Doktorgrad innovasjon i mattrygghet og teknologier
Universidade Santiago de Compostela
Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Santiago de Compostela, Spania
Språk
Spansk, Galisisk
Studieformat
På universitetsområdet
Varighet
3 år
Tempo
Fulltid
Studieavgift
EUR 200 / per year
Søknadsfrist
Be om info
Tidligste startdato
Oct 2024
Introduksjon
Globaliseringen av økonomien og matmarkedet gjør teknologi og mattrygghet til et spørsmål av allmenn interesse påvirket av mange faktorer. Effektiv beskyttelse av retten til matsikkerhet krever en omfattende tilnærming som vurderer risikoen forbundet med mat fra gård til bord, og som vurderer alle mulige perspektiver. I tillegg tar det på en veldig spesiell måte hensyn til den økende betydningen av ernæringsmessige risikoer, gitt den bekymringsfulle forekomsten av fedme i dag og hovedsakelig hos barn og ungdom.
Globaliseringen av kommersiell utveksling og migrasjonsbevegelser, endringene i preferanser for matforbruk og ernæring av spanske borgere gir også nye problemer. Ernæring, teknologi og mattrygghet utgjør en hel kultur som ikke bare ligger i kunnskapen om mat, dens teknologi og dens analytiske bestemmelser, men som også krever en bredere visjon om hva et trygt og sunt kosthold betyr. Alle disse aspektene og de oppdagede opplæringskravene rettferdiggjør undervisningen i et doktorgradsprogram som adresserer dette problemet på en spesifikk måte. Det er ment å trene kandidater med utmerket akademisk forberedelse, som gjør det mulig for dem å være lærere og forskere av høy kvalitet innen rammen av teknologi og mattrygghet i bred forstand, utvikle sin egen industri eller samarbeide om innovasjon og utvikling i områder relatert til mat og / eller matvarer. . Tittelen doktor er kimen til de nye generasjonene forskere i offentlige og private forskningsorganisasjoner, R + D + I-avdelinger i selskaper, laboratorier, offisielle kontrollsentre og, der det er hensiktsmessig, av fremtidige universitetsprofessorer innen ernæring, bromatologi og matteknologi.
forskningsområder
- Materialer i kontakt med mat og matkvalitet
- Nye teknologier innen matanalyse og prosessering
- Nye metoder for matkontroll
Galleri
Ideelle studenter
Studenter som har mastergraden i innovasjon i mattrygghet og teknologi tilbudt av USC, samt studenter med DEA-graden oppnådd gjennom de tidligere programmene som ble forvandlet til dette doktorgradsprogrammet: Mat: Næringsverdi, teknologi og matsikkerhet ved USC eller i matvitenskap og ingeniørfag.
Ved andre profiler enn de som er angitt, vil Faglig utvalg vurdere hver sak individuelt. Muligheten for å kreve spesifikke opplæringskomplementer vil bli vurdert.
For andre profiler som ikke har fullført mastergrad, vil det kreves tilsvarende opplæring i forskningspoeng, minst lik mastergraden og direkte tilgang, som vil være 9 stp.
Opptak
Læreplan
opplæringsaktiviteter
- Deltakelse på konferanser, seminarer og kurs knyttet til forskningslinjene E2051A01
- Formidling av forskningsresultater E2051A02
- Mobilitet E2051A03
Trening utfyller
- Introduksjon til forskning E2051F01
- Forvaltning av forskningsutstyr og programvare E2051F02
- Forvaltning og lagring av elektroniske tidsskrifter og informasjonsdatabaser E2051F03
Programresultat
Effektiv beskyttelse av retten til matsikkerhet krever en helhetlig tilnærming som tar hensyn til risiko knyttet til mat fra jord til bord, og vurderer alle mulige perspektiver.