Ph.D. STARS-programmet

Generelt

Programbeskrivelse

Velkommen til Praha, velkommen til Det Naturvitenskapelige Fakultet!

Fakultet for vitenskap, Charles University tilhører de ledende forskningsinstitusjoner i Tsjekkia. Vi er stolte av vår rike historie og antallet kjente forskere som har jobbet her (inkludert nobelprisvinnerne Einstein og Heyrovsky). Medlemmene av våre forskningsgrupper er forfattere eller medforfattere av hundrevis av publikasjoner i de mest prestisjefylte tidsskriftene, inkludert Natur og Vitenskap. Ønsker du å bidra til nye funn i vitenskapen? Bli med i STARS-programmet!

prof. RNDr. Jiri Zima, CSc., Dean

129435_STARS_2020_Banner_FB_1200x628px.jpg

Hva tilbyr vi i STARS-programmet?

Alle doktorgrader studenter får et statsgarantert stipend på 10.500, - tsjekkiske kroner per måned det første studieåret; stipendet øker litt (10.500, - + ytterligere 2.000, - når legen har fullført eksamen) i løpet av de fire årene det er gitt. I tillegg til statlig stipend, vil STARS-programstudentene også få STARS-stipend på minst 10.000 CZK per måned. STARS-stipendet er garantert for en 4-årig studietid for de studentene som vil oppnå karakteren "A" (utmerket) i vanlig evaluering hvert år.

Deres nettoinntekt vil derfor være minst 20.500 CZK per måned (~ 800 EUR). Godtgjørelsen kan forbedres ytterligere av prosjektlederen. Doktorgraden studenter som er akseptert for STARS-programmet vil jobbe med det valgte vitenskapelige prosjektet under veiledning av veileder.

Som STARS Ph.D. studenter du har tilgang til:

  • Tilsyn
  • Avanserte metodologiske kurs
  • Høyteknologiske laboratorier og kjernemuligheter
  • Myk kompetanse trening
  • Tsjekkiske språkkurs for utenlandske studenter

Ph.D. stillinger

Nå har vi 54 åpne samtaler med søknadsfrist 13. mars 2020. Du kan velge inntil 3 stillinger.

spesialiseringer

  • Kjemi
  • Biologi
  • Geografi
  • Geologi
  • Miljøvitenskap

Sjekk ut våre Stars-prosjekter!

Informasjon om Praha

Praha er et av de eldste politiske, økonomiske og kulturelle sentrene i Sentral-Europa. Det er hovedstaden så vel som den største byen i Tsjekkia med mer enn 1230 000 innbyggere. Viktigheten av Praha gjenspeiles i nivået på dens arkitektur og levende kunst, livskvalitet, grad av utvikling av læring og dens kulturelle betydning og rekkevidde.

Det er en av verdens vakreste og monumentale byer . Det er kjent som byen til hundre spir på grunn av sin overflod av storslåtte, vakkert bevarte historiske monumenter fra praktisk talt hver periode i historien. Disse spirene er best beundret fra Praha slott, den dominerende av Praha og det viktigste tsjekkiske monumentet, samt fra broene som krysser elven Vltava som slynger seg gjennom byen ...

Praha er en visning av alle kunstneriske stiler og bevegelser. I 1992 ble den historiske kjerne av byen som dekker 866 hektar, oppført i UNESCOs verdens kultur- og naturarvregister.

Overnatting

Alle Charles University studenter (inkludert STARS studenter) er kvalifisert for subsidiert innkvartering i universitetshaller. Har du spørsmål om innkvartering, vennligst kontakt Central Accommodation Office.

Privat innkvartering er ikke vanskelig å finne i vår universitetsby. Du kan enten leie et rom i en delt leilighet eller en hel leilighet.

ESN CU Praha

Internasjonalt Erasmus Student Network Charles University Prague (ESN CU Prague) er en studentklubb som arrangerer ulike sosiale, kulturelle og sportslige arrangementer for både internasjonale og tsjekkiske studenter fra mange fakulteter, og generelt hjelper internasjonale studenter med å håndtere oppholdet i Praha.

Praha offentlig transport

Praha tilbyr et utmerket offentlig transportsystem med sine underjordiske og mange buss- og trikkelinjer. T-banen er den raskeste måten å reise lange avstander over hele byen. Den har tre linjer: A (grønn), B (gul) og C (rød). Den stenger for natten rett etter midnatt og åpner igjen etter klokken 04.00 Trikker og busser kobler metrosystemet til utmark og er også en praktisk måte å gjøre korte turer i sentrum av byen. Den mest effektive formen for natttransport er nettet av natttrikker som går fra omtrent midnatt til metroen åpner igjen. Natttrikker kjører veldig presist i 30 minutters intervaller.

Ved hjelp av taxi

Dessverre har drosjesjåfører ganske dårlig rykte i Praha. Det er ingen standardpris for drosjetjenester, men drivere må vise priser, vanligvis på døren. En rimelig pris er rundt CZK 28 per km, men det er en god ide å godta en pris før du tar en tur og være sikker på at apparatet kjører mens du er i drosjen. Vanligvis er pålitelige selskaper hvis forhandlere snakker engelsk, AAA Taxi (tlf. 420 222 333 222; 14014) eller ProfiTaxi (tlf. 420 261 314 151, 14015). Eller du kan selvsagt bruke Uber, Taxify eller Liftago.

Internasjonal flyplass og billige flyreiser

Den internasjonale Vaclav Havel flyplass Praha er et av de viktigste reisemålene i Europa, som tilbyr rundt 15 millioner passasjerer per år. For tiden forbinder 70 flyselskaper Praha med mer enn 160 destinasjoner over hele verden med direkte rutefly. Foruten de tradisjonelle transportørene er det også et økende antall lavpris selskaper som tilbyr rabattflybillett til de fleste av Europas største byer og andre interessante destinasjoner.

Kultur

Praha er også et av de kulturelle sentrene i Europa med mer enn ti store museer, sammen med utallige teatre, gallerier, kinoer og musikksteder. Byen arrangerer jevnlig en rekke prestisjetunge utstillinger, arrangementer og internasjonale festivaler. Praha er en by å opprette, stille ut og opptre i.

Sist oppdatert mars 2020

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss

Om skolen

The Faculty of Science, Charles University, Prague is leading academic institution in the field of natural sciences in Czech republic a Middle-european region. It provides education in biology, chemis ... Les mer

The Faculty of Science, Charles University, Prague is leading academic institution in the field of natural sciences in Czech republic a Middle-european region. It provides education in biology, chemistry, geology and geography. Minimér