Populære kategorier

DBA programmer

Doktorgrad i business administration (DBA) er en videreutdanning som tilbys ved handelshøyskoler og universiteter. DBA-programmet er forskningsbasert og utstyrer kandidaten med de ferdighetene som trengs for å lykkes i en karriere innenfor høye akademiske nivåer og forretningsrådgivning.

Mange universiteter rundt om i verden har DBA programmer. Emnene som studeres i programmene er ofte knyttet til organisasjonsledelse, forskningsdesign, forvandle teori til praksis, publisering og formidling, ect.

Mangfoldet av ulike DBA-programmer kan være overveldende - ikke la det stoppe deg! Start søket ditt ved å se på de mest populære DBA-programmene oppført nedenfor.

Nye DBA'er

United International Business Schools

DBA - Doktor I Bedriftsøkonomi

Juli 8, 2018
Vår akademiske kalender er basert på et kvartssystem (1 kvartal = 10 uker). På grunn av programmets fleksible struktur og modulutforming er det flere startdatoer i begynnelsen av hvert kvartal og hver periode i oktober, november, januar, februar, april, mai, juli og august. Alle universiteter følger samme akademiske kalender.

Western National University

DBA - DOCTORATE OF BUSINESS ADMINISTRATION

Juli 1, 2018
DBA er designet for kandidater som, etter å ha fullført et masterprogram, ønsker å videreutvikle sin praktiske og teoretiske kunnskap om prinsippene som styrer global virksomhet.

Business School Netherlands, Nigeria

Executive DBA

Juni 21, 2018
Etter DBA vil du finne deg selv utnytte vitenskapelig forskning og Action Learning med en spesiell vekt på praktisk anvendelse av konklusjoner og resultater.

Universiteter i Norge

Endre lokasjon

PhD studier: DBA - Doktorgrad of Business Administration

Doktorgrad i business administration (DBA) er en videreutdanning som tilbys ved handelshøyskoler og universiteter. DBA-programmet er forskningsbasert og utstyrer kandidaten med de ferdighetene som trengs for å lykkes i en karriere innenfor høye akademiske nivåer og forretningsrådgivning.

DBA-programmer består av en kombinasjon av kurs og selvstendig forskning. Kursene kan gjennomføres enten på campus eller nettbasert, avhengig av programmets struktur. Obligatoriske DBA-kurs kan omhandle emner som:

  • Organisasjonsledelse
  • Endring i organisasjoner
  • Kontinuerlig kompetanseutvikling
  • Avansert forskningsteknikk
  • Forskningsdesign
  • Teori til praksis
  • Publisering og formidling

Arbeidskravene i doktorgradsprogrammet i business og administrasjon har mange likheter med programmet for doktorgrad i økonomi og administrasjon, men de to programmene er forskjellig når det kommer til kravene angående den selvstendige forskningen. DBA-kandidatene har som mål å bidra til direkte til moderne forretningsdrift. Ved å bruke teori til reele forretningsmessige problemer bruker DBA studentene sin avhandling til å indtroduserer nye ideer til feltet business og administrasjon.

Kostnadene for DBA-programmene varierer i stor grad fra de forskjellige skolene. Kostnaden for å fullføre en DBA-grad kan også avhenge av plasseringen av universitetet og studiets truktur (f.eks: heltid, deltid eller nettbasert). Det er viktig å ta kontakt med den aktuelle handelshøyskolen for å få en detaljert plan over kotnadene, samt undersøke mulighetene for økonomisk støtte og stipender. Be om mer informasjon direkte fra handelshøyskolene ved å bruke skjemaet på programsidene linket nedenunder.

De fleste som søker DBA-prorgrammer har allerede fullført en MBA, MSc, eller en mastergrad innenfor et relevant felt. Noen av universitetene krever også at søkerne har betydelig praktisk erfaring i form av f.eks. ledende stillinger. Kjennskap til strategisk ledelse blir også sett på som en fordel for fremgangsrike søkere til DBA-programmet. I tillegg krever mange av handelshøyskolene at DBA-søkere må fremhvise resultater fra GRE eller GMAT-test, samt IELTS eller TOEFL-test, gjelser studenter med engelsk som andrespråk.

Mange handelshøyskoler tilbyr nettbaserte DBA-programmer, noe som eliminerer behovet for å pendle til campus. Noen skoler tilbyr også deltidsprogrammer, noe som muliggjør kombinasjonen av arbeid og videre studier. Mer informasjon om DBA-programmenes struktur kan du finne her.

Doktorgradsprogrammer i business og administrasjon er tilgjengelig på topp universiteter rundt om i verden, i Storbritannia, USA, Australia, Nederland, Frankrike, Spania, Hong Kong, Tyskland, Kina osv. For å motta mer informasjon kan du kontakte de aktuelle handelshøyskolene direkte.