DBA i ledelse og teknologi

Generelt

Les mer om dette programmet på skolens hjemmeside

Programbeskrivelse

Hva er DBA i ledelse og teknologi?

DBA i ledelse og teknologi er et utøvende doktorgradsprogram for senior fagpersoner med intellektuell nysgjerrighet som ønsker å gjøre en forskjell.

DBA i ledelse og teknologi er et utøvende doktorgradsprogram for fagpersoner med lang erfaring. Programmet er designet for de som ønsker å gjøre en forskjell i deres organisasjoner og bredere samfunn ved å utnytte potensialet for forstyrrende teknologier.

Målet vårt er å utvikle en ny type “vitenskapelig utøver” som kan bruke banebrytende forskning på aktuelle ledelsesproblemer som krever høy forståelse av ny teknologi og deres potensial.

I tillegg vil denne utøvende doktorgraden gi fagfolk med høyt kaliber enestående nettverksmuligheter og en sjanse til å delta i et fellesskap av læring og innovasjon som bidrar til utvikling av industriell, beste praksis, til å utforme velferdsforbedrende offentlig politikk og kanalisering av teknologisk forstyrrelse til en styrke for det gode i samfunnet.

Programmet undervises i samarbeid mellom Comillas ICADE (fakultet for økonomi og forretningsadministrasjon og juridisk fakultet) og Comillas ICAI (School of Engineering). Denne strategiske alliansen, sammen med den humanistiske tradisjonen til Comillas Pontifical University, er nøkkelen til omfattende adressering av utfordringer og nye forretningsmuligheter som tilbys av teknologi.

DBA er et treårig program som kombinerer korte kurs i løpet av de første halvannet årene, med innovasjon og forskning i andre halvdel, noe som fører til vellykket forsvar av en avhandling. Nyutdannede oppnår Comillas Pontifical University-graden doktor i bedriftsøkonomi.

Samarbeid med MIT Sloan

MIT Sloan School of Management og Universidad Pontificia Comillas har signert et avtalsavtale om samarbeid innen utdannelse. Våre DBA i ledelse og teknologi studenter vil ta et kurs på MIT Sloan om temaet Disruptive Business Models. Vi er overbevist om at denne typen aktiviteter vil innvarsle begynnelsen på et langt og fruktbart forhold mellom våre institusjoner.

Studentene våre sier følgende

Den første gruppen DBA-studenter har dette å si om programmet.

"DBA-programmet er en unik mulighet for fagpersoner som er eldre nok til å bli vurdert for en stilling i styret for å få en dyp forståelse av virkningen av teknologi i næringslivet, nødvendig for å fylle et voksende gap."
Paula García Arana, direktør for planlegging, kontroll og regulering, Santander Consumer Finance

"DBA er den perfekte måten for en profesjonell med lang erfaring å begynne på en doktorgrad. Den kombinerer det beste fra den akademiske og praktiserende tilnærmingen til forskning og innovasjon."
Jose Antonio López, Muñoz-sjef Ericsson Spania

"Vi kommer alle med relevant erfaring til programmet, og her lærer vi kritisk gjennomgang og systematisk anvendelse av teorier for virkelig å gjøre en forskjell i vårt felt."
Carlos Gómez-Múgica de la Rica, medstifter av Mago Equity Partners

Hva gjør oss forskjellige

89% stillinger i C-Suite

De fleste studentene i første gruppe er ledere på C-nivå i deres organisasjoner, og 55% er administrerende direktører eller partnere i deres firmaer.Arbeidserfaring

44% av studentene har mer enn 25 års arbeidserfaring.

Industries

Studentene våre kommer fra forskjellige bakgrunner:

 • Økonomisk: 38%
 • Mat og drikke: 6%
 • Energi: 13%
 • Rådgivning: 19%
 • Frivillige organisasjoner: 13%
 • Industriell: 6%
 • Telekom: 6%


Søkerprofil

DBA i ledelse og teknologi er rettet mot kandidater med følgende profiler:

 • 20 års yrkeserfaring inkludert noen års topplederansvar, eller
 • 15 års yrkeserfaring inkludert noen år med topplederansvar og en mastergrad innen samfunnsvitenskap, humanisme eller ingeniørfag, eller
 • 15 års yrkeserfaring inkludert noen års topplederansvar og akkreditert sertifisering innen kandidatens kompetanseområde (f.eks. CFA-legitimasjon), og
 • Profesjonell engelsk mestring
 • Andre profiler kan vurderes ut fra deres karriere og yrkesmessige innvirkning.

Tilleggskrav

Engelsk nivå: B2 minimum og C1 anbefales på det sterkeste.

Curriculum

DBA er strukturert i to faser:

I løpet av det første halvannet året deltar deltakerne i videregående opplæringskurs og definerer sine forskningsspørsmål. På slutten av denne fasen, og etter en vellykket evaluering av et forskningsforslag, får deltakerne videregående program i ledelse og teknologi.

I løpet av det andre året, og spesielt det tredje, gjennomfører deltakerne sin forskning og skriver DBA-avhandlingen som de må forsvare på slutten av det tredje året.

Gjennom hele programmet, og som et forslag til livslang læring for alumner, vil universitetet tilby spesialiserte opplæringspiller om spørsmål som er relevante for ledelse og teknologi.

År 1

 • Videregående kurs (12 helger + 1 intensivt kurs)
År 2

 • Videregående opplæringskurs (4 helger + 1 valgfritt intensivkurs)
 • Forskingsforslag
 • Samarbeidstimer (2 helger)

År 3

 • Samarbeidstimer (3 helger)
 • Forskning
 • Avhandlingens forsvar


Sist oppdatert okt. 2020

Om skolen

ICADE Business School, as an integral part of the Faculty of Economics and Business Administration at Comillas Pontifical University, benefits from a long history of training business professionals.

ICADE Business School, as an integral part of the Faculty of Economics and Business Administration at Comillas Pontifical University, benefits from a long history of training business professionals. Minimér