Doktorgradsstudier Forskere for "Forsinket transformasjonell trøtthet i Sentral-og Øst-Europa: Å svare på økningen av illiberalisme / populisme" (FATIGUE)

Corvinus University of Budapest, Faculty of Social Sciences and International Relations

Programbeskrivelse

Les den offisielle beskrivelsen

Doktorgradsstudier Forskere for "Forsinket transformasjonell trøtthet i Sentral-og Øst-Europa: Å svare på økningen av illiberalisme / populisme" (FATIGUE)

Corvinus University of Budapest, Faculty of Social Sciences and International Relations

LEDIGE STILLINGER

Vi leter etter tidlige scenforskere for dette prosjektet!

Corvinusuniversitetet i Budapest, Institutt for verdensøkonomi, søker å utnevne tre høykaliberte tidligstatsforskere (ESR) for å delta i Marie SkłodowskaCurie Innovative Training Network på "Forsinket Transformational Fatigue i Sentral- og Øst-Europa: Å reagere på oppgangen av illiberalismen / Populism '(FATIGUE).

Søknadsfrist: 28. februar 2018

Stilling: Tidlig faseforsker

Sted: Corvinus Universitet i Budapest (år 1 og 3) og Universitetshøgskolen London eller University of Tartu (år 2)

Arbeidstid: Fulltid (40 timer per uke)

Varighet: Fastsiktig (1. august 2018 - 31. juli 2021)

Lønn: Årlig bruttolønn € 23.797 (mer informasjon i stillingsbeskrivelse)

JOBB BESKRIVELSE OG ANVENDELSES GUIDE:

Ledig stilling 1: ESR8_1211

Ledig stilling 2: ESR9_1211

Ledig stilling 3: ESR14_1211

HVA ER H2020 FATIGUE?

FATIGUE er prosjektet av fem universiteter, med sikte på å forklare og tolke overgangsutmattingen av postkommunistiske samfunn.

Etter statssosialismens sammenbrudd begynte liberaliseringen av det offentlige livet, demokratiseringen av politikken, avskaffelsen av statskrevne økonomier og innføring av markeder i statene i det tidligere sovjetiske blokken. Disse nødvendige, men likevel sosialt kostbare forvandlinger løp aldri jevnt og i samme retning i alle postkommunistiske stater, men i midten av 2000-tallet syntes de mest vellykkede landene, som var klynget i Sentral-Europa og Østersjøen, å ha klart å konsolidere det liberale demokratiet. Så snakkes noe. Den politiske banebrytningen sprang ut i nye retninger da populistiske partier begynte å få mer støtte. Alle populister engasjere seg i delegitimering av det demokratiske systemet i navnet på ubegrenset majoritarisme. Nå har vi to saker (Ungarn og Polen) der høyrebefolkningene er i makten og demonterer institusjonene for kontroll og balanse, og tilfeller der teknokratiske eller venstre populisters dominans (Tsjekkia, Slovakia) synes å risikere demokratisk erosjon. FATIGUE tar sikte på å forklare og tolke denne forvirrende U-svingen, reflektere over den forsinkede fremveksten, diagnostisere konsekvensene og foreslå levedyktige politiske løsninger. 15 ESR vil bli utnevnt til seks partneruniversiteter.

FATIGUE er utformet for å tolke og forklare denne forsinkede svingen i retning av høyden populisme ved å studere fire sammenhengende fenomener:

  • Sosiale, økonomiske og kulturelle "kostnader" for postkommunistiske transformasjoner, inkludert lavt nivå av tillit til eliten og demokratiske institusjoner, samt fortsatt svake juridiske kulturer
  • Den økte mottakelsen av visse segmenter av CEE-befolkningene til diskurser som understreker transformasjonsfeil i stedet for suksesser.
  • Styrking av politiske krefter og gründere som utøver ulovlige diskurser og danner populistiske organisasjoner og bevegelser.
  • Sammensetning, strategier og relativ styrke / svakhet hos partier og aktører som støtter liberale og "kosmopolitiske" politiske plattformer og kulturprogrammer.

Alle tidlige scener Forskere vil bli registrert på et PhD-program ved ett av de seks deltakende universitetene, som kommer sammen som en kohorte for en serie treningsarrangementer om forskningsdesign, metodikk, forskning til politikk / interessentoppdrag og publikasjoner. I løpet av det andre året av programmet vil alle ESRs bruke opptil 10 måneder på et annet partneruniversitet, samt gjennomføre en utplassering hos en ikke-akademisk partner. Konsortiet består av seks akademiske partnere og 12 ikke-akademiske organisasjoner, hvis bredde og kaliber gjør at dette programmet skiller seg ut i sitt felt. Prof Jan Kubik og Dr Richard Mole fra UCL SSEES leder gruppen som inkluderer:

  • Universitetet i Beograd, Serbia
  • Karlsuniversitetet, Praha, Tsjekkia
  • Corvinus universitet i Budapest, Ungarn
  • Jagiellonian University, Kraków, Polen
  • Tartu Universitet, Estland

HVA ER H2020 FATIGUE?

FATIGUE er prosjektet av fem universiteter, med sikte på å forklare og tolke overgangsutmattingen av postkommunistiske samfunn.

Mer informasjon om prosjektet finner du her: http://worldeconomy.hu/our_projects/fatigue/

Denne skolen tilbyr programmer i:
  • Engelsk


Sist oppdatert January 17, 2018
Varighet og pris
Dette kurset er Campusbasert
Start Date
Studiestart
Aug. 2019
Duration
Varighet
3 år
Heltidsstudier
Price
Pris
Contact school
Information
Deadline
Contact school
Locations
Ungarn - Budapest
Studiestart : Aug. 2019
Søknadsfrist Contact school
Studieslutt Juli 31, 2021
Dates
Aug. 2019
Ungarn - Budapest
Søknadsfrist Contact school
Studieslutt Juli 31, 2021