Doktorgradsprogram

Generelt

Programbeskrivelse

TSM doktorgradsprogram tilbyr fem grundige studieretninger for en læreplan med uvanlig rikdom og bredde. Siden programmet registrerer bare 10 til 20 nye Ph.D. studenter hvert år , trives doktorgradsstudenter i en atmosfære av intellektuell strenghet og kreativt samarbeid mellom studenter og fakultetet.

Velkommen til doktorgradsprogrammet i ledelse ved TSM

Takk for interessen din for doktorgradsprogrammet ved Toulouse School of Management (TSM). TSM er en del av Toulouse Capitole University, et av de eldste og mest anerkjente universitetene i Frankrike, og blander aspekter av en offentlig forskningsintensiv institusjon med en internasjonal tilnærming til lederutdanning og strategisk autonomi .

Vårt tilknyttede forskningssenter, TSM Research (UMR 5303 CNRS / TSM-UT1), er et av bare fire forskningssentre innen ledelsesvitenskap som er godkjent av det franske nasjonale senteret for vitenskapelig forskning.

Videre samarbeider doktorgradsprogrammet med to andre forskningslaboratorier i Toulouse og dets region:

 • Laboratoire Gouvernance et Contrôle Organisationnel (EA 7416 / Université Paul Sabatier),
 • TBS Research Center, som tilhører den internasjonalt godkjente Toulouse Business School (TBS).

Doktorgradsstudentene våre kan velge ett av fem spor:

 • Regnskap-revisjon - styringskontroll,
 • Finansiere,
 • Human Resource Management & Organizational Behavior,
 • markedsføring,
 • Strategi og internasjonal ledelse.

Programmet inneholder et rikt grunnlag av kurs og seminarer i de to første årene , hvorav noen tilbys på tvers av fagområder og andre i svært små grupper for å tillate en høy grad av spesialisering. Frem til fullført doktorgrad støtter vi studenter gjennom et seminarprogram - inkludert forskningssamtaler, skriving og publisering av seminarer, samt forberedelse og støtte for arbeidsmarkedet. Flertallet av studentene våre får også undervisningserfaring på lavere og masternivå. Videre sikrer en pakke med full doktorgradsstipend, årlig konferansereise og forskningsstøtte (fra andre år og utover) at studentene kan utvikle seg under gode forhold og fullt ut integrere seg i internasjonale forskningsnettverk innen sitt felt. Målet vårt er å forberede studentene på en best mulig måte for deres fremtidige roller i akademia, hvor omtrent 90% av våre alumner jobber, eller i politiske institusjoner, forskningsorganisasjoner og private selskaper.

I 2020 er TSM-doktorgradsprogrammet (TSM-DP) tildelt den prestisjetunge EPAS-akkreditering, levert av European Foundation for Management Development (EFMD) . EPAS-akkrediteringen bekrefter kvaliteten på alle fasetter av programtilbudet vårt: fra dets institusjonelle, nasjonale og internasjonale miljø, gjennom design, levering, resultat og innvirkning, til kvalitetssikringsprosesser. Det understreker spesielt akademisk strenghet, praktisk relevans, internasjonalisering, etikk og bærekraft.

entrepreneur, startup, start-up

Curriculum

Doktorgradsprogrammet er på heltid, med ett inntak hvert år om høsten. Forskningstrening tilbys bare på stedet: ingen fjernundervisning er tilgjengelig. Den typiske gjennomføringstiden er fem år.

Toulouse School of Management tilbyr et intensivt doktorgradsprogram for personer som er interessert i å drive uavhengig forskning. Programmet vårt kombinerer det beste fra teori, praksis og forskningsmetoder med vitenskapelig integritet . Kursene ledsages av forskningspraksis. Nyutdannede følger karriere ved ledende universiteter og handelshøyskoler, politikkorienterte institusjoner og private firmaer.

For å følge internasjonal beste praksis, begynner forskning ved Toulouse School of Management i det andre året av mesteren, med et dedikert forskningsprogram, og i løpet av to år vektlegger læreplanen for doktorgradsprogrammet fire viktige opplæringsområder for doktorgradsstudenter:

 • forskningsverktøy og metodikk
 • grundig studie av deres forskningsfelt
 • ferdigheter til å gjennomføre uavhengig forskning som fører til publikasjoner på høyt nivå
 • karriereutvikling

Studenter som fullfører det første året av programmet, tildeles en Master of Science og kan velge å avslutte sin formelle opplæring. Målet med dette ettårige programmet er å gi studentene de kvantitative, analytiske og teoretiske verktøyene for en vellykket akademisk eller bransjerettet karriere. Derfor begynner studentenes forskningsprogram og avhandlingsfase i mars dette første året.

I år 2 av doktorgradsprogrammet studerer studentene ytterligere ideer, teoretisk bakgrunn, modeller, metodikk og deres forskningsprotokoll i nært forhold til sine rådgivere. Dermed blir studentene gradvis mer involvert i utforming og gjennomføring av original forskning. Ved utgangen av det andre året tildeles våre doktorgradskandidater en MPhil i Management (TSM-sertifikatprogram i Advanced Management Science) og har et solid grunnlag for å bygge oppgaveprosjektet deres, og noen vil ha produsert et papir som er egnet for publisering.

De senere årene av doktorgradsprogrammet er dedikert til original forskning og opprettelsen av en doktorgrad. avhandling. Studentene får muligheten til å utvikle sine egne strenge og banebrytende ideer. Ph.D. kandidater deltar i instituttets liv, inkludert seminarer. De presenterer også sitt forskningsarbeid i junior- og seniorworkshops, oppfordres til å delta i internasjonale konferanser og internasjonale besøksperioder, og til slutt forsvare avhandlingene.

Opptakskrav

Det kreves en bachelorgrad (i USA), fullføring av det første året av en mastergrad (i Europa), eller et tilsvarende vitnemål, som representerer et fireårig studium i et akkreditert høyskole eller universitet. En fullført mastergrad er ikke nødvendig, selv om mange søkere har en mastergrad i områder som ledelse, økonomi, økonomi, ingeniørfag, psykologi, statistikk eller andre relaterte felt. Det forventes overlegen akademisk ytelse.

Europeiske studenter med en mastergrad i forskning er også velkomne til å søke. Vellykkede søkere vil få fritak fra visse forelesninger, og avhengig av bakgrunn vil de følge en sekvens med forelesninger som dekker omtrent ett år i stedet for to.

Hver søknad vil bli studert nøye av professorene innen spesialisering, og av doktorgradsrådet sammensatt av professorer fra alle felt.

Studieåret starter tidlig i september.

Søknad sjekkliste

 • Gjenoppta
 • Forskingsforslag
 • Forskningsmateriell som kan støtte søknaden din (avhandling, papir, forskningsarbeid)
 • transkripsjon
 • engelskprøve
 • Referansebrev
 • EasyRecrue forhåndsinnspilt videointervju
 • ID eller passkopi
Sist oppdatert okt. 2020

Om skolen

TSM delivers top-quality academic and professional education, ensuring that students will quickly find employment upon graduating. TSM offers full-time educational programs in the main management disc ... Les mer

TSM delivers top-quality academic and professional education, ensuring that students will quickly find employment upon graduating. TSM offers full-time educational programs in the main management disciplines at both undergraduate and graduate levels. Our subject areas are accounting and financial control, finance, human resource management, marketing, and strategy. Minimér