Populære kategorier

DBA programmer

Doktorgrad i business administration (DBA) er en videreutdanning som tilbys ved handelshøyskoler og universiteter. DBA-programmet er forskningsbasert og utstyrer kandidaten med de ferdighetene som trengs for å lykkes i en karriere innenfor høye akademiske nivåer og forretningsrådgivning.

Mange universiteter rundt om i verden har DBA programmer. Emnene som studeres i programmene er ofte knyttet til organisasjonsledelse, forskningsdesign, forvandle teori til praksis, publisering og formidling, ect.

Mangfoldet av ulike DBA-programmer kan være overveldende - ikke la det stoppe deg! Start søket ditt ved å se på de mest populære DBA-programmene oppført nedenfor.

Nye DBA'er

Galicia Business School

DBA: Diplom I Bedriftsøkonomi

September 8, 2018
Vårt Diploma i Bedriftsøkonomi (DBA) er utformet med det formål å trene deltakere i grunnlaget for ledelse fra et helt praktisk perspektiv.

Grand Canyon University

DBA med vekt på ledelse

August 15, 2018
Doktor i Business Administration (DBA) med vekt på ledelse, tilbys online av College of Doctoral Studies, er en fordybende pedagogisk opplevelse kombinere strategisk ledelse teori med transformative forretningspraksis.

International Telematic University UNINETTUNO

Doktorgrad i Bedriftsøkonomi - DBA

August 5, 2018
En doktorgrad i Business Administration (DBA) er anerkjent som en prestisjefylt kvalifikasjon som en profesjonell doktorgrad i Business and Management. Det regnes som et av de høyeste kvalifikasjonsnivåene i profesjonell ledelse. Vårt kurs kombinerer lærte moduler i avansert styringsteori og praksis sammen med opplæring i nødvendige metodikker og te… [+]knikker for å utføre doktorgradsstudier i næringsliv og ledelse. DBA vil ta typisk fire år å fullføre deltid, men med muligheten til å øke varigheten av arbeidet og livsforpliktelser er utfordrende for å balansere med studiene. Når du har fullført programmet, vil du få tittelen "Doctor". [-]

Universiteter i Norge

Endre lokasjon

PhD studier: DBA - Doktorgrad of Business Administration

Doktorgrad i business administration (DBA) er en videreutdanning som tilbys ved handelshøyskoler og universiteter. DBA-programmet er forskningsbasert og utstyrer kandidaten med de ferdighetene som trengs for å lykkes i en karriere innenfor høye akademiske nivåer og forretningsrådgivning.

DBA-programmer består av en kombinasjon av kurs og selvstendig forskning. Kursene kan gjennomføres enten på campus eller nettbasert, avhengig av programmets struktur. Obligatoriske DBA-kurs kan omhandle emner som:

  • Organisasjonsledelse
  • Endring i organisasjoner
  • Kontinuerlig kompetanseutvikling
  • Avansert forskningsteknikk
  • Forskningsdesign
  • Teori til praksis
  • Publisering og formidling

Arbeidskravene i doktorgradsprogrammet i business og administrasjon har mange likheter med programmet for doktorgrad i økonomi og administrasjon, men de to programmene er forskjellig når det kommer til kravene angående den selvstendige forskningen. DBA-kandidatene har som mål å bidra til direkte til moderne forretningsdrift. Ved å bruke teori til reele forretningsmessige problemer bruker DBA studentene sin avhandling til å indtroduserer nye ideer til feltet business og administrasjon.

Kostnadene for DBA-programmene varierer i stor grad fra de forskjellige skolene. Kostnaden for å fullføre en DBA-grad kan også avhenge av plasseringen av universitetet og studiets truktur (f.eks: heltid, deltid eller nettbasert). Det er viktig å ta kontakt med den aktuelle handelshøyskolen for å få en detaljert plan over kotnadene, samt undersøke mulighetene for økonomisk støtte og stipender. Be om mer informasjon direkte fra handelshøyskolene ved å bruke skjemaet på programsidene linket nedenunder.

De fleste som søker DBA-prorgrammer har allerede fullført en MBA, MSc, eller en mastergrad innenfor et relevant felt. Noen av universitetene krever også at søkerne har betydelig praktisk erfaring i form av f.eks. ledende stillinger. Kjennskap til strategisk ledelse blir også sett på som en fordel for fremgangsrike søkere til DBA-programmet. I tillegg krever mange av handelshøyskolene at DBA-søkere må fremhvise resultater fra GRE eller GMAT-test, samt IELTS eller TOEFL-test, gjelser studenter med engelsk som andrespråk.

Mange handelshøyskoler tilbyr nettbaserte DBA-programmer, noe som eliminerer behovet for å pendle til campus. Noen skoler tilbyr også deltidsprogrammer, noe som muliggjør kombinasjonen av arbeid og videre studier. Mer informasjon om DBA-programmenes struktur kan du finne her.

Doktorgradsprogrammer i business og administrasjon er tilgjengelig på topp universiteter rundt om i verden, i Storbritannia, USA, Australia, Nederland, Frankrike, Spania, Hong Kong, Tyskland, Kina osv. For å motta mer informasjon kan du kontakte de aktuelle handelshøyskolene direkte.