Doktorgrad i matvitenskap

Generelt

Les mer om dette programmet på skolens hjemmeside

Programbeskrivelse

Navn på programmet: Doktorgrad i matvitenskap
DGP-kode: 506628
Normal periode for uteksaminering: 6 semestre
Studiepoeng: 210
Grad gir: Doktorgrad i matvitenskap
Campus hvor den tilbys: Hermosillo

Programbeskrivelse

Generelt mål

Tilbyr en ramme med spesialisert faglig formasjon til kandidater fra Biologiske Vitenskap, Kjemisk-Biologer, Kjemisk Engineering, Agronomist og lignende løp, som danner menneskelige ressurser på utmerket nivå, med et solid forberedelse i ulike områder av vitenskapen, som er i stand til å realisere opprinnelig undersøkelse og uavhengig som representerer betydelige fremskritt innen matvitenskap og teknologi, med større vekt på korn- og akvakulturprodukter. Gi også dem en grundig og omfattende oversikt slik at de kan identifisere relevante problemer i sine arbeidsområder og generere relevant kunnskap.

Spesifikke mål

  • Å forberede personell med høyt faglig nivå, under et opplæringssystem, ved hjelp av kurs og opprinnelige undersøkelser, hvis sluttmål avsluttes med en avhandling av grad.
  • Form menneskelige ressurser i stand til å søke, identifisere og løse problemer som står overfor landet, om matvitenskap.
  • Utarbeide menneskelige ressurser på høyt nivå som er i stand til å generere kunnskap, gjennom planlegging, utforming og utvikling av forskningsprosjekter som er relevante for utviklingen av matvitenskap og løsning av problemene med matproduksjon og -foredling, og landbruk.
  • Fremme og fremme formidling og formidling av vitenskapelig kunnskap i en eller flere fag innen matvitenskap, og på denne måten styrke den nasjonale vitenskapelige kulturen og spesielt den regionale.
  • Forbered menneskelige ressurser på høyeste nivå med ferdighetene til å effektivt overføre kunnskap, til å trene nye forskere og lede arbeidsgrupper som fremmer å øke vitenskapsnivået i Mexico.
  • Formulere forskningsarbeidet til de akademiske organer og deres generasjonslinjer og bruk av kunnskap med opplæring av menneskelige ressurser.
  • Presentere resultatene av undersøkelsen gjennom deltagelse i spesialiserte hendelser og publisering av forskningsartikler i vitenskapelige tidsskrifter indeksert av ISI for nasjonal eller internasjonal formidling.
  • Link til Nagrade Programmer fra andre institusjoner gjennom konkrete avtaler, samt påvirke innholdet i de faglige programmene i de tilhørende grader.

Hva vil dine ferdigheter være når du fullfører programmet?

Kandidatene håndterer på en kritisk måte den vitenskapelige og tekniske informasjonen om spesialiserte kilder. De har også evnen til å utvikle grunnleggende og anvendt forskning for å løse problemer. På samme måte er de opplært til å trene spesialiserte menneskelige ressurser.

Graduate Profile

  • De vil ha oppnådd en solid og nåværende kunnskap innen matvitenskap og teknologi.
  • De vil ha kapasitet til å støtte og utvikle grunnleggende og anvendt forskning på en uavhengig måte som vil påvirke løsningen av relevante problemer, med en vitenskapelig, teknologisk, etisk og humanistisk tilnærming.
  • De vil på en kritisk måte håndtere den vitenskapelige og / eller tekniske informasjonen om spesialiserte strømkilder.
  • De vil bli opplært til å trene spesialiserte menneskelige ressurser.
  • De vil kunne formulere opprinnelige prosjekter av grunnleggende og anvendt forskning uavhengig og lede forskningsgrupper.
  • De vil ha kapasitet til å trene menneskelige ressurser på kandidatnivå.

Curriculum

Curriculum map

114653_Mapacurricular04.png

Liste over fag

Grunnleggende fag

  • biostatistikk
  • Mat Biochemistry
  • Fysisk kjemi av mat
  • Mat Microbiology
  • ernæring
  • Mat kjemi
  • Matreologi
  • Grunnleggende om toksikologi

Spesialisering av fag

  • Kvalitet av mel og baking
  • Entomologi av korn og lagrede matvarer
  • Håndtering av korn og lagrede produkter
  • Mikrobiologi av korn
  • Massreologi
  • Kornteknologi
  • Ekstrudering av mat
  • Ingeniøregenskaper av korn
  • Innhøsting av fiskebiprodukter
  • Biokjemi av marine produkter
  • Kvalitetskontroll under behandling av marine produkter
  • Enzymer av marine opprinnelse
  • Fysiologi av marine produkter
  • Ledelse og behandling av marine produkter
  • Mikrobiologi av marine matvarer
  • Toksikologi av marine produkter
  • Avansert biokjemi
  • Karbohydrater, lipider og proteiner: Ernæringsmessige aspekter
  • Design og evaluering av eksperimenter
  • Fysisk kjemi av proteiner
  • Fysiologi og mikrobiell kinetikk
  • Funksjonelle egenskaper av mat
  • Matssikkerhet
  • Fysiologi og biokjemi av korn og frø

Valgfrie fag

  • Aktivering av xenobiotika
  • Karbohydrat kjemi
  • Lipidkjemi
  • Tørking av korn
  • Emballasje av marine produkter
  • Matkvalitetsvurdering
  • Sensorisk evaluering av mat
  • Grunnlag for kromatografiske metoder: teori og praksis
  • Avansert matkjemi
  • Avanserte emner i mat toksikologi
  • Utvalgte temaer i akvakulturprodukter
  • Utvalgte emner i belgfrukter
  • Utvalgte temaer i korn og oljefrø
  • Molekylær og cellulær biologi
  • Utvalgte temaer

Linjer for generering og / eller anvendelse av kunnskap om programmet.

  • bioteknologi
  • Funksjonelle egenskaper av biomolekyler
  • Mathåndtering, bearbeiding, bevaring og sikkerhet
  • Kjemiske, biokjemiske og næringsegenskaper av mat

Academic Core

navn

post

Dr. Josafat Marina Ezquerra Brauer

ezquerra@guayacan.uson.mx

Dr. Benjamín Ramírez Wong

bramirez@guaymas.uson.mx

Dr. Mario Onofre Cortez Rocha

mcortez@guayacan.uson.mx

Dr. Enrique Márquez Ríos

emarquez@guayacan.uson.mx

Dr. Maribel Plascencia Jatomea

mplascencia@guayacan.uson.mx

Dr. Francisco Javier Cinco Moroyoqui

fcinco@guayacan.uson.mx

Dr. Patricia Isabel Torres Chávez

pitorres@guayacan.uson.mx

Dr. Armando Burgos Hernández

aburgos@guayacan.uson.mx

Dr. Carmen Lizette Del Toro Sánchez

carmen.deltoro@unison.mx

Hvordan gå inn på denne postgraduate kurs?

Oppføringskrav

  • Søknad om opptak med bilde.
  • Grad eller mastergrad (original og kopi).
  • Sertifikat av kvalifikasjoner av master i disipliner relatert til programmet med minimum gjennomsnitt på 80/100 (kopi).
  • Bevis på gjennomsnittskarakterer, hvis sertifikatet ikke gir det (original).
  • Dokument som godkjenner TOEFL tilsvarende en minimumspoeng på 450 poeng (original).
  • Undersøkelse av EXANI-III kunnskap og ferdigheter CENEVAL (1000 poeng).
  • Send inn en muntlig og skriftlig essay (gratis format, maksimalt 10 sider) som inneholder det foreløpige temaet for forskning godkjent av en utdannet professor.
  • Letter of commitment av eksklusiv dedikasjon til doktorgradsprogrammet.
  • Curriculum vitae med offisielle kuponger.
  • Tre anbefalingsbrev fra professorer i SNI.
  • Fødselsattest (original og kopi).
  • Unique Code of Population Registration (CURP), for meksikanere. For utlendinger, Flyttende form av student FM2 eller FM9 (kopi).
  • Elector legitimasjon (begge sider), for meksikanere. Pass, for utlendinger (kopi).
  • Ekteskapsbevis, fødselsattest av barn og ektefelle (kopi), kun hvis det er aktuelt.
  • Hvis du har vært en CONACYT-lærer, legg vedlagt et utgivelsesbrev.
  • Bevis for medisinsk undersøkelse.

opptak Profile

Studentene i programmene med orientering til forskningen i forskerutdanningen i matematikk og teknologi vil måtte ha interesse av den vitenskapelige undersøkelsen innen mat. Det er nødvendig at de har mulighet til å søke, innhente, forstå og integrere vitenskapelig informasjon publisert i det internasjonale feltet. I tillegg er det ønskelig at de har erfaring og evne til å jobbe i et matlaboratorium.

På samme måte må alle studenter tilfredsstillende ha gjennomført studien av nivået umiddelbart før de ønsker å komme inn og har fått følgende spesifikke kompetanser:

  • De viktigste aspektene av kjemisk terminologi, biokjemi, fysisk kjemi, toksikologi, mikrobiologi og matsteknologi.
  • Grunnleggende og hovedprosedyrer som brukes i kjemisk, biokjemisk, fysisk-kjemisk og mikrobiologisk analyse av mat.
  • Karakteristikkene til de forskjellige tilstandene av materie og de teoriene som brukes til å beskrive dem.
  • De viktigste egenskapene til de kjemiske elementene i matvarer og deres forbindelser.

Den type student som vil godta programmet må ha følgende ferdigheter og evner:

  • Muntlig og skriftlig kommunikasjonsferdighet.
  • Forståelse av vitenskapelige tekster på engelsk.
  • Ferdigheter for å søke og skaffe informasjon, enten i primær eller sekundær kilder.
  • Ferdigheter for syntesen, rapportering og presentasjon.
  • Ferdigheter for å løse problemer knyttet til kvalitativ og kvantitativ informasjon.
  • Ferdigheter til å anvende teoretisk kunnskap til praksis.
  • Ferdigheter og ferdigheter i praktiske aspekter. Manuell evne til å utføre oppgaver av vitenskapelig og praktisk karakter.
  • Ferdigheter for å studere og lære autonomt.
  • Ferdigheter knyttet til datautstyr og informasjonsteknologi.
  • Interpersonell ferdigheter, egnet for forholdet til andre mennesker og for integrering i arbeidsgrupper.
  • Lederskapskapasitet
  • Kapasitet for gruppearbeid.
  • Kapasitet for beslutningstaking
  • Ferdigheter i numerisk beregning, inkludert aspekter som verdsettelse av størrelsesordenene og deres ordre, korrekt bruk av måleenhetene, analyse av feil, estimater av statistisk art etc.
  • Evne til å integrere kvalitet som en av de viktigste variablene å vurdere i hverdagen.
  • Ferdigheter i anvendelsen av deduktive resonnementer og i bruk av kreativ evne.
  • Evne til å gjenkjenne behovet for respekt for livet, trivsel for mennesker og miljø.

Hva trenger du for å få graden?

Kvalifikasjonskrav

For å oppnå en PhD-grad må du:

  • Godkjen de totale studiepoengene og oppfylle de øvrige kravene som er fastsatt i det tilsvarende kandidatprogrammet;
  • Bevis for å forstå et annet språk enn spansk, slik det ble etablert av Norges fagutvalg i henhold til studieprogrammet.
  • Pass eksamen i karakter i skriftlig fase og i muntlig fase før en jury som heter ex profeso.
  • Overholde de bestemmelser og krav som Skoleverket krever for utstedelse av graden.

Titreringsalternativer

I Graduate Programmet i matvitenskap og teknologi, er en enkelt modalitet etablert for å oppnå akademiske grader. Denne modaliteten består av to faser: skriftlig fase og oral fase. For dette nivået består den skriftlige fasen av en individuell avhandling, som i tillegg til å tilfredsstille betingelsene for masteroppgaven, nødvendigvis inneholder en originalforskning som gjør det mulig å utvikle kunnskap innen matområdet. Den muntlige fasen av 38-graders eksamen består av vellykket forsvarsoppgave innen opplæringsutvalget, i samsvar med artikkel 61 og 62 i REP.

Hvor mye koster det å studere dette kurset?

Kostnad for EXANI-III

Registreringsprisen for søkere til Universidad de Sonora er kunngjort årlig sammen med første innmeldingsmelding.

Registrerings- og studieavgift

Studentene, når de registrerer seg i noen av kandidatprogrammene, må dekke de tilsvarende honorarene i henhold til gjeldende minimumslønn i byen Hermosillo, som fastsatt i Quotas-forordningen.

Større rapporter

Francisco Rodríguez Félix
Program koordinator
Rosales og Blvd. Luis Encinas s / n, Col Centro, CP 83000, Building 5P. Hermosillo, Sonora.
coordinacion.dipa@unison.mx
Tlf: 52 (662) 259 2207, 52 (662) 259 2209
href = "http://dipa.unison.mx/?op=doctorado

Sist oppdatert mars 2020

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss

Om skolen

La Universidad de Sonora es una institución pública autónoma que tiene como misión formar, en programas educativos de calidad y pertinencia, profesionales integrales y competentes a nivel nacional e i ... Les mer

La Universidad de Sonora es una institución pública autónoma que tiene como misión formar, en programas educativos de calidad y pertinencia, profesionales integrales y competentes a nivel nacional e internacional, articulando la docencia con la generación, aplicación y transferencia del conocimiento y la tecnología, así como con la vinculación con los sectores productivo y social, para contribuir al desarrollo sostenible de la sociedad. Minimér
Hermosillo