eller studier i utlandet.

Under opptaksprøven må kandidaten demonstrere tekniske og språklige ferdigheter for å studere det oppgitte programmet, sammen med attributtene som er nødvendige for vitenskapelig arbeid. Eksamen er gradert med maksimalt 100 poeng, hvorav 20 poeng blir tildelt som en bonus for å gi en mer spesifikk ide om studieinnholdet og planlagt avhandlingsarbeid i frivillig søknadsvedlegg, inkludert avhandlingsemne, en kort kommentar, forventet tilsynsavdeling og samtykke fra en bestemt veileder til å føre tilsyn med slik doktorgradsprosjekt.


Betingelser for opptak

Opptak til doktorgradsstudier er betinget av vellykket gjennomføring av et masterstudium.

Verifiseringsmetode: inntakseksamen
Bekreftelsesdato (opptaksprøve) fra: 17.06.2019 til: 28.06.2019
Alternativ dato (opptaksprøve) fra: 08.07.2019 til: 19.07.2019


Regler for fritak for opptaksprøve

Inngangseksamen kan fravikes på grunnlag av en skriftlig forespørsel fra kandidaten, forutsatt at de med hell har søkt om et STARS-prosjekt i det angitte akademiske året. En slik forespørsel, sammen med dokumentasjon om at vilkårene er oppfylt, må sendes (men ikke elektronisk) innen 19. mai 2019.


Karrieremuligheter

En kandidat fra Ph.D. doktorgradsprogram i biokjemi forventes å ha bred teoretisk og praktisk kunnskap innen biokjemi og molekylærbiologi. I sitt eget felt er han / hun i stand til å produsere og presentere vitenskapelige resultater på internasjonalt nivå. Hans utdanning og kunnskap er bred nok til å kunne tilpasse seg arbeidet i alle forskningsretninger ved ulike institusjoner som arbeider med studier ikke bare i biokjemi og molekylærbiologi, men også med bredere fag ved kjemi: biologisk grensesnitt. Han / hun er i stand til å delta i teoretiske og praktiske opplæringskurs ved universiteter, men kan også lede forskergrupper og kliniske kjemilaboratorier i medisinske virksomheter, samt delta i spesialisert forskning i farmasøytisk industri.

Sist oppdatert mars 2020

Om skolen

The Faculty of Science, Charles University, Prague is leading academic institution in the field of natural sciences in Czech republic a Middle-european region. It provides education in biology, chemis ... Les mer

The Faculty of Science, Charles University, Prague is leading academic institution in the field of natural sciences in Czech republic a Middle-european region. It provides education in biology, chemistry, geology and geography. Minimér